Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2022

1 (4)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/6

 

31.05.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 115

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävän liiketoiminnan perustutkinnon hankinta

HEL 2022-003077 T 02 08 02 00

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti valita liiketoiminnan perustutkinnon oppisopimuskoulutuksen palveluntuottajiksi:

1. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän
2. Careeria Oy:n
3. AEL-Amiedu Oy:n.

Sopimuskausi on suunniteltu alkavaksi elokuussa 2022. Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Hankintaan sisältyy kaksi yhden (1) vuoden optiokautta. Tilaukset sopimuskauden aikana tehdään puitejärjestelyyn hyväksytyiltä palvelutuottajilta etusijaisuusjärjestystä noudattaen. Etusijaisuusjärjestyksestä voidaan poiketa tilanteissa, jossa opiskelijan yksilöllinen tarve sitä edellyttää. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymällä ei ole koulutuksen järjestämiseen soveltuvia tiloja pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa), joten koulutusta hankitaan sen osalta vain verkkoympäristössä toteutettavana.

Lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti oikeuttaa oppisopimuspalveluiden koulutuspäällikön allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella tehtävän sopimuksen ja päättämään Helsingin kaupungin puolesta optiokauden käyttöönotosta suorahankintaa käyttäen ja sopimuksen irtisanomisesta tai purkamisesta.

Hankinnan ennakoitu arvo optiokausi mukaan laskettuna on 1 200 000 euroa (arvonlisäveroton hinta).

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Uoti, johtava hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 36778

riikka.uoti(a)hel.fi

Liitteet

1

tarjouspyynto_final

2

vertailutaulukko_ltk

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta
Liite 2

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kilpailutus perustuu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan 17.3.2022 päivättyyn tarjouspyyntöön ja 2.4.2022 päivättyyn korjausilmoitukseen HEL 2022-003077. Hankinnan kohteena oleva oppisopimuskoulutuksena järjestettävä liiketoiminnan perustutkinnon hankinta on toteutettu avoimella menettelyllä. Puitejärjestelyyn valitaan kolme (3) palveluntuottajaa. Hankintasopimusta ei ole jaettu osiin, koska jakaminen voisi tehdä hankinnan eri osista yhteen sopimattomia.

Stadin ammatti- ja aikuisopistolla on laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävä, jonka perusteella on oikeus järjestää ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017) 30 §:ssä tarkoitetun koulutuksen hankinnan kautta oppisopimuskoulutuksena kaikkia em. lain 6 §:ssä tarkoitettuun tutkintorakenteeseen kuuluvia tutkintoja sekä em. lain 8 §:n 1 kohdassa tarkoitettua ammatillista osaamista syventävää tai täydentävää koulutusta.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 17.3.2022 ja korjausilmoitus 2.4.2022 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa www.hankintailmoitukset.fi ja TED-tietokannassa. Korjausilmoituksessa tehtiin vähäisiä korjauksia sopimusluonnokseen. Tarjouspyyntöön ei tehty muutoksia. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 22.4.2022. Määräaikaan mennessä saapui 4 tarjousta seuraavilta tarjoajilta: AEL Amiedu Oy, Careeria Oy, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä ja Suomen Yrittäjäopisto Oy.

Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Hankintaan sisältyy kaksi yhden (1) vuoden optiokautta. Tavoitteellinen aloitusajankohta on elokuu 2022. Tilaaja pidättää itsellään oikeuden tuottaa palvelua osittain tai kokonaan omana toimintana.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkistaminen

Tarjouspyynnön kohdassa "soveltuvuusvaatimukset" on esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Määräajassa saapuneet tarjoukset täyttävät annetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä on asetettu tarjoukselle ja sen sisällölle sekä hankinnan kohteelle vähimmäisvaatimukset. Vähimmäisvaatimuksissa on asetettu hankittaville palveluille laadullisia vaatimuksia (laatukriteereitä), tarjottavien palveluiden on pitänyt täyttää. Määräajassa saapuneet tarjoukset ovat tarjouspyynnössä vaaditun mukaisia.

Tarjousten vertailu

Saapuneet tarjoukset todettiin soveltuviksi ja tarjouspyynnön mukaisiksi. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään tässä hankinnassa ainoastaan halvinta hintaa. Perusteluna tälle on, että laadullisia tekijöitä on otettu huomioon palvelun pakollisissa vähimmäisvaatimuksissa ja palvelukuvauksessa.

Tarjousten vertailu hintapisteineen on tämän päätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa. Puitejärjestelyyn valitaan kolme palveluntuottajaa ja kaikkien tarjoajien täyttäessä soveltuvuusvaatimukset ja muut hankinnan kriteerit valitaan palveluntuottajiksi 1. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, 2. Careeria Oy, 3. AEL-Amiedu Oy.

Tilaukset sopimuskauden aikana tehdään puitejärjestelyyn hyväksytyiltä palvelutuottajilta etusijaisuusjärjestystä noudattaen. Etusijaisuusjärjestyksestä voidaan poiketa tilanteissa, jossa opiskelijan yksilöllinen tarve sitä edellyttää. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymällä ei ole koulutuksen järjestämiseen soveltuvia tiloja pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa), joten koulutusta hankitaan sen osalta vain verkkoympäristössä toteutettavana.

Hankinnassa on käytetty työllistämisehtoa. Tarjoaja sitoutuu työllistämään varsinaisen sopimuskauden (ei optiokauden) aikana yhden heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön vähintään 3 kuukaudeksi kokoaikaiseen, työssäoloehdon täyttävään työsuhteeseen (vähintään 18 tuntia/viikko). Työllistämisehto astuu voimaan, kun tuottajalta ostettujen koko tutkinnon suorittamiseen tähtäävien toteutuneiden tutkintojen määrä ylittää 25 kpl. Työllistämisvelvoite on sopimuskaudella yhteensä 1 työllistettävä/sopimuskausi, mikäli toteutuneiden tutkintojen määrä on yli 25.

Sopimus

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. Sopimuskausi on suunniteltu alkavaksi elokuussa 2022. Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Hankintaan sisältyy kaksi yhden (1) vuoden optiokautta.

Sopimuksella tilaaja ei sitoudu mihinkään tilausmääriin, eikä palveluntuottaja voi vaatia tilaajalta tilausta tarjouspyynnön perusteella.

Toimivalta

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan toimialalautakunta omalla toimialallaan päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranomainen päättää hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita (10 luku 1 § 3 momentti 3 kohta). Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöksen (HEL 2021-013274, 14.12.2021 § 394) mukaan lautakunta päättää arvonlisäverottomalta
arvoltaan 500 000 euron ylittävät hankinnat toimialalla.

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Uoti, johtava hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 36778

riikka.uoti(a)hel.fi

Liitteet

1

tarjouspyynto_final

2

vertailutaulukko_ltk

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta
Liite 2

Tiedoksi

Stadin AO

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566