Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

12/2021

1 (4)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/2

 

21.09.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 319

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön viran täyttäminen

HEL 2021-010258 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virkaan (nro 035135) toistaiseksi **********

Virantoimitus alkaa 18.10.2021.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Käsittely

Asian käsittelyn aikana kuultavana oli va. opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö Riina Ståhlberg. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen vs. toimialajohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Auli Hyvämäki, HR-asiantuntija, puhelin: 310 26257

auli.hyvamaki(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virka tuli avoimeksi 1.5.2021. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi 28.7.2021 sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa.

Toisen asteen opiskelijahuollon palveluissa järjestetään psykologi- ja kuraattoripalvelut kaupungin lukioille, Stadin ammatti- ja aikuisopistolle sekä yksityisille ja valtion lukioille ja yksityisille ammatillisille oppilaitoksille ja aikuisoppilaitoksille.

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö keskittyy laaja-alaisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmiin ja kaupunkistrategian toteuttamiseen sekä seuraa ja analysoi aktiivisesti toimintaympäristön muutoksia ja huolehtii kriisityöhön ja ohjaukseen liittyvistä tehtävistä. Tehtäviin kuuluu myös opiskelijahuollon henkilöstön, toiminnan ja talouden suunnittelu, johtaminen ja arviointi. Opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö toimii lähiesihenkilönä johtavalle psykologille ja johtavalle kuraattorille, joiden alaisuudessa työskentelee noin 80 psykologia ja kuraattoria sekä on jäsenenä lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuuden johtoryhmässä.

Virkaa täytettäessä noudatetaan perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön viran hakijalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa ja kokemusta johtotehtävistä.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa: ”Luemme eduksi toisen asteen koulutuksen tuntemuksen. Viran menestyksellisessä hoitamisessa ovat eduksi hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.”

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan jätti 11.8.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 65 hakijaa. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Hakemusten perusteella kutsuttiin yhdeksän hakijaa videohaastatteluun. Neljä hakijaa perui hakemuksensa videohaastattelukutsun saatuaan. Hakemuksissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden johtamiskokemukseen, opiskeluhuollon sekä toisen asteen koulutuksen tuntemukseen.

Videohaastattelussa hakijaa pyydettiin kertomaan, mitä lisäarvoa hänen aiempi kokemuksensa tuo opiskelijoiden hyvinvointipäällikön tehtävään. Lisäksi hakijaa pyydettiin kertomaan itsestään johtajana ja verkostoissa toimijana sekä kertomaan esimerkin avulla, kuinka hän toimii verkostoissa ja miten hän johtaa verkostoja. Hakijan tuli myös kertoa, millä keinoin hän varmistaa opiskelijoiden hyvinvoinnin toteutumisen sote-uudistuksen tullessa voimaan. Videohaastatteluvastauksia arvioitiin suhteessa opiskelijoiden hyvinvointipäällikön tehtäviin. Vastauksissa kiinnitettiin huomiota hakijan verkostoihin liittyvään johtamiskokemukseen ja kykyyn hahmottaa toisen asteen opiskeluhuoltoon liittyvää sote-uudistusta.

Videohaastatteluiden perusteella kutsuttiin haastatteluun kolme hakijaa: ********** ********** ja **********

Hakijoita haastattelivat palvelukokonaisuuden johtaja ********** apulaispormestari ********** kasvatus ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja ********** ja HR-asiantuntija **********

Hakija **********

Hakija **********

Hakija **********

********** ********** ********** ********** Toisen asteen opiskelijahuollossa korostuu lähivuosina kokonaisvaltainen opiskelijoiden hyvinvoinnin kehittäminen.

Valintaprosessissa on kiinnitetty huomiota toisen asteen opiskelijahuollon laajaan tuntemukseen ja sen kehittämisosaamiseen sekä kykyyn johtaa toisen asteen opiskelijahuoltoa laaja-alaisesti ja yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

Esittelijä katsoo, että hakijoiden hakemusten ja haastattelujen jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella **********

Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virkaan valitaan **********

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen vs. toimialajohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Auli Hyvämäki, HR-asiantuntija, puhelin: 310 26257

auli.hyvamaki(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566