Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

5/2021

1 (5)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/6

 

13.04.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 192

Stadin ammattiopiston toimipisteiden Hattulantie ja Teollisuuskatu ruokapalvelujen hankinta ajalle 1.8.2021-31.7.2024

HEL 2021-000711 T 02 08 02 00

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti esitystekstistä ilmenevin perustein, että Stadin ammattiopiston toimipisteiden Hattulantie ja Teollisuuskatu ruokapalvelujen hankinta ajalle 1.8.2021-31.7.2024 hankitaan Sodexo Oy:lta (0907890-4).

Lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti oikeuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella tehtävät sopimukset ja päättämään optiokauden käyttöönotosta suorahankintaa käyttäen ja tarvittaessa sopimuksien irtisanomisesta tai purkamisesta.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton hankintahinta on n. 3 700 000 euroa, alv. 0 %, sisältäen option.

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Liisa Pohjolainen

Lisätiedot

Marko Harapainen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 21580

marko.harapainen(a)hel.fi

Katja Peränen, ruokapalveluasiantuntija, puhelin: 310 22596

katja.peranen(a)hel.fi

Liitteet

1

Vertailutaulukko_hattulantie_teollisuuskatu

2

Laatukriteerit 1 ja 2 ruokalista ja teemat

3

Laatukriteeri 3 vastuullisuussuunnitelma

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
Liite 1
Liite 2
Liite 3

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kilpailutus perustuu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan 1.2.2021 päivättyyn tarjouspyyntöön HEL 2021-000711 Stadin ammattiopiston toimipisteiden Hattulantie ja Teollisuuskatu ruokapalvelujen hankinta ajalle 1.8.2021-31.7.2024. Hankinta on toteutettu avoimella menettelyllä.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 1.2.2021 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa www.hankintailmoitukset.fi.

Kilpailutettavat kohteet esiteltiin palveluntarjoajille 12.2.2021. Tarjouksen jättäminen edellytti kohteisiin tutustumista.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 5.3.2021 klo 10.00. Määräaikaan mennessä saapui kolme (3) tarjousta kolmelta (3) tarjoajalta: Fodbar Oy (3140793-8), Palmia Oy (FI26537623) ja Sodexo Oy (0907890-4).

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnön kohdassa Muut ehdot, on esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimukset.

Tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjotut palvelut täyttivät tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyt vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Tarjousvertailuun valittiin kaikki tarjouksen jättäneet tarjoajat.

Hankittavien palveluiden valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin hinta-laatusuhteeltaan parasta tarjousta.

Tarjouspyynnön kohdan Hankinnan kohteen kriteerit mukaan tarjousten vertailu tehtiin seuraavasti:

Hinnan painoarvo on 60 pistettä ja laadun painoarvo max. 40 pistettä. Laatuarviointi tehtiin seuraavasti:

Ruokalista max. 20 pistettä

Tilaaja arvioi tarjoajan lähettämästä esimerkkiruokalistasta miten hyvin palvelukuvauksen kriteerit täyttyvät (enintään 5 pistettä), miten tasapainoista aterioiden, päivien ja viikkojen ruokatarjonta on (enintään 5 pistettä), ovatko käytetyt raaka-aineet monipuolisia (enintään 5 pistettä) sekä ruokalistan houkuttelevuutta ja ajanmukaisuutta ruokalajien ja valmistusmenetelmien osalta (enintään 5 pistettä).

Vuodenaikajuhlat ja teemat max. 8 pistettä

Tilaaja arvioi vuodenaikajuhlien ja juhlapäivien ateriakokonaisuudet, 0-2 pistettä/juhla-/teemapäivä. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota kokonaisuuksien soveltuvuuteen ja houkuttelevuuteen asiakasryhmälle, raaka-aineiden, ruokalajien ja kokonaisuuden juhlavuuteen ja sopivuuteen kyseiseen juhla-/teemapäivään.

Vastuullisuussuunnitelma, max. 12 pistettä

Tilaaja arvioi tarjoajan toimenpiteitä kasvisruoan osuuden lisäämiseksi, ilmastovaikutusten vähentämiseksi ja Itämeren suojelemiseksi resepteissä, ruokahävikin vähentämiseksi sekä vastuullisten raaka-aineiden käytön edistämiseksi.

Hinta- ja laatuvertailut perusteluineen ovat tämän päätöksen liitteinä.

Vertailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tekivät seuraavat tarjoajat:

1. Sodexo Oy
2. Palmia Oy
3. Fodbar Oy

Hankinnassa on käytetty työllistämiskriteeriä ja tarjouskilpailun voittaja on sitoutunut työllistämään yhden vaikeassa työmarkkina-asemassa olevan henkilön (pitkäaikaistyöttömät, nuoret, maahanmuuttajat, osatyökykyiset, vammaiset) palvelukseensa vähintään 9 kuukaudeksi aina kun ostojen määrä ylittää 700 000 euroa.

Sopimuksen teko

Sopimuskausi on kolme (3) vuotta.

Sopimusta voidaan jatkaa 1 +1 vuoden mahdollisella optiokaudella. Tilaaja päättää ennen sopimuskauden päättymistä option käyttöönotosta.

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tiedoksiannosta.

Hankintasopimusta ei voida tehdä ennen kuin tarjoaja on toimittanut hankintayksikölle tarjouspyynnössä mainitut hankintalain 88 §:n mukaiset otteet rikosrekisteristä. Hankintayksikkö tutkii otteista koskeeko tarjoajaa jokin hankintalain 80 §:n mukainen pakollinen poissulkemisperuste. Poissulkemisperusteen ilmetessä ratkaistaan hankintaa koskeva päätös uudelleen oikaisemalla tätä päätöstä hankintalain 132 §:n mukaisesti.

Toimivalta

Helsingin kaupungin hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 3 kohdan mukaan toimialalautakunta omalla toimialallaan päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranomainen päättää hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää arvonlisäverottomalta arvoltaan 500 000 euroa ylittävistä hankinnoista (HEL 2020-010092, 20.10.2020 § 250).

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Liisa Pohjolainen

Lisätiedot

Marko Harapainen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 21580

marko.harapainen(a)hel.fi

Katja Peränen, ruokapalveluasiantuntija, puhelin: 310 22596

katja.peranen(a)hel.fi

Liitteet

1

Vertailutaulukko_hattulantie_teollisuuskatu

2

Laatukriteerit 1 ja 2 ruokalista ja teemat

3

Laatukriteeri 3 vastuullisuussuunnitelma

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta
Liite 1
Liite 2
Liite 3

Tiedoksi

Kasko

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566