Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

11/2020

1 (4)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/15

 

22.09.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 242

Oppisopimuskoulutuksena toteutettavan tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon koulutuksen ja näyttöjen järjestämisen hankinta

HEL 2020-001072 T 02 08 01 00

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti esitystekstistä ilmenevin perustein, että oppisopimuskoulutuksena toteutettavan tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon koulutukset ja näyttöjen järjestäminen hankitaan etusijajärjestyksen mukaisesti seuraavilta palveluntuottajilta:

1. Management Institute of Finland MIF Oy
2. Hyria koulutus Oy
3. Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
4. Koulutuskeskus Salpaus –kuntayhtymä
5. SASKY koulutuskuntayhtymä

Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta ja sisältää yhden (1) vuoden option.

Samalla kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti valtuuttaa oppisopimuspalveluiden koulutuspäällikön allekirjoittamaan tätä päätöstä vastaavat hankintasopimukset ja tekemään päätökset optiokausien käyttöönotosta.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton hankintahinta on n. 1,2 miljoonaa euroa, alv. 0 %, sisältäen option.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Marko Harapainen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 21580

marko.harapainen(a)hel.fi

Liitteet

1

TKEATvertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Liite 1
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kilpailutus perustuu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan 4.6.2020 päivättyyn tarjouspyyntöön HEL 2020-001072 ”Hankinnan kohteena on oppisopimuskoulutuksena järjestettävän tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.” Hankinta on toteutettu avoimella menettelyllä.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 4.6.2020 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset oli esitettävä 7.8.2020 klo 10:00 mennessä. Esitettyihin kysymyksiin julkaistiin vastaukset 7.8.2020.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 28.8.2020. Määräaikaan mennessä saapui 6 tarjousta: EdupoliPointCollege Oy (2918298-7), Hyria koulutus Oy (2250205-2), Koulutuskeskus Salpaus –kuntayhtymä (0993644-6), Länsirannikon Koulutus Oy WinNova (2245018-4), Management Institute of Finland MIF Oy (2460281-5) ja SASKY koulutuskuntayhtymä (0204964-1).

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä on esitetty tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Tarjoajien soveltuvuutta koskevat edellytykset on tarkastettu lukuun ottamatta pakollisia poissulkemisperusteita, jotka tarkastetaan päätöksenteon jälkeen ennen mahdollisen sopimuksen tekemistä tarjouskilpailun voittaneiden tarjoajien toimittamien rikosrekisteriotteiden perusteella.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä on asetettu tarjoukselle ja sen sisällölle sekä hankinnan kohteelle vähimmäisvaatimukset. Saapuneet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia

Tarjousten vertailu

Hankittavien palveluiden valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen
edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin
halvinta hintaa. Puitejärjestelyyn valittiin 5 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyttä palveluntuottajaa.

Vertailussa kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tekivät seuraavat tarjoajat:

1. Management Institute of Finland MIF Oy
2. Hyria koulutus
3. Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
4. Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä
5. SASKY koulutuskuntayhtymä

6. EdupoliPointCollege Oy

Hankinnat pyritään tekemään sopimuskaudella pääasiassa kilpailutuksen mukaisessa ensisijajärjestyksessä. Ensisijajärjestyksestä voidaan poiketa mikäli opiskelijaksi hakeutuva ei ota vastaan hänelle tarjottua mahdollisuutta suorittaa oppisopimukseen kuuluva tutkintokoulutus ensisjiajärjestyksessä ensimmäisenä olevan palveluntuottajan asiakkaana ja näin kyseinen oppisopimus jäisi toteutumatta. Opiskelijaksi hakeutuvan ei tarvitse perustella syytään.

Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään huomiovan toiminnassaan ympäristöystävällisyyttä ja kestävää kehitystä toteuttaessaan tätä sopimusta. Toimintatapoja kehitetään yhteistyössä tilaajan kanssa ja seurataan säännöllisesti.

Hankinnassa on huomioitu vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllisyyden edistäminen. Palveluntuottajat sitoutuvat työllistämään yhden heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön mikäli tuottajalta ostettujen koulutusten määrä ylittää 25 kpl sopimuskauden aikana.

Sopimuksen teko

Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Sopimukseen sisältyy yksi (1) yhden (1) vuoden optio. Tilaaja tekee päätöksen option käyttöönotosta kolme (3) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tiedoksiannosta.

Hankintasopimusta ei voida tehdä ennen kuin tarjoaja on toimittanut hankintayksikölle tarjouspyynnössä mainitut hankintalain 88 §:n mukaiset otteet rikosrekisteristä. Hankintayksikkö tutkii otteista koskeeko tarjoajaa jokin hankintalain 80 §:n mukainen pakollinen poissulkemisperuste. Poissulkemisperusteen ilmetessä ratkaistaan hankintaa koskeva päätös uudelleen oikaisemalla tätä päätöstä hankintalain 132 §:n mukaisesti.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Marko Harapainen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 21580

marko.harapainen(a)hel.fi

Liitteet

1

TKEATvertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Liite 1
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Tarjoajat

Stadin AO

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

 

 

FI02012566