Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2020

1 (4)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/4

 

16.06.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 142

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön (yksityisen varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta) viran täyttäminen

HEL 2020-007072 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa varhaiskasvatuksen aluepäällikön (yksityisen varhaiskasvatuksenohjaus ja valvonta) virkaan (025891) toistaiseksi kasvatustieteen maisteri **********

Virantoimitus alkaa 1.10.2020.

Päätös on ehdollinen, kunnes viranhaltijan virkaan ottaminen on vahvistettu henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava enintään kuuden (6) kuukauden koeaika.

Käsittely

Asian aikana oli kuultavana Riikka Reunanen, joka poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

varhaiskasvatusjohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Heloma, hr-asiantuntija, puhelin: 310 42704

riikka.heloma(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön virka tulee avoimeksi 1.10.2020. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 5.4.2020. Virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 5.–20.4.2020 osoitteessa www.helsinkirekry.fi.

Helsingissä on lähes 150 yksityistä päiväkotia sekä yksityistä perhepäivähoitoa ja ryhmäperhepäivähoitoa. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa on noin 4 000 lasta.

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön tehtävänä on vastata yksityisen varhaiskasvatuksen ohjauksesta, valvonnasta ja taloudesta sekä toimia palvelunsa työntekijöiden esihenkilönä. Hän kehittää ja valmistelee ohjauksen ja valvonnan prosesseja osana Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen kokonaisuutta sekä vastaa yksityisen varhaiskasvatuksen yksityisen tukeen suunnatusta budjetista ja toiminnan kehittämisestä sen mukaisesti. Tehtäviin kuuluu myös kaupunkitasoisia koordinointi- ja asiantuntijatehtäviä.

Virkaa täytettäessä noudatetaan perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Varhaiskasvatuksen aluepäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuvaa ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi edellytetään suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa sekä varhaiskasvatuksen sisällön ja lainsäädännön tuntemusta.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa: ”Olet varhaiskasvatuksen vahva osaaja ja omaat erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Tunnet varhaiskasvatuksen sisällön ja lainsäädännön. Sinulla on aikaisempaa johtamiskokemusta, henkilöstöjohtamisen taitoja ja valmentava johtamistapa. Työssäsi olet tarkka ja jämpti, sinulla on paineensietokykyä, olet tavoitteellinen ja aikaansaava.”

Virkaan jätti 20.4.2020 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 29 hakijaa (hakijayhteenveto liitteenä). Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävänä lautakunnan kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Videohaastatteluun kutsuttiin hakemusasiakirjojen perusteella 22 hakijaa: **********

Hakemusten ja videohaastattelujen perusteella yksilöhaastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa: **********

Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas ja HR-asiantuntija Riikka Heloma ajalla 4.–8.5.2020. Tämän jälkeen ********** perui hakemuksensa.

Haastattelun jälkeen hakijat ********** kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy.

Haastattelujen ja henkilöarvioinnin jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa muiden hakijoiden edelle nousivat **********

Heidät haastateltiin uudelleen 3.2.2020. Hakijoita haastattelivat apulaispormestari Pia Pakarinen, kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja Emma Kari, varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas ja HR-asiantuntija Riikka Heloma.

**********

**********

Molemmilla hakijoilla on päällikkötason johtamiskokemusta, varhaiskasvatuksen sisällön ja lainsäädännön tuntemusta. Heillä on useamman vuoden kokemus yksityisen varhaiskasvatuksen ohjaukseen, neuvontaan ja valvontaan liittyvistä tehtävistä. He molemmat osoittivat kykyä hyvään henkilöstöjohtamiseen ja valmentavaan johtamistapaan. Lisäksi heillä on varhaiskasvatuksen vahvaa osaamista ja heidän tavassaan viestiä korostui vahvat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Esittelijä katsoo hakemusten, haastattelujen ja henkilöarvioinnin
jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella, että ********** on hakijoista parhaat edellytykset varhaiskasvatuksen aluepäällikön viran menestykselliseen hoitamiseen.

Hänen valintaansa puoltaa johtamiskokemus varhaiskasvatuksen aluepäällikön tehtävässä Espoon kaupungilla. Hänellä on vahvaa näyttöä yksityisen varhaiskasvatuksen ohjauksen, neuvonnan ja valvonnan johtamisesta nykyisessä tehtävässään omalla varhaiskasvatusalueellaan. Hän etunaan on varhaiskasvatuksen eri tehtävistä hankittu monipuolinen varhaiskasvatuksen sisällön ja lainsäädännön tuntemus sekä kunnallishallinnon tuntemus.

Hänellä on laajat verkostot ja kokemusta eri verkostojen puheenjohtajana toimimisesta. Hän on parhaillaan Espoon kaupungin yksityisen varhaiskasvatuksen ja hankintojen koordinointiryhmän puheenjohtaja. Lisäksi hänellä on kokemusta johtoryhmätyöskentelystä ja monenlaisista kehittämistehtävistä.

Hän toi haastattelussa esille motivoituneen, strategisen ja selkeän näkemyksen yksityisen varhaiskasvatuksen kehittämisestä, ohjauksesta ja valvonnasta. Lisäksi hän osoitti kykyä hallita tätä kokonaisuutta talouden ja budjetoinnin näkökulmasta. Hänellä on vahvaa halua ja kykyä toimia yhteistyössä ja kumppanina niin yksityisen palveluntuottajien
kuin kunnallisten toimijoiden kanssa. Hänen vahvuutenaan on taito toimia vuorovaikutteisesti ja luottamusta herättävällä tavalla.

Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että varhaiskasvatuksen aluepäällikön virkaan valitaan kasvatustieteen maisteri **********

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Esittelijä

varhaiskasvatusjohtaja

Satu Järvenkallas

Lisätiedot

Riikka Heloma, hr-asiantuntija, puhelin: 310 42704

riikka.heloma(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566