Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2020

1 (3)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/3

 

16.06.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 141

Opiskelijahuollon päällikön viran täyttäminen

HEL 2020-007211 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa opiskelijahuollon päällikön virkaan (nro 035135) toistaiseksi ********** Virantoimitus alkaa 1.8.2020.

Päätös on ehdollinen, kunnes viranhaltijan virkaan ottaminen on vahvistettu henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Käsittely

Asian aikana oli kuultavana Hanna Pösö, joka poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Auli Hyvämäki, HR-asiantuntija, puhelin: 310 26257

auli.hyvamaki(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 29 k.)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Opiskelijahuollon päällikön virka tulee avoimeksi 1.8.2020. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi 7.5.2020 sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa.

Helsingin kaupungin toisen asteen opiskelijahuollon palveluissa järjestetään psykologi- ja kuraattoripalvelut kaupungin lukioille, Stadin ammatti- ja aikuisopistolle sekä yksityisille ja valtion lukioille ja yksityisille ammatillisille oppilaitoksille ja aikuisoppilaitoksille.

Opiskelijahuollon päällikkö toimii johtavan psykologin ja johtavan kuraattorin lähiesihenkilönä ja keskittyy laaja-alaisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmiin ja kaupunkistrategian toteuttamiseen sekä seuraa ja analysoi aktiivisesti toimintaympäristön muutoksia. Opiskelijahuollon päällikkö vastaa opiskelijahuollon henkilöstön, toiminnan ja talouden suunnittelusta, johtamisesta ja arvioinnista. Hän on jäsenenä lukio-, ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuuden johtoryhmässä.

Virkaa täytettäessä noudatetaan perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Opiskelijahuollon päällikön viran hakijalta edellytetään ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus johtotehtävistä.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa: ”Luemme eduksi toisen asteen koulutuksen tuntemuksen. Viran menestyksellisessä hoitamisessa ovat eduksi hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.”

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan jätti 22.5.2020 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 52 hakijaa. Esityslistan liitteenä on hakijayhteenveto. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Haastatteluun kutsuttiin hakemusasiakirjojen perusteella neljä ansioituneinta hakijaa: **********

Hakijoita haastattelivat palvelukokonaisuuden johtaja ********** apulaispormestari ********** ja HR-asiantuntija **********

**********

**********

**********

**********

Kaikilla neljällä hakijalla on johtamiskokemusta, toisen asteen koulutuksen tuntemusta ja kunnallishallinnon tuntemusta.

Toisen asteen opiskelijahuollossa korostuu lähivuosina kokonaisvaltainen opiskelijoiden hyvinvoinnin kehittäminen.

Valintaprosessissa on kiinnitetty huomiota toisen asteen opiskelijahuollon kehittämisosaamiseen, kykyyn johtaa toisen asteen opiskelijahuoltoa laaja-alaisesti ja kokemukseen yhteistyöstä eri verkostojen kanssa.

Esittelijä katsoo, että hakijoiden hakemusten ja haastattelujen jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella ********** **********

Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että opiskelijahuollon päällikön virkaan valitaan **********

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Auli Hyvämäki, HR-asiantuntija, puhelin: 310 26257

auli.hyvamaki(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 29 k.)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566