Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

15/2018

1 (1)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/29

 

18.12.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 269

Ruotsinkielisen varhaiskasvatuspäällikön virkaan ottaminen

HEL 2018-010274 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti nimittää kasvatustieteen maisteri Jenni Tirrosen ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden varhaiskasvatuspäällikön virkaan 1.1.2019 alkaen.

Koeaika on 6 kuukautta. Nimitetyn on esitettävä ennen nimityksen vahvistamista kaupungin työterveyshuollon laatima tai hyväksymä todistus soveltuvuudestaan virkaan. Terveydentilatodistusta ei vaadita, jos nimitettävä on Helsingin kaupungin palveluksessa.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli Jenni Tirronen. Tirronen poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja

Niclas Grönholm

Lisätiedot

Tanja Mellin, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 310 86222

tanja.mellin(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 5-2839-18

2

Hakijaluettelo, työavain 5-3151-18

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Varhaiskasvatuspäällikön (työavain 025877) virka kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisessä palvelukokonaisuudessa julistettiin haettavaksi kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä ja Hufvudstadsbladetissa 9.9.2018. Hakuajan päätyttyä 26.9.2018 virkaa oli hakenut 7 henkilöä, joista 3 täytti muodolliset kelpoisuusvaatimukset.

Kaupungin hallintosäännön 10. luvun 1. §:n mukaan kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää palvelukokonaisuuden johtajan suoran alaisen sekä toimialan hallintojohtajan virkaan ottamisesta.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessaan 9.10.2018, § 215, julistaa viran uudelleen haettavaksi johtuen liian vähäisestä pätevien hakijoiden määrästä sen mukaisesti, mitä kunnallista viranhaltijaa koskevan lain 4. §:n 2. momentissa säädetään.

Virka julistettiin uudelleen haettavaksi kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä ja Hufvudstadsbladetissa 14.10.2018. Hakuajan päätyttyä 29.10.2018 virkaa oli hakenut 7 henkilöä, joista 5 täytti muodolliset kelpoisuusvaatimukset.

Varhaiskasvatuspäällikkö johtaa Helsingin kaupungin ruotsinkielisiä päiväkoteja (34 kpl) ja ryhmäperhepäiväkoteja (8 kpl) sekä vastaa koululaisten iltapäivätoiminnasta. Varhaiskasvatuspäällikkö toimii 15 päiväkodin johtajan, 3 kiertävän erityislastentarhanopettajan ja 2 kielitukea tarjoavan lastentarhanopettajan lähiesimiehenä. Päiväkodeissa työskentelee noin 400 henkilöä.

Varhaiskasvatuspäällikön viran kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamiskokemus sekä erinomainen ruotsin kielen ja tyydyttävä suomen kielen taito.

Viranhaltijoita valitessa tulee kelpoisuusvaatimusten lisäksi huomioida Suomen perustuslain 125. §:n mukaiset yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Ilmoituksessa korostettiin myös, että tehtäviin kuuluu toiminnasta vastaaminen budjetin ja kaupungin strategian puitteissa. Varhaiskasvatuspäällikkö on mukana palvelukokonaisuuden johtoryhmässä ja tekee aktiivista yhteistyötä sekä sisäisten että ulkoisten verkostojen kanssa.

Työnantaja edellytti, että virkaan valittavalla on selkeät tavoitteet ja visiot toiminnalle ja että hän osaa toimia päiväkodin johtajien, kiertävien erityislastentarhanopettajien ja kielitukea tarjoavien lastentarhanopettajien dynaamisena ja päättäväisenä esimiehenä.

Työnantaja arvostaa myös johtajaa, jolla on kykyä johtaa suurta, jatkuvassa muutoksessa olevaa organisaatiota.

Valmistelun liitteenä on yhteenveto hakijoiden tiedoista. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä kokouksen aikana ja sitä ennen kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Hakemusasiakirjojen perusteella haastatteluun kutsuttiin 5 hakijaa. Haastatteluihin osallistui paitsi ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja Niclas Grönholm, myös lautakunnan jäsenet Martina Harms-Aalto ja Ted Apter sekä HR-asiantuntija Tanja Mellin ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden hallintokunnasta.

Yksi haastatteluun kutsutuista hakijoista perui hakemuksensa: **********

**********

**********

**********

**********

Haastattelujen ja ansioiden vertailun jälkeen yksi hakija nousi yli muiden. Jenni Tirronen kutsuttiin Psycon Oy:n suorittamaan henkilöarviointiin.

Varhaiskasvatuksen suurimpia haasteita viime vuosina ovat olleet henkilöstön puute ja johtajuusrakenteiden uudelleenjärjestely. Varhaiskasvatuspäällikön valintaan ovat vaikuttaneet nämä tekijät sekä tarve löytää osaava muutosjohtaja.

Johtajan on pystyttävä myös johtamaan toimintaa jäsennellysti Helsingin strategisten tavoitteiden mukaan.

Hakemusasiakirjoihin, haastatteluihin ja henkilöarviointiin perustuva esittelijän arvio on, että Jenni Tirrosella on parhaat valmiudet ja hän on hakijoista soveltuvin varhaiskasvatuspäällikön virkaan.

Hänen edukseen voidaan lukea myös kokemus Helsingin hallinnosta, pitkä ura varhaiskasvatuksessa sekä haastatelluista pisin johtajuuskokemus. Hän tuntee Helsingin kaupungin toiminnan sekä sisäisesti että kaupungin ulkopuolisen verkoston kautta. Haastattelussa hän esitti selkeästi omat näkemyksensä ruotsinkielisestä varhaiskasvatuksesta. Lisäksi hän on ansiokkaasti johtanut uutta asiantunti-joista ja toimistohenkilökunnasta koostuvaa ryhmää aikana, jolloin organisaatio oli tuore ja haki vielä paikkaansa.

Viitaten edellä mainittuun esittelijä ehdottaa, että Jenni Tirronen valitaan varhaiskasvatuspäällikön virkaan.

Päätösote sekä oikaisuvaatimusohjeet lähetetään kaikille hakijoille sähköisesti tai postitse.

Esittelijä

ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja

Niclas Grönholm

Lisätiedot

Tanja Mellin, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 310 86222

tanja.mellin(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 5-2839-18

2

Hakijaluettelo, työavain 5-3151-18

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

Kasvatus ja koulutus

Päätöshistoria

Kasvatus- ja koulutuslautakunta 09.10.2018 § 215

HEL 2018-010274 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti julistaa ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden varhaiskasvatuspäällikön viran uudelleen haettavaksi sen mukaisesti, mitä kunnallista viranhaltijaa koskevan lain 4. §:n 2. momentissa säädetään.

Esittelijä

ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja

Niclas Grönholm

Lisätiedot

Tanja Mellin, HR-asiantuntija, puhelin: 310 86222

tanja.mellin(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

+358 9 86390

 

FI02012566