Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

8/2018

1 (1)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/24

 

19.06.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 140

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävän liiketoiminnan perustutkinnon tutkintokoulutuksen ja näyttöjen hankinta

HEL 2018-003905 T 02 08 02 00

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hyväksyä oppisopimuskoulutuksena järjestettävän liiketoiminnan perustutkinnon puitejärjestelyyn tutkintokoulutuksen ja näyttöjen järjestäjäksi:

Itä-Uudenmaan koulutuskunta-yhtymä, Liikelaitos Edupoli (y-tunnus 0210838-1)

Lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti oikeuttaa oppisopimusjohtajan tekemään palveluhankinnan kohteesta tarjouspyyntöön ja annettuun tarjoukseen perustuvan puitesopimuksen yhden (1) vuoden ajaksi ja päättämään ennen perussopimuskauden päättymistä yhden (1) kahden (2) vuoden optiokauden ja yhden (1) yhden (1) vuoden optiokauden käyttöönotosta suoraa hankintaa käyttäen.

Saatujen tarjousten pohjalta hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 1,8 milj. euroa.

Hankintasopimusta ei voida tehdä, ennen kuin tarjoaja on toimittanut hankintayksikölle tarjouspyynnössä mainitut hankintalain 88 §:n mukaiset otteet rikosrekisteristä ja tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Hankintayksikkö tutkii otteista ja muista selvityksistä, koskeeko tarjoajaa jokin hankintalain 80 §:n mukainen pakollinen poissulkemisperuste. Poissulkemisperusteen ilmetessä ratkaistaan hankintaa koskeva päätös uudelleen oikaisemalla tätä päätöstä hankintalain 132 §:n mukaisesti.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Virpi Heinonen, koulutustarkastaja, puhelin: 310 86871

virpi.heinonen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kilpailutus perustuu Helsingin kaupunginkanslian 13.4.2018 päivättyyn tarjouspyyntöön H013-18, HEL 2018-003905. Liiketoiminnan perustutkinnon hankinta on toteutettu avoimella menettelyllä. 

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 13.4.2018 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa www.hankintailmoitukset.fi. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 7.5.2018. Määräaikaan mennessä saapui 3 tarjousta: Helsinki Business College Oy, Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Liikelaitos Edupoli ja Markkinointi-instituutin Kannatusyhdistys ry.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnön kohdassa Soveltuvuusvaatimukset on esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet.

Tarjoajien soveltuvuutta koskevat edellytykset on tarkastettu lukuun ottamatta pakollisia poissulkemisperusteita, jotka tarkastetaan päätöksenteon jälkeen ennen mahdollisen sopimuksen tekemistä tarjoajan toimittamien rikosrekisteriotteiden perusteella.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Liikelaitos Edupolin tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

Tarjouspyynnön kohdassa Hylkäämisperusteet on ilmoitettu että tarjous voidaan hylätä, mikäli tarjoajan tutkintokohtainen hinta on niin korkea, että opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslakiin (Laki opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta 532/2017) ) ja asetukseen (Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus, 682/2017 ammatillisen koulutuksen rahoituksen laskentaperusteista) nojautuva hankintayksikönlaskennallinen, yksittäiselle oppisopimuskoulutukselle osoitettu kulloinenkin määräraha ei kata oppisopimuskoulutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Oppisopimuskoulutuksen kustannukset ovat ammatillinen koulutus ja ohjaus, näytöt, työnantajalle maksettava koulutuskorvaus, oppisopimusopiskelijalle maksettavat opintososiaaliset etuudet ja matkakorvaukset sekä koulutuksen järjestäjälle aiheutuvat kulut.

Helsinki Business College Oy:n ja Markkinointi-instituutin Kannatusyhdistys ry:n ilmoittamat tarjoushinnat ovat niin korkeat, että opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain mukainen valtionosuus ei kata oppisopimuskoulutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Näin ollen Helsinki Business College Oy:n ja Markkinointi-instituutin tarjoukset tulee hylätä tarjouspyynnön mukaisesti.

Tarjousten vertailu

Hankittavien palveluiden valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin hinta-laatusuhteeltaan parasta tarjousta.

Tarjouspyynnön mukaan hinnan painoarvo on 65 pistettä ja laadun 35 pistettä. Laadun arviointiperusteena on: koulutustarjotin pakollisille ja valinnaisille tutkinnon osille 10 pistettä, koulutustarjotin yhteisille tutkinnon osille 10 pistettä, erityisen tuen tarpeen palvelut 10 pistettä ja opiskelijan ohjaus 5 pistettä.

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Liikelaitos Edupolin tarjoushinta on 4620 euroa/opiskelija.

Tarjousvertailua ei ole tarpeen tehdä, koska on vain yksi hyväksytty tarjous.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Virpi Heinonen, koulutustarkastaja, puhelin: 310 86871

virpi.heinonen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

+358 9 86390

 

FI02012566