Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2017

1 (1)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/37

 

29.08.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 50

Perusopetuksen aluepäällikön viran täyttäminen

HEL 2017-008973 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa perusopetuksen aluepäällikön virkaan (nro 035103) toistaiseksi Kimmo Mustosen. Virantoimitus alkaa 18.9.2017.

Samalla kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes viranhaltijan virkaan ottaminen on vahvistettu henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.

Käsittely

Esittely.

Keskustelu.

Hyväksyttiin esittelijän ehdotus.

Esittelijä

perusopetusjohtaja

Outi Salo

Lisätiedot

Kirsti Tanttu, henkilöstösuunnittelupäällikkö, puhelin: 310 86281

kirsti.tanttu(a)hel.fi

Liitteet

1

Perusopetuksen aluepäällikkö_hakijayhteenveto.pdf

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteensaajat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallitus on perustanut perusopetuksen aluepäällikön viran 26.6.2017. Virka on julistettu haettavaksi Helsingin kaupungin ilmoituslehdiksi ottamissa sanomalehdissä 23.7.2017 ja Internet-sivuilla 21.7.2017.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytettiin johtamiskokemusta ja hyvää perusopetuksen tuntemusta.

Virkaan jätti 7.8.2017 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 27 hakijaa. Esityslistan liitteenä on hakijoiden ansioista aakkosjärjestyksessä laadittu yhteenvetolista. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä lautakunnan kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa Töysänkadulla.

Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella seuraavat hakijat: ********** peruutti hakemuksensa haastattelun jälkeen. Haastatteluun osallistuivat perusopetusjohtaja Outi Salo, apulaispormestari Pia Pakarinen ja henkilöstösuunnittelupäällikkö Kirsti Tanttu.

Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa muiden hakijoiden edelle nousivat alla mainitut kaksi hakijaa. Heidät kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Lisäksi hän on suorittanut opetushallinnon tutkinnon ja johtamisen erikoisammattitutkinnon. Hakija on toiminut rehtorina Lauttasaaren ala-asteen koulussa vuodesta 2004 alkaen ja Kaisaniemen ja Laakavuoren ala-asteen kouluissa vuosina 2003-2004. Aluerehtorina hän on toiminut vuosina 2009-2011. Aikaisemmin hän on toiminut Helsingin kaupungin opetusvirastossa projektisuunnittelijana (1998-2002) tehtävänään koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintapalvelun kehittäminen. Lisäksi hän on toiminut opettajana (7 v 5 kk) ja opettajan viran ohella apulaisrehtorina (3 v 5 kk). Oman viran ohella hän on toiminut pedagogisena yhteyshenkilönä, oppikirjailijana ja työnohjaajana. Hakija on osallistunut mm. kasvatus- ja opetusalan konsultaatiokoulutusohjelmaan, rehtoreiden johtamisvalmennukseen sekä coaching –valmennukseen.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä opetushallinnon tutkinnon. Hakija on toiminut Taivallahden peruskoulun rehtorina elokuusta 2017 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut Helsingin kaupungin opetusvirastossa aluepäällikkönä (2016-2017, 9 kk) sekä rehtorina Mustakiven ala-asteen ja Laajasalon ala-asteen kouluissa sekä Laajasalon peruskoulussa vuosina 2009-2017 (virkavapaa 2016-2017). Tätä ennen hän on toiminut opettajana Helsingin peruskouluissa noin 11 vuotta (josta ajasta opettajan viran ohella apulaisrehtorina 4 v 5 kk) sekä tuotepäällikkönä ja kustannustoimittajana Kustannusosakeyhtiö Otavassa (2006-2008). Hän on suorittanut mm. Diploma in Innovation in Education Program-koulutuksen.

Esittelijä toteaa, että molemmilla hakijoilla on hyvät edellytykset perusopetuksen aluepäällikön viran hoitamiseen. Molemmilla on pitkä johtamiskokemus ja kokemusta myös suuren yksikön johtamisesta. Molemmilla on vankka perusopetuksen tuntemus sekä näyttöä muutoksen läpiviemisestä sekä hallintotehtävistä. Molempien eduksi voidaan katsoa myös hyvä Helsingin kaupungin organisaation tuntemus.

********** valintaa perusopetuksen aluepäälliköksi puoltaa hänen kokemuksensa vaativista johtamistehtävistä. Hän on osoittanut hyvää ammattitaitoa ja osaamista hoitaessaan perusopetuslinjan aluepäällikön virkaa sijaisena. Hänen etunaan on myös rehtorikokemus suuresta yhtenäisestä peruskoulusta sekä näyttö onnistuneesta koulujen yhdistymisprosessin läpiviemisestä. ********** vahvuutena on lisäksi kehittämismyönteinen ja ratkaisukeskeinen johtamisote sekä hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot. **********

Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että perusopetuksen aluepäällikön virkaan valitaan Kimmo Mustonen.  

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Esittelijä

perusopetusjohtaja

Outi Salo

Lisätiedot

Kirsti Tanttu, henkilöstösuunnittelupäällikkö, puhelin: 310 86281

kirsti.tanttu(a)hel.fi

Liitteet

1

Perusopetuksen aluepäällikkö_hakijayhteenveto.pdf

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteensaajat

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 3000

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566