Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2017

1 (1)

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

 

 

 

 

Asia/45

 

29.08.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 58

Oikaisuvaatimus koskien yhteisten aineiden (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen) lehtorin virkaa

HEL 2017-007067 T 01 01 01 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hylätä Stadin ammattiopiston toimialarehtorin 13.6.2017 tekemää päätöstä (§ 2) koskevan oikaisuvaatimuksen, koska oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Kasvatus- ja koulutuslautakunta yhtyy ensivaiheen lopputulokseen ja viittaa perusteluinaan esittelijän esittämiin seikkoihin.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Tarja Malmivirta, palvelussuhdepäällikkö, puhelin: 310 86235

tarja.malmivirta(a)hel.fi

Liitteet

1

oikaisuvaatimus

2

toimialarehtorin päätös

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteensaajat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Liite 1
Liite 2

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Stadin ammattiopiston hyvinvoinnin toimialan toimialarehtori päätti 13.6.2017 (§ 2) valita filosofian lisensiaatti ********** yhteisten aineiden (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen) lehtorin virkaan 1.8.2017 alkaen.

Oikaisuvaatimuksentekijä on tehnyt oikaisuvaatimuksen 16.6.2017 ja katsoo, että hänet olisi tullut valita valitun sijaan kysymyksessä olevaan lehtorin virkaan.

Virka oli julkisessa haussa 25.4 – 9.5.2017. Määräaikaan mennessä tehtävää haki 40 henkilöä.  Hakijoista 36 täytti viralle asetetut kelpoisuusehdot. Tehtävään haastateltiin 5 hakijaa. 

Hakuilmoituksessa kelpoisuusehdot määräytyivät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun asetuksen 1998/986 17 §:n ja yhteisten opintojen opettajaa koskevien säännösten (14 §) mukaan.

Lisäksi luettiin eduksi sosiaali- ja terveysalan työelämän tuntemuksen, opettajakokemuksen toisen asteen sosiaali- ja terveysalan ammatillisesta koulutuksesta. Arvostettiin kokemusta työskentelystä monikulttuuristen ryhmien kanssa sekä opiskelijahallintajärjestelmien tuntemusta. Toivottiin hakijalta työelämä- ja opiskelijalähtöistä työskentelyotetta ja halua kehittää yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja sekä osaamisperusteista pedagogiikkaa. Arvostettiin myös hyviä vuorovaikutustaitoja, lähihoitajan työn tuntemusta sekä verkkopedagogista osaamista.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) 14 §:n opetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka:

1) on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, johon sisältyvät vähintään 120 opintopisteen tai vähintään 55 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot yhdessä opetettavassa aineessa ja vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot muissa opetettavissa aineissa tai joka on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon soveltuvassa koulutusohjelmassa; sekä

2) joka on suorittanut vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Suomen perustuslain 125 §:n 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Hallituksen esityksen (HE1/1998 vp.) perustelujen mukaan taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja tai taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Oikaisuvaatimuksentekijä täyttää viralle asetetut kelpoisuusehdot. Hänellä on diplomi-insinöörin koulutus (tietoliikenteen tuotekehityksen ja käyttöliittymien opintosuunta 192 ov), pääaineena viestintäjärjestelmät. Hänellä on myös näyttömestaritutkinto. Opettajakokemusta hänellä on 1-3 vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa.

Valittu täyttää viralle asetetut kelpoisuusehdot. Hänellä on filosofian lisensiaatin tutkinto, pääaineena matematiikka. Lisäksi hän täyttää myös kelpoisuusehdot tietotekniikassa. Opettajakokemusta matemaattisten aineiden opettajana hänellä on lähes 6 vuotta, josta sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa 5 vuotta. Hänellä on myös erinomaiset tieto- ja viestintätekniikan taidot ja valmiudet opiskelijahuoltojärjestelmiin liittyviin työtehtäviin. Hän on toiminut Stadin ammattiopiston hyvinvoinnin toimialan matematiikan opettajana vuodesta 2013 lähtien. Hänellä on opiskelijalähtöinen työote ja hän on pidetty työtoveri. Hänen kehittämismyönteisyytensä uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja kohtaan tuo lisäarvoa hänen osaamiselleen. Lisäksi uuden opiskelijajärjestelmän, Primus, käyttöönotossa ja omaksumisessa hän on osoittanut omaavansa nopean omaksumisen ja tätä kautta myös antanut tukea toimialan esimiehille.

Lehtorin virkaan valittavalla henkilön tulee täyttää viran kelpoisuusehdot.

Valitulla on selkeästi pitempi kokemus matemaattisten aineiden opettamisessa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Oikaisuvaatimuksentekijän koulutus on lähinnä painottunut viestintäjärjestelmiin ja tietoverkkoihin. Yhteisten aineiden opettajan virassa korostuu matemaattisten aineiden opetus. Edellä kerrottuun viitaten kokonaisarvioinnin perusteella valitulla on paremmat edellytykset hoitaa virkaa.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Tarja Malmivirta, palvelussuhdepäällikkö, puhelin: 310 86235

tarja.malmivirta(a)hel.fi

Liitteet

1

oikaisuvaatimus

2

toimialarehtorin päätös

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteensaajat

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Liite 1
Liite 2

Päätöshistoria

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus Ammatillinen koulutus Hyvinvoinnin toimialayksikkö Toimialarehtori, Hyvinvointi 13.06.2017 § 2

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 3000

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

 

 

+358 9 86390

 

FI02012566