Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2019

1 (3)

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

 

 

 

 

Asia/3

 

19.03.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 10

Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen suunnitelman hyväksyminen

HEL 2019-002623 T 12 00 01

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä liitteenä olevan Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen suunnitelman.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Mari Mulari, Pedagoginen asiantuntija, puhelin: 040 669 2854

mari.mulari(a)hel.fi

Liitteet

1

Stadin AO oppimisen tuen suunnitelma 2019

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Helsingin kaupungin hallintosäännön (15 luku, 2 §) mukaan kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää tai hyväksyy opetuksen järjestämiseen liittyvien suunnitelmien perusteet.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen suunnitelma perustuu ammatillisesta koulutuksesta annettuun lakiin (531/2017), asetukseen (673/2017) sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston visioon, strategiaan ja arvoihin. Lisäksi oppimisen tuen suunnitelmassa on hyödynnetty Opetushallituksen selvityksiä ja ohjeita.

Koulutuksenjärjestäjän on ammatillisesta koulutuksesta annetun asetuksen (673/2017, 23 §) mukaan tiedotettava opetuksesta, opinto-ohjauksesta sekä muusta tarjolla olevasta ohjauksesta ja tuesta, mukaan lukien opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot ja erityinen tuki. Oppimisen tuen suunnitelmassa kuvataan Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen keskeiset periaatteet, saavutettavan ja opiskelijalähtöisen oppimisen rakentaminen, ammattitaitovaatimuksista tai osaamistavoitteista poikkeaminen, opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot, erityinen tuki, osaamisen arvioinnin mukauttaminen, työelämässä oppimisen tuki, opiskeluhuollon tarjoama oppimisen tuki, oppimisen tuen vastuualueet sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen vuosittaiset tavoitteet.

Oppimisen tuen suunnitelma ohjaa opetus- ja ohjaushenkilöstöä oppimisen tuen toteuttamisessa sekä kuvaa hakijoille ja opiskelijoille Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tukea. Oppimisessa tarvittava tuki suunnitellaan osana opiskelijan henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa opiskelijan yksilöllisten lähtökohtien, valmiuksien, tavoitteiden ja tarpeiden perusteella. Oppimisen tuen tavoitteena on mahdollistaa opiskelijan eteneminen yksilöllisellä oppimispolullaan sekä edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta.

Oppimisen tuen eri palveluja suunnitellaan, toteutetaan, arvioidaan ja kehitetään Stadin ammatti- ja aikuisopiston asiantuntijatiimeissä, oppimisyhteisöissä ja asiantuntijafoorumeissa. Oppimisen tuen suunnitelman valmisteluun ovat osallistuneet koordinoivat erityisopettajat, eri kampuksilla ja eri tehtävissä toimivia opettajia sekä opiskeluhuollon päällikkö. Oppimisen tuen suunnitelma käsiteltiin Stadin ammatti- ja aikuisopiston oppimisen tuen asiantuntijafoorumissa, johon kuuluu rehtori, apulaisrehtori, eri kampusten koulutuspäälliköitä, koordinoivat erityisopettajat sekä opiskeluvalmiuksia tukevien opintojen opettajatiimin tiimimestari. Asiantuntijafoorumin jäsenten kommenttien perusteella oppimisen tuen suunnitelmaa täydennettiin ja muokattiin. Stadin ammatti- ja aikuisopiston johtoryhmä hyväksyi oppimisen tuen suunnitelman 28.2.2019 kokouksessaan. Oppimisen tuen suunnitelma päivitetään vuosittain vastaamaan tehtyä kehittämistyötä.

Oppimisen tukeminen edistää ammatillisen koulutuksen läpäisyä ja ehkäisee syrjäytymistä.

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Arja Kukkonen

Lisätiedot

Mari Mulari, Pedagoginen asiantuntija, puhelin: 040 669 2854

mari.mulari(a)hel.fi

Liitteet

1

Stadin AO oppimisen tuen suunnitelma 2019

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kasvatus- ja koulutuslautakunta

Tiedoksi

kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51300

Töysänkatu 2 D

+358 9 310 8600

0201256-6

FI2922661800003009

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 51

Faksi

 

Alv.nro

kasvatusjakoulutus@hel.fi

www.hel.fi/kasvatusjakoulutus

+358 9 86390

 

FI02012566