Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

15/2015

1 (1)

Asuntotuotantotoimikunta

 

 

 

 

Tj/13

 

16.12.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 188

Selvitys asuntotuotantotoimiston asuntojen myyntitilanteesta

HEL 2015-013489 T 10 07 00

Päätös

Asuntotuotantotoimikunta päätti merkitä tiedoksi asuntojen myyntitilanteen.

Samalla asuntotuotantotoimikunta päättää, että aiemmin päätettyjä kampanjaetuja Asunto Oy Helsingin Corretton, Asunto Oy Helsingin Myllykallion, Asunto Oy Helsingin Sinisimpukan, Asunto Oy Helsingin Vuollejokisimpukan ja Asunto Oy Helsingin Lallukankulman osalta jatketaan vuoden 2016 loppuun. Lisäksi asuntotuotantotoimikunta päättää oikeuttaa asuntotuotantotoimiston päivittämään Asunto Oy Helsingin Lallukankulman asuntojen myyntihintoja.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Sisko Marjamaa

Lisätiedot

Markku Nyyssölä, yksikön johtaja, puhelin: 310 32297

markku.nyyssola(a)att.hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Asuntotuotantotoimikunta on päättänyt kokouksessaan 1.4.2015 valmiiden myynnissä olevien asuntojen kaupan vauhdittamiseksi tehtävistä toimenpiteistä. Päätös piti sisällään asuntojen vuoden vastikevapauden ja kauppahinnalle myönnettävän maksuajan siten, että puolet kauppahinnasta suoritetaan kaupantekotilaisuudessa ja puolet vuoden kuluttua kaupanteosta.  Kampanja-aikaa on jatkettu erillisellä päätöksellä vuoden 2015 loppuun. Kampanja koski seuraavia asunto-osakeyhtiöitä, joissa oli yhteensä 65 myymätöntä asuntoa: Asunto Oy Helsingin Corretto, Asunto Oy Helsingin Myllykallio, Asunto Oy Helsingin Myllypoika, Asunto Oy Helsingin Sinisimpukka, Asunto Oy Helsingin Vuollejokisimpukka ja Asunto Oy Helsingin Lallukankulma.

Asuntotuotantotoimikunnan tekemä päätös oli vastaus asuntomarkkinoiden hiljentymiseen, jossa myös muut asuntotuottajat ovat joutuneet tarjoamaan rahallisia etuuksia ostajille asuntokaupan vauhdittamiseksi.

Tuoreimpien suhdanne-ennusteiden mukaan myöskään tulevalle vuodelle ei ole odotettavissa merkittävää talouden kasvua. Talouden epävarmuus tulee vaikeuttamaan asuntokauppaa edelleen, vaikka asuntolainat ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen edullisia alhaisista viitekoroista ja lainamarginaaleista johtuen. Alhainen korkotaso ei tue kuitenkaan niiden ostajien kauppaa, joilla ei ole taloudellisesta tilanteestaan johtuen mahdollisuutta asuntolainan ottamiseen. Asuntotuotantotoimiston valmiit myymättömät asunnot sijaitsevat pääsääntöisesti alueilla, jotka ovat myynnillisesti haastavia, mutta joille omistusasuntotuotannon rakentaminen on ollut perusteltua mm. muun omistusasuntotuotannon vähäisyyden vuoksi.

Edellä mainituissa asunto-osakeyhtiöissä on tällä hetkellä 44 asuntoa myymättä. Asunnoista 17:stä on tehty kaupat ja neljän asunnon kaupantekopäivä on sovittu. Myynnin vauhdittamiseksi on perusteltua jatkaa aiemmin päätettyä kampanjaa ja suorittaa lisäksi Asunto Oy Helsingin Lallukankulman osalta myyntihintojen päivittäminen.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Sisko Marjamaa

Lisätiedot

Markku Nyyssölä, yksikön johtaja, puhelin: 310 32297

markku.nyyssola(a)att.hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

 

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566