Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2014

1 (1)

Asuntotuotantotoimikunta

 

 

 

 

Tj/4

 

05.02.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 4

Rakentamisen Ruusu 2013 tunnustuspalkinto ja Vuoden rakennuttaja 2013

Päätös

Asuntotuotantotoimikunta päätti merkitä tiedoksi  asuntotuotantotoimiston  saamat tunnustukset.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Sisko Marjamaa

Päätösehdotus

Asuntotuotantotoimikunta päättänee merkitä tiedoksi  asuntotuotantotoimiston  saamat tunnustukset.

Esittelijä

Rakentamisen Ruusu 2013

Rakennuslautakunnan vuotuinen tunnustuspalkinto Rakentamisen Ruusu 2013 myönnettiin ATT:n projektipäällikkö Klaus Hamströmille ja arkkitehti Kristiina Hannunkarille mielenkiintoisesta ja korkealaatuisesta asuntosuunnittelusta sekä tinkimättömän jämäkästä vuokra-asuntojen rakennuttamisesta Viikinmäen Harjannetie 44:ssä.

Tunnustuspalkinnon perusteluissa todetaan Harjannetie 44:n osoittavan, että kunnianhimoisilla tavoitteilla, realistisella aikataululla tehdyllä hyvällä suunnittelulla sekä sujuvalla yhteistyöllä voidaan luoda korkealaatuinen, viihtyisä ja mielenkiintoinen vuokra-asuntokohde kohtuulliseen hintaan. Hankkeen lähtökohta ei ollut helppo. Maaperältään vaativalle tontille moottoritien lähelle tuli rakentaa sata vuotta kestävä vuokrakohde. Kaavoittaja oli lisäksi linjannut, että alun perin toimitilalle varatulle tontille rakennetaan maamerkkimäinen rakennus.

Projektipäällikkö Hamström varasi riittävästi aikaa vuokrakohteen suunnitteluvaiheelle. Pääsuunnittelija Hannunkari tiimeineen (Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy) hioi syvärunkoista rakennusta viihtyisäksi ja tehokkaaksi. Muun muassa katolla törröttäviltä konehuoneilta säästyttiin, kun tekniset tilat sovitettiin kekseliäin ratkaisuin katon alle. Lisätöiden kustannukset jäivät alle yhden prosentin, mikä osoittaa erityisen taitavaa ja ristiriidatonta suunnittelua sekä kustannusten hallintaa.

Vuoden rakennuttaja 2013

Rakli ry on valinnut vuoden 2013 rakennuttajaksi Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston (ATT), joka on osoittanut edelläkävijyyttä rakentamisen laadun, kohtuuhintaisuuden ja kestävän kehityksen edistämisestä sekä talousrikollisuuden kitkemisessä alalta. Nämä kaikki toteutuvat hanketasolla, ja hankintamenettelyissä ja sopimusjohtamisessa on aktiivisesti otettu käyttöön esimerkiksi keinoja, joilla talousrikollisuutta voidaan hankkeissa estää. ATT on myös ollut aktiivisesti mukana Luotettavan Laatutyömaa-konseptin kehitystyössä, ja ottanut sen ensimmäisenä käyttöön Jätkäsaaren Kap Hornin katu 3:ssa.

Vuoden rakennuttajapalkinnon valintakriteereissä painotetaan esimerkillistä toimintaa ja hyvän rakentamistavan noudattamista. Palkinnon saadakseen rakennuttajan tulee hallita kestävän kehityksen vaatimukset ja erilaisten rakennuttamismenetelmien soveltaminen. Valinnassa annetaan arvoa myös alan kehitys- ja koulutustoimintaan osallistumiselle sekä asiakastarpeiden hyvälle täyttymiselle.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Sisko Marjamaa

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 2000

Junailijankuja 3

+358 9 310 1672

0201256.6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00380

Faksi

 

Alv.nro

asiakaspalvelu.att@att.hel.fi

http://www.att.hel.fi

+358 9 310 32337

 

F102012566