KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

5 - 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

29.3.2010 klo 17.00

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Khn istuntosali

 

 

Seuraavat

kokoukset

12.04.2010

26.04.2010

10.05.2010

31.05.2010

07.06.2010

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) ajankohtaiskatsaus

3

 

4

Tytäryhteisöjen seurantaraportti 4/2009

4

 

5

Osakkuusyhteisöraportti 4 2009

5

 

6

Edustajien valitseminen Suomen Messusäätiön hallitukseen

6

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) ajankohtauskatsaus

7

 

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

 

1

Tilintarkastajan nimeäminen Oulunkylän sairaskotisäätiöön vuodeksi 2010

8

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Kaupungin edustajan nimeäminen Suomen Kansallisoopperan säätiön toimielimiin

10

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiö - Stiftelsen Helsingfors stads 450-årskonstnärshus -nimisen säätiön vuosikokous

12

 

2

Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy:n ja Kalasataman jätteen putkikeräys Oy:n perustamiskokoukset ja hallitusten ja tilintarkastajien valinta

14

 

3

Kiinteistö Oy Kampin Palvelutalon varsinainen yhtiökokous

16

 

4

Kaupungin edustajan nimeäminen Kampin Keskus Oy:n hallituksen jäseneksi

18

 

5

Tytär- ja osakkuusyhtiöiden yhtiökokoukset

19

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Kantolan (varalla Krohn) ja Rädyn (varalla Helistö) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄN (HSY) AJANKOHTAISKATSAUS

 

Khs 2010-519

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä Helsingin seudun ympäristöpalvelut
‑kuntayhtymän ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle sekä talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle.

 

Lisätiedot:
Malinen Matti, konserniyksikön päällikkö, puhelin 310 36277

 

 

ESITTELIJÄ                      Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten vesihuoltotoiminnot, jäte-huolto sekä seutu- ja ympäristötieto tukitoimintoineen yhdistettiin Hel-singin seudun ympäristöpalvelut (HSY) -kuntayhtymäksi. Kuntayhtymä aloitti varsinaisen toimintansa 1.1.2010.

 

HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen esittää kuntayhtymää koskevan ajankohtaiskatsauksen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


4

TYTÄRYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 4/2009

 

Khs 2009-1121

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä tytäryhteisöjen seurantaraportin 4/2009 tiedoksi.

 

                                            Pöytäkirjanote raportoiduille tytäryhteisöille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle, hallintokeskuksen oikeuspalveluille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Halinen Pia, controller, puhelin 310 25718

 

 

LIITE

Tytäryhteisöjen seurantaraportti 4-2009

 

ESITTELIJÄ                      Esittelijä toteaa, että konserniohjeiden mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto seuraa tytäryhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta.

 

Talous- ja suunnittelukeskus on laatinut ohjeiden mukaisen seurantaraportin vuodelta 2009 raportissa luetelluista tytäryhteisöistä. Raportti on laadittu tytäryhteisöittäin niiden toimittamien tietojen perusteella.

 

./.                   Seurantaraportti on esityslistan tämän asiakohdan liitteenä.

 

Kj toteaa, että raporttiin sisältyvien eräiden tytäryhteisöjen tappiollisen toiminnan kannattavuuden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä jatketaan.

 

 

 

 


5

OSAKKUUSYHTEISÖRAPORTTI 4 2009

 

Khs 2009-1121

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä seurantaraportin 4/2009 tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote liitteineen raportoiduille osakkuusyhteisöille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle sekä tarkastusvirastolle.

 

./.                   Seurantaraportti on esityslistan tämän asiakohdan liitteenä.

 

Lisätiedot:
Pyylampi Anne, controller, puhelin 310 36390

 

 

LIITE

Osakkuusyhteisöraportti 4 2009

 

ESITTELIJÄ                      Esittelijä toteaa, että konserniohjauksen periaatteiden mukaan kaupunki seuraa osakkuusyhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta.

 

Talous- ja suunnittelukeskus on laatinut ohjeiden mukaisen seurantaraportin raportissa lueteltujen osakkuusyhteisöjen koko vuoden 2009 toiminnasta. Raportti on laadittu osakkuusyhteisöittäin niiden toimittamien tietojen perusteella.

 

 

 

 


6

EDUSTAJIEN VALITSEMINEN SUOMEN MESSUSÄÄTIÖN HALLITUKSEEN

 

Khs 2010-627

 

VS. KJ                               Konsernijaosto päättänee nimetä kaupungin edustajaksi Suomen Messusäätiön hallitukseen toimikaudeksi 1.7.2010 – 30.6.2013 kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin.

 

Pöytäkirjanote Suomen Messusäätiölle, kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

ESITTELIJÄ                      Suomen Messusäätiö ilmoittaa (5.3.2010), että säätiön sääntöjen 6 §:n mukaan Helsingin kaupunki valitsee säätiön hallitukseen yhden jäsenen ja hänen henkilökohtaisen varajäsenensä.

 

Vuonna 2010 erovuorossa ovat hallituksen varsinainen jäsen kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja hänen henkilökohtainen varajäsenensä valtiotieteen tohtori Pekka Korpinen.

 

Suomen Messusäätiön varsinaisessa kevätkokouksessa 24.5.2010 valitaan säätiön hallituksen jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä erovuoroisten tilalle. Säätiön sääntöjen 6 §:n mukaan hallitukseen kuuluu kaksitoista jäsentä.

 

Suomen Messusäätiö pyytää, että kaupunki nimeäisi varsinaisen edustajansa ja hänen henkilökohtaisen varajäsenensä säätiön hallitukseen 1.7.2010 – 30.6.2013 väliseksi ajaksi.

 

 

 

 


1

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN (HSL) AJANKOHTAUSKATSAUS

 

Khs

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee merkitä Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymän ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymälle sekä talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

ESITTELIJÄ                      Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymä aloitti varsinaisen toimintansa 1.1.2010. HSL:n toimialue käsittää jäsenkuntiensa Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Keravan ja Kirkkonummen alueet. Kuntayhtymä vastaa joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestämisestä sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymän tehtäväalue kattaa jäsenkuntien joukkoliikenteen, junaliikenteen osalta VR:n pääkaupunkiseudun lähiliikenteen sekä toimialueella harjoitettavan henkilöliikennelain mukaisen liikenteen.

 

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi esittää kuntayhtymää koskevan ajankohtaiskatsauksen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


1

TILINTARKASTAJAN NIMEÄMINEN OULUNKYLÄN SAIRASKOTISÄÄTIÖÖN VUODEKSI 2010

 

Khs 2010-380

 

STJ                                                          Konsernijaosto päättänee nimetä KPMG Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja Heidi Vierros) Oulunkylän sairaskotisäätiön tilintarkastajaksi vuodeksi 2010 ehdolla, että kaupunginhallituksen 22.3.2010 puoltama säätiön sääntömuutosehdotus hyväksytään patentti- ja rekisterihallituksessa. 

 

Pöytäkirjanote Oulunkylän sairaskotisäätiölle, tilintarkastajaksi nimetylle, tarkastuslautakunnalle, terveyskeskukselle, sosiaalivirastolle, talous- ja suunnittelukeskukselle sekä hallintokeskukselle.

 

Lisätiedot:
Rautanen Marja-Liisa, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36184

 

 

LIITTEET

Liite 1

Oulunkylän sairaskotisäätiön kirje 26.2.2010

 

Liite 2

Oulunkylän sairaskotisäätiön voimassa olevat säännöt

 

Liite 3

Ehdotus uusiksi säännöiksi 24.2.2010

 

ESITTELIJÄ                      Oulunkylän sairaskotisäätiön hallituksen puheenjohtaja on (26.2.2010) lähettänyt säätiön sääntömuutosehdotuksen käsiteltäväksi. Khs on 22.3.2010 päättänyt puoltaa uusia sääntöjä. Sääntömuutos on tarkoitus hyväksyttää patentti- ja rekisterihallituksessa ennen säätiön huhtikuussa pidettävää vuosikokousta. Tämän vuoksi uusien, vielä rekisteröimättömien, sääntöjen mukainen tilintarkastajan nimeämispäätös tulee tehdä ehdollisena. Aikaisempien sääntöjen mukaan kaupunki ei ole nimennyt säätiön tilintarkastajia. 

 

Uusien sääntöjen 10 §:n mukaan vuosikokouksessa nimetään yksi Helsingin kaupungin valitsema hyväksytty tilintarkastaja ja yksi hyväksytty varatilintarkastaja. Jos tilintarkastajaksi valitaan hyväksytty tilintarkastusyhteisö, varatilintarkastajaa ei tarvitse valita.  

 

Tarkastuslautakunta on (11.11.2009) nimennyt päätösehdotuksessa mainitun tilintarkastusyhteisön tarkastamaan säätiön tilejä vuonna 2010.

 

Esittelijä toteaa lisäksi, että Kojan 8.2.2010 § 24 nimeämä Oulunkylän sairaskotisäätiön hallituksen kokoonpano on sääntömuutosehdotuksen mukainen. Kaupungin nimeämien jäsenten lisäksi Valtiokonttori nimittää yhden hallituksen jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen niin kauan kuin Valtiokonttori ostaa säätiön ylläpitämän kuntoutussairaalan hoito- ja kuntoutuspalveluja.

 

 

 

 


1

KAUPUNGIN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN SUOMEN KANSALLISOOPPERAN SÄÄTIÖN TOIMIELIMIIN

 

Khs 2009-2568

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä Suomen Kansallisoopperan säätiön

 

hallintoneuvostoon kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet vuoden 2010 kevätkokouksesta vuoden 2013 kevätkokouksen päättymiseen kestäväksi toimikaudeksi seuraavasti:

 

jäsen

 

henkilökohtainen varajäsen

- Matti Häikiö

- Jan D. Oker-Blom

- Sirkka-Liisa Vehviläinen

- Vertti Kiukas

 

sekä

 

hallitukseen kaksi jäsentä mainituksi toimikaudeksi seuraavasti:

 

jäsen

 

- Pentti Kivinen

- Meri-Tuuli Kousa

 

sekä

 

varatilintarkastajan seuraavasti:

 

- KHT, KTM Timo Tuokko

 

Pöytäkirjanote Suomen Kansallisoopperan säätiölle, nimetyille henkilöille, kulttuuriasiainkeskukselle, talous- ja suunnittelukeskukselle sekä tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Hyttinen Hannu, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36683

 

 

ESITTELIJÄ                      Sääntöjen mukaan hallintoneuvostoon kuuluu 20 varsinaista jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen. Opetusministeriö nimeää kahdeksan, Helsinki kaksi, Espoo kaksi, Vantaa kaksi ja Kauniainen yhden jäsenen. Lisäksi oopperan henkilökunta nimeää kolme jäsentä. Hallintoneuvosto valitsee ilman nimeämismenettelyä itse kaksi jäsentä. Vastaavasti nimetään ao. varajäsenet.

 

Hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä (aiemmin 14). Näistä viisi (aiemmin kolme) valitaan opetusministeriön, kaksi Helsingin, yksi Espoon ja yksi Vantaan nimeämistä henkilöistä.

 

Kaupungin edustajien lukumäärää toimielimissä ei ole uudistetuissa säännöissä muutettu.

 

Oopperan pääjohtaja ja hallintojohtaja sekä kolme henkilökunnan valitsemaa jäsentä osallistuvat hallituksen kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella, ilman äänivaltaa.

 

Kaupungin nimeäminä hallintoneuvoston jäseninä ovat nykyisellä toimikaudella Martti Häikiö ja Suzan Ikävalko. Henkilökohtaiseksi varajäseneksi Khs nimesi Häikiölle Jan D. Oker-Blomin ja Ikävalkolle Vertti Kiukaksen.

 

Hallituksen jäseninä ovat kuluvalla kaudella toimitusjohtaja Pentti Kivinen ja Sirkka-Liisa Vehviläinen.

 

Säätiön hallitus on, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien puoltavat lausunnot saatuaan, 26.11.2009 yksimielisesti päättänyt säätiön sääntöjen muuttamisesta. Patentti- ja rekisterihallituksen säätiörekisteri on vahvistanut ja rekisteröinyt muutetut säännöt. Hallituksen jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huomioon sääntöjen 12 §:n uusi määräys, jonka mukaan hallitukseen ei voida nimetä jäsentä, joka on toiminut nimettävän toimikauden alkamiseen mennessä hallituksen jäsenenä yhtäjaksoisesti tai useassa jaksossa yhteensä kolme (3) toimikautta.

 

Tilintarkastajan nimeämisessä vuorotellaan kaupunkien kesken. Alkavaksi kaudeksi Kauniainen nimeää varsinaisen ja Helsinki varatilintarkastajan. Tarkastuslautakunta on 12.1.2010 ehdottanut päätösehdotuksessa mainitun varatilintarkastajan valitsemista tarkastamaan säätiön toimintavuoden 2010 - 2012 tilejä.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


1

HELSINGIN KAUPUNGIN 450-VUOTISTAITEILIJATALOSÄÄTIÖ - STIFTELSEN HELSINGFORS STADS 450-ÅRSKONSTNÄRSHUS -NIMISEN SÄÄTIÖN VUOSIKOKOUS

 

Khs 2010-71

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

1                    ilmoittaa Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiön sääntöjen 16 §:n mukaisena lausuntonaan hyväksyvänsä hallituksen yksimielisesti päättämät liitteenä 1 olevasta säätiön hallituksen pöytäkirjanotteesta 3/2010 ilmenevät säätiön sääntöjen 7, 12, 13 ja 14 §:n muutokset, ja

 

2                    valita liitteestä 2 ilmenevät henkilöt hallituksen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi, jäseniksi ja varajäseniksi säätiön hallitukseen sekä tilintarkastusyhteisön ja päävastuullisen tilintarkastajan vuoden 2010 toimikaudelle, viime mainitut ehdolla, että patentti- ja rekisterihallituksen vahvistaa säätiön sääntöjen 7 §:ään esitetyn muutoksen.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiölle, tilintarkastajayhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITTEET

Liite 1

Säätiön pöytäkirjanote 3/2010

 

Liite 2

Ehdotus säätiön hallituksen jäseniksi ja tilintarkastusyhteisöksi

 

ESITTELIJÄ                      Esittelijä toteaa, että Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiön hallitus päätti kokouksessaan 15.3.2010 yksimielisesti muuttaa säätiön sääntöjen 7 §:ää kuulumaan seuraavasti:

 

”Säätiöllä on yksi Helsingin kaupungin valitsema hyväksytty tilintarkastaja ja yksi hyväksytty varatilintarkastaja. Jos tilintarkastajaksi valitaan hyväksytty tilintarkastusyhteisö, varatilintarkastajaa ei tarvitse valita.”

 

Nykyisen 7 §:n mukaan säätiöllä on kaksi kaupunginhallituksen konsernijaoston vuosittain valitsemaa tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa, joista vähintään yhden tilintarkastajan ja tämän varatilintarkastajan tulee olla hyväksytty tilintarkastaja. Lisäksi säätiön hallitus päätti muuttaa säätiön sääntöjen 12 §:n (kokouspalkkiot), 13 §:n (vuosikokous) ja 14 §:n (tilikausi) sisältöä vastaamaan kaupunkikonsernin mallisääntöä.

 

Esittelijä toteaa, että säätiön sääntöjä voidaan sääntöjen 16 §:n mukaan muuttaa, kun Helsingin kaupunginhallitus on antanut asiasta lausuntonsa, jos vähintään ¾ hallituksen jäsenistä sitä kannattaa, minkä lisäksi sääntömuutos vaatii patentti- ja rekisterihallituksen vahvistuksen. Koska sääntömuutos noudattaa konserniohjeistusta, se voidaan hyväksyä.

 

Esittelijä toteaa edelleen, että Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilija-talosäätiön vuosikokous pidetään 20.4.2010 klo 9.00 kaupungintalolla valtuuston lähetystöhuoneessa.

 

Säätiön sääntöjen 5 §:n mukaan hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, jäsenet ja varajäsenet valitsee kaupunginhallituksen konsernijaosto. Säätiön hallituksen jäsenten ja varajäsenten toimikausi on kalenterivuosi.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Esittelijä esittää valittavaksi liitteestä ilmenevät henkilöt.

 

Säätiön tilintarkastajaksi voidaan vireillä olevan sääntömuutoksen mukaisesti valita liitteestä ilmenevät tarkastuslautakunnan nimeämä hyväksytty tilintarkastusyhteisö ja päävastuullinen tilintarkastaja ehdolla, että patentti- ja rekisterihallitus vahvistaa esitetyn sääntömuutoksen.

 

 

 

 


2

JÄTKÄSAAREN JÄTTEEN PUTKIKERÄYS OY:N JA KALASATAMAN JÄTTEEN PUTKIKERÄYS OY:N PERUSTAMISKOKOUKSET JA HALLITUSTEN JA TILINTARKASTAJIEN VALINTA

 

Khs 2010-101

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy:tä ja Kalasataman jätteen putkikeräys Oy:tä perustaessaan valitsemaan yhtiöiden hallitusten jäseniksi ja tilintarkastajaksi liitteestä ilmenevät henkilöt ja yhteisön.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy:lle ja Kalasataman jätteen putkikeräys Oy:lle, tilintarkastusyhtiöille, jäseniksi nimetyille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITE

Putkikeräysyhtiöiden hallitukset

 

ESITTELIJÄ                      Kaupunginhallitus päätti 8.3.2010 perustaa Jätkäsaaren jätteen putkikeräys Oy ja Kalasataman jätteen putkikeräys Oy nimiset osakeyhtiöt, joiden tehtävänä on omistaa, toteuttaa, hallinnoida ja ylläpitää Jätkäsaaren ja Saukonpaaden sekä Sörnäisten ja Hermannin uusilla asunto- ja toimitila-alueilla alueellista jätteen putkikeräysjärjestelmää sekä tuottaa omakustannusperusteisia jätteen keräyspalveluja osakkeenomistajilleen, kaupungille ja alueille rakennettaville asunto- ja kiinteistöyhtiöille ja julkisille rakennuksille.

 

Kaupunginhallitus hyväksyi samalla yhtiöille yhtiöjärjestysluonnokset, joiden mukaan yhtiöiden hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä. Yhtiöjärjestysluonnoksen mukaan yhtiöillä on yksi tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Jos tilintarkastajaksi valitaan hyväksytty tilintarkastusyhteisö, varatilintarkastajaa ei tarvitse valita.

 

Kaupunginhallitus kehotti edelleen hallintokeskuksen oikeuspalveluita mm. hoitamaan yhtiön perustamiseen liittyvät toimenpiteet, allekirjoittamaan tarvittavat perustamis- ja muut asiakirjat sekä oikeuttaa oikeuspalvelut tekemään mainittuihin asiakirjoihin tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja täsmennyksiä.

 

Yhtiöille tulee nimetä perustavassa kokouksessa valittavat hallituksen jäsenet. Jäseniksi esitetyt liittyvät työtehtäviensä kautta perustettavien yhtiöiden toimintaan.

 

 

 

 


3

KIINTEISTÖ OY KAMPIN PALVELUTALON VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2010-595

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan Helsingin kaupunkia otsikossa mainitun tytäryhtiön vuoden 2010 kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa hyväksymään yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat yhtiön hallituksen päätösehdotusten mukaisesti, myös mahdollisen esityksen yhtiöjärjestyksen muuttamisesta kaupungin malliyhtiöjärjestyksen mukaiseksi,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään, että yhtiön hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastajat valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen mukaisesti,

 

-                                       todeta, että hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot. Tilintarkastajille ja tilintarkastusyhteisöille suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan 4.3.2009 hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa menettelemään niin, että yhtiökokous päättää toimiohjeenaan kehottaa hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päättämiä konserniohjeita sekä konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta.

 


Pöytäkirjanote liitteineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallintaosastolle, tarkastusvirastolle sekä liitteessä mainituille tytäryhtiöille.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITE

Luettelo tytäryhtiöiden hallituksiin nimettävistä henkilöistä ja tilintarkastajista

 

ESITTELIJÄ                      Kiinteistö Oy Kampin Palvelutalon kiinteistössä on mm. sosiaaliviraston käytössä olevia tiloja ja Kampin palvelukeskus. Helsingin kaupunki omistaa autohalliosakkeita lukuun ottamatta kaikki yhtiön osakkeet.
Autohalliosakkeet omistaa ja pysäköintitoimintaa tiloissa harjoittaa
Malminkadun Pysäköinti Oy.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän varsinaista ja vähintään kaksi ja enintään neljä varajäsentä.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön liitteestä ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


4

KAUPUNGIN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KAMPIN KESKUS OY:N HALLITUKSEN JÄSENEKSI

 

Khs 2010-591

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee nimetä kaupungin edustajaksi Kampin Keskus Oy:n hallitukseen vuodelle 2010 tekninen isännöitsijä Tuomo Virolaisen kiinteistöviraston tilakeskuksesta.

 

Pöytäkirjanote Kampin Keskus Oy:lle, Tuomo Virolaiselle, kiinteistöviraston tilakeskukselle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

ESITTELIJÄ                      Kampin keskuksen kehittämistä ja toteuttamista koskevan perussopimuksen mukaisesti Kampin keskuksen rakentaja, SRV Viitoset Oy, perusti Kampin keskuksen yksityisten kiinteistönomistajien omistukseen siirtyneen Kampin Keskus Oy:n, joka huolehtii Kampin keskuksen kiinteistöjen keskinäisistä sekä kiinteistöjen ja kaupungin omistukseen tulleiden tilojen yhteisjärjestelyistä ja yhteistoiminnasta samoin kuin kiinteistöjen alueille toteutettavista julkisista yhteyksistä.

 

Kaupungilla on yhtiöjärjestyksen mukaan oikeus nimetä yksi edustaja yhtiön hallitukseen. Kampin Keskus Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 13.4.2010. Kaupungin tulee nimetä edustajansa yhtiön hallitukseen.

 

Kaupungin edustajana yhtiön hallituksessa toiminut kiinteistöviraston tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Pekka Hapuojan kiinteistövirastosta on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle. Hapuojan tilalle esitetään nimettäväksi tilakeskuksen tekninen isännöitsijä Tuomo Virolainen, joka tuntee kohteen hyvin.

 

 

 

 


5

TYTÄR- JA OSAKKUUSYHTIÖIDEN YHTIÖKOKOUKSET

 

Khs 2010-371, 2010-613, 2010-612

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita

 

-                                       edustamaan Helsingin kaupunkia liitteessä mainittujen tytäryhtiöiden vuoden 2010 kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       hyväksymään yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat yhtiön hallituksen päätösehdotusten mukaisesti, sekä

 

-                                       esittämään, että Helsingin kaupungin edustajat liitteessä mainittujen yhtiöiden hallintoelimiin sekä tilintarkastajat valitaan yhtiöjärjestyksen mukaiseksi toimikaudeksi liitteen mukaisesti, Kiinteistö Oy Käpylän Terveystalon kohdalla, mikäli yhtiökokoukselle ei muuta esitetä,

 

-                                       todeta, että kaupungin tytäryhtiöissä hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston tekemien päätösten mukaiset palkkiot. Tilintarkastajille ja tilintarkastusyhteisöille suoritetaan palkkiot kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan 4.3.2009 hyväksymien tilintarkastusyhteisöjen tarjoukseen perustuvan hyväksyttävän laskun mukaan ja muiden osalta hyväksyttävän laskun mukaisesti.

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa kaupungin tytäryhtiöissä menettelemään niin, että yhtiökokous päättää toimiohjeenaan kehottaa hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päättämiä konserniohjeita sekä konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjeistusta.

 

Samalla konsernijaosto päättänee, 8.3.2010 (55 §) tekemäänsä päätöstä tältä osin muuttaen, nimetä Etelä-Hermannin Pysäköinti Oy:n hallitukseen esitettäväksi liitteestä ilmenevät henkilöt.

 


Pöytäkirjanote liitteineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallintaosastolle, tarkastusvirastolle sekä liitteessä mainituille tytäryhtiöille.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITE

Luettelo yhtiöiden hallituksiin nimettävistä henkilöistä ja tilintarkastajista

 

ESITTELIJÄ                      Kaupunki omistaa Kiinteistö Oy Tapulikaupungin palvelutalon rakennuksessa Maatullinaukio 5 olevien kirjasto- ja nuorisokerhohuoneiston sekä ulkopuolisille vuokrattuna olevan isännöitsijätoimistohuoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet, yhteensä 49 % osakekannasta. Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallituksen yksi varsinainen jäsen sekä toinen tilintarkastaja ja tämän varamies on valittava Helsingin kaupungin nimeämistä henkilöistä.

 

Kiinteistö Oy Käpylän terveystalosta kaupunki omistaa osakkeet, jotka oikeuttavat talossa olevan terveysasemahuoneiston hallintaan, yhteensä 54,5 % yhtiön osakemäärästä. Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöihin liitteestä ilmenevät tilintarkastajat Etelä-Hermannin Pysäköinti Oy:tä lukuun ottamatta.

 

Etelä-Hermannin Pysäköinti Oy:n hallitukseen esitetään jäseniksi edustajat, jotka edustavat riittävää määrää eri hallintokuntien asiantuntemusta.

 

Kaupungin tytäryhtiöissä tulee tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan toimielimiin valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.