KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

20 - 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

13.12.2010 klo 17.00

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Khn istuntosali

 

 

Seuraavat

kokoukset

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Konsernijaoston kokousajat ja -aiheet kevätkaudella 2011

3

 

4

Riskienhallinnan ajankohtaiskatsaus

5

 

5

Tytäryhteisöjen hallitusten toiminnan arviointi

6

 

6

29.11.2010 pöydälle pantu asia
Eettisten periaatteiden toteutuminen kaupunkikonsernissa

8

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Edustajan nimeäminen Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän ylimääräiseen yhtymäkokoukseen

10

 

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

 

1

PosiVire Oy:n toiminnan vaikuttavuusselvitys

12

 

2

Kaupungin edustajien nimeäminen Niemikotisäätiön hallitukseen vuosiksi 2011-2012

13

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Kiinteistö Oy Helsingin Ympäristötalon ylimääräinen yhtiökokous

15

 

2

Sulautumissuunnitelman laatiminen kaupungin aravakiinteistöyhtiöissä

16

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Urhon (varalla Helistö) ja Krohnin (varalla Räty) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

KONSERNIJAOSTON KOKOUSAJAT JA -AIHEET KEVÄTKAUDELLA 2011

 

Khs 2010-2225

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee kokoontua 17.1., 24.1., 21.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 26.4., 9.5., 23.5. ja 13.6.2011 kaupungintalolla kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen kuitenkin aikaisintaan klo 17.00.

 

./.                   Kokouskohtaiset aiheet liitteenä.

 

Samalla konsernijaosto päättänee,

 

-                                       että puheenjohtaja voi, mahdollisuuksien mukaan varapuheenjohtajan kanssa neuvoteltuaan, asioiden vähäisen määrän tai muun erityisen syyn takia päättää peruuttaa kokouksen. Lisäksi puheenjohtaja voi samassa järjestyksessä muuttaa kokouksen alkamisaikaa päätettynä ko­kous­päivänä. Muutoksista ilmoitetaan pääsääntöisesti vähintään viikkoa ennen kokousta.

 

-                                       että konsernijaoston kokouksista kulloinkin laadittu pöytäkirja pidetään kokousta seuraavana kuudentena arkityöpäivänä Helsingin kaupungin kirjaamossa yleisesti nähtävänä ja

 

-                                       että konsernijaoston kokousajoista ja edellä mainituista nähtävänäoloista kuulutetaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, kaupungin verkkosivuilla sekä kaupunginhallituksen päättämissä ilmoituslehdissä.

 

Pöytäkirjanote kaikille kaupungin lauta- ja johtokunnille, virastoille ja laitoksille sekä hallintokeskuksen tietopalveluyksikölle (Reija Ruotsalainen).

 

Lisätiedot:
Lähdesmäki Jenni, hallintosihteeri, puhelin 310 25719

 

 

LIITE

Konsernijaoston kokoussuunnitelma tammi-kesäkuu 2011

 

 

 

 

 

 


4

RISKIENHALLINNAN AJANKOHTAISKATSAUS

 

Khs 2010-2265

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä annetun ajankohtaiskatsauksen tiedoksi kehottaen samalla kaikkia tytäryhteisöjä huolehtimaan ja niiden hallituksia valvomaan, että riskienhallinta ja sisäinen valvonta on tytäryhteisössä asianmukaisesti järjestetty.

 

Pöytäkirjanote kaikille tytäryhteisöille, tarkastusvirastolle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta ja sisäinen tarkastus).

 

Lisätiedot:
Häkkinen Mika, riskienhallinnan asiantuntija, puhelin 310 36334

 

 

ESITTELIJÄ                      Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan tavoitteena on varmistaa, että tytäryhteisöjen toiminta on tehokasta ja tuloksellista, informaatio luotettavaa ja että säännöksiä ja toimintaperiaatteita noudatetaan. Onnistuminen riskienhallinnassa on taloudellisuuteen, turvallisuuteen ja tehokkuuteen liittyvä menestystekijä.

 

Kaupunginjohtajan nimeämä riskienhallinnan koordinaatioryhmä ohjaa, valvoo ja kehittää kaupunkikonsernin riskienhallintaa. Ryhmä valmistelee yleiset kaupunkikonsernia koskevat riskienhallinnan tavoitteet ja ohjeet. Koordinaatioryhmän vuonna 2010 tekemän kaupunkikonsernin riskiarvioinnin pohjalta jatketaan riskienhallinnan kehittämistä. Riskienhallinta kytketään selkeämmin osaksi strategiaprosessia sekä toiminnan suunnittelu-, toteutus- ja seurantaprosessia. Riskienhallinnan seuranta ja raportointi toteutetaan osana toiminnan perusraportointia ja -seurantaa. Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohjeet uusitaan vuonna 2011.

 

Riskienhallinnan asiantuntija Mika Häkkinen talous- ja suunnittelukeskuksesta antaa konsernijaoston kokouksessa suullisen riskienhallinnan ajankohtaiskatsauksen.

 

 


5

TYTÄRYHTEISÖJEN HALLITUSTEN TOIMINNAN ARVIOINTI

 

Khs 2009-1359

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä liitteenä olevan selvityksen tytäryhteisöjen hallitusten toiminnan arvioinnista tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote liitteineen kaikille tytäryhteisöille sekä talous- ja suunnittelukeskukselle.

 

Lisätiedot:
Vänskä-Sippel Petra, controller, puhelin 310 25551

 

 

LIITE

Tytäryhteisöjen hallitusten toiminnan arviointi

 

ESITTELIJÄ                      Talous- ja suunnittelukeskus selvitti osana konserniohjauksen kehittämistä kaupunkikonsernin tytäryhteisöjen hallitustyöskentelyn toimivuutta ja hallitusten noudattamia sisäisiä työskentelykäytäntöjä.

 

Tytäryhteisöjen hallitusten toiminnan arvioinnin merkittävin tavoite on auttaa hallituksia kehittämään omaa toimintaansa analysoimalla niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Samalla konsernijohto pystyy varmentumaan, että tytäryhteisöjen hallitukset toimivat tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

 

Selvitys toteutettiin sähköpostikyselynä 12.10.- 2.11.2010 välisenä aikana. Kohderyhmänä olivat Helsingin kaupungin tytäryhteisöjen (101 yhteisöä) hallitusten puheenjohtajat ja jäsenet sekä toimitusjohtajat tai vastaavat henkilöt. Kysely toteutettiin anonyyminä kyselynä, jolloin vastaajien henkilöllisyyttä ja vastauksia ei voida yhdistää toisiinsa.

 

Kysely lähetettiin 581 henkilölle. Siihen vastasi määräaikaan mennessä yhteensä 402 henkilöä.  Vastausprosentti oli 69. Kyselyn teknisestä toteutuksesta ja vastausten analysoinnista vastasi Digium Oy. Arviointiraporttiin sisältyy tulosten ohella myös tytäryhteisöjen toiminnan kehittämisanalyysit.

 

Kyselyn perusteella voidaan yleisesti todeta, että tytäryhteisöt tiedostavat hyvin omistajatahdon ja – ohjauksen tavoitteet sekä niitä säätelevät ohjeet ja periaatteet. Vastausten mukaan myös toimivan johdon valvonta ja riskienhallinta on hyvin järjestetty sekä liiketoiminnan keskeiset periaatteet on sisäistetty. Arviointiraporttiin sisältyy tulosten ohella myös tytäryhteisöjen toiminnan kehittämisanalyysit.

 

Kaupunginkamreeri Seppo Olli talous- ja suunnittelukeskuksesta sekä tutkimuspäällikkö Marko Mäkipää Digium Oy:stä selostavat kyselyn tuloksia tarkemmin konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


6

29.11.2010 pöydälle pantu asia

EETTISTEN PERIAATTEIDEN TOTEUTUMINEN KAUPUNKIKONSERNISSA

 

Khs 2010-2159

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä tiedoksi selvityksen eettisten periaatteiden toteutumisesta kaupunkikonsernissa.

 

Pöytäkirjanote kaikille tytäryhteisöille ja tarkastusvirastolle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

ESITTELIJÄ                      Valtuusto hyväksyi 29.4.2009 vuosien 2009 – 2012 strategiaohjelman, johon sisältyy kaupunkikonsernia koskevat seuraavat eettiset periaatteet:

 

-                                       Rehellisyys, oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja avoimuus

-                                       Vakaa ja turvallinen ympäristö

-                                       Ei lahjuksia, ei henkilökohtaista etua

-                                       Ei väärinkäytöksiä eikä vilpillistä toimintaa

-                                       Yksityisyyden suoja

-                                       Vastuullinen hankintatoimi

-                                       Turvallinen ja terveellinen työskentely-ympäristö

-                                       Henkilöstölle turvataan tasa-arvoinen ja monimuotoinen työskentely-ympäristö, jossa ei esiinny minkäänlaista syrjintää

-                                       Viestintä avointa, ajankohtaista, ennakoivaa ja totuudenmukaista

-                                       Esimiehen velvollisuus on tiedottaa eettisistä periaatteista sekä valvoa niiden toteutumista

 

Kaupunginhallitus kehotti 21.6.2010 talous- ja suunnittelukeskusta seuraamaan eettisten periaatteiden toteutumista. Talous- ja suunnittelukeskus toteutti touko-kesäkuun vaihteessa kyselyn tytäryhteisöjen toimitus- ja toiminnanjohtajille eettisten periaatteiden huomioon ottamisesta tytäryhteisöjen toiminnassa. Kohderyhmään kuului 81 henkilöä, joista 39 vastasi kyselyyn. Näin ollen vastausprosentti oli 48.

 

Kyselyn perusteella voidaan yleisesti todeta, että kaupungin arvoja ja eettisiä periaatteita on käsitelty tytäryhteisöissä kohtuullisen hyvin eivätkä tytäryhteisöjen ja kaupungin arvot ole ristiriidassa keskenään.

 

Kaupunginkamreeri Seppo Olli selostaa kyselyn tuloksia tarkemmin konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


1

EDUSTAJAN NIMEÄMINEN HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN YLIMÄÄRÄISEEN YHTYMÄKOKOUKSEEN

 

Khs 2010-31

 

VS.RYJ                             Konsernijaosto päättänee kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan Helsingin kaupunkia Helsingin seudun liikenne
-kuntayhtymän ylimääräisessä yhtymäkokouksessa 17.12.2010.

 

Samalla konsernijaosto päättänee kehottaa kaupungin edustajaa ehdottamaan yhtymäkokouksessa, että kuntayhtymän hallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi valitaan vuonna 2012 päättyväksi toimikaudeksi

 

--------------------.

 

Samalla konsernijaosto päättänee kehottaa kaupungin edustajaa

 

-                                       kannattamaan hallituksen esitystä talousarvion 2010 muuttamisesta infrakustannusten vahvistetut jakoperusteet huomioiden sekä esitystä tarkastuslautakunnan varajäsenen valinnasta.

 

Pöytäkirjanote apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurille.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

LIITE

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän ylimääräinen yhtymäkokouskutsu 17.12.2010

 

ESITTELIJÄ                      Esittelijä toteaa, että Helsingin kaupungin liikennelaitoksen ja YTV:n joukkoliikenteen suunnittelu- ja tilaajatoiminnot on yhdistetty Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymään (HSL) 1.1.2010 alkaen.

 

./.                   Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymän 17.12.2010 pidettävän ylimääräisen yhtymäkokouksen kutsu on liitteenä 1.

 

Ylimääräisessä yhtymäkokouksessa käsitellään eron myöntäminen hallituksen jäsenelle Tapio Laaksolle ja uuden hallituksen jäsenen valinta Tapio Laakson tilalle vuoden 2012 lopussa päättyvän vaalikauden ajaksi sekä varajäsenen valinta tarkastuslautakuntaan (Kauniainen).

 

Ylimääräisessä yhtymäkokouksessa käsitellään myös talousarvion muuttamista infrakustannusten vahvistetut jakoperusteet huomioon ottaen. Sopimus joukkoliikenneinfran kustannusten korvaamisesta on hyväksytty Helsingin seudun liikenteen hallituksessa 23.11.2010.

 

 

 

 


1

POSIVIRE OY:N TOIMINNAN VAIKUTTAVUUSSELVITYS

 

Khs 2010-2266

 

STJ                                    Konsernijaosto päättänee merkitä vaikuttavuusselvityksen tiedoksi.

 

                                            Pöytäkirjanote PosiVire Oy:lle (Eklund) ja talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Halinen Pia, controller, puhelin 310 25718

 

 

ESITTELIJÄ                      PosiVire Oy on Helsingin kaupungin, Kaapelitalo Koy:n sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama sosiaalinen yritys. PosiVire Oy:n palvelukonsepti on heikossa työmarkkina-asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistäminen tuottaen räätälöityjä palveluita Helsingin kaupungin eri hallintokuntien palveluyksiköille sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirinkuntayhtymälle.

 

                                            Yhtiön budjetoitu liikevaihto on noin 1 miljoonaa euroa ja tase 600 000 euroa vuonna 2010. Yhtiön henkilöstömäärä on 50. Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus on tehnyt yhteistyössä PosiVire Oy:n kanssa aineistolähtöisen riippumattoman tutkimuksen yhtiön toiminnan kokonaisvaikutuksista. Selvityksessä syvennyttiin seuraaviin osa-alueisiin: taloudelliset vaikutukset Helsingin kaupungille, toiminnan vaikutukset työllistyjän näkökulmasta ja toiminnan vaikutukset palveluyksiköiden näkökulmasta.

 

                                            Yhtiön toimitusjohtaja Sirpa Eklund ja Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen tutkimusjohtaja Jari Handelberg esittelevät tutkimustulokset konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


2

KAUPUNGIN EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN NIEMIKOTISÄÄTIÖN HALLITUKSEEN VUOSIKSI 2011-2012

 

Khs 2010-2264

 

STJ                                    Konsernijaosto päättänee valita Niemikotisäätiön hallitukseen toimikaudeksi 2011 - 2012 seuraavat viisi varsinaista sekä viisi henkilökohtaista varajäsentä:

 

Varsinainen jäsen

 

Varajäsenet

johtava ylihoitaja
Päivi Sjöblom

vs. ylihoitaja
Sami Keränen

ylilääkäri
Aulikki Pitkänen

 

hallintolakimies
Leena Moisander

johtajapsykiatri
Tuula Saarela

johtava ylilääkäri
Martti Heikkinen

johtava kehittämiskonsultti
Timo Hakala

kehittämiskonsultti
Kari Salovaara

johtava suunnittelija
Jukka Öberg

erityissuunnittelija
Katja Rimpilä

 

Pöytäkirjanote mainituille henkilöille, Niemikotisäätiölle, terveyskeskukselle, sosiaalivirastolle, talous- ja suunnittelukeskukselle sekä hallintokeskukselle (Rautanen).

 

Lisätiedot:
Halinen Pia, controller, puhelin 310 25718

 

 

Niemikotisäätiö pyytää 15.11.2010 päivätyn kirjeen mukaisesti konsernijaostoa valitsemaan säätiön hallitukseen toimikaudeksi 2011 - 2012 viisi varsinaista jäsentä ja heille viisi henkilökohtaista varajäsentä.

 

Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta kerrallaan. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, joiden tulee edustaa Helsingin kaupunkia.

 

Niemikotisäätiö tekee työtä helsinkiläisten mielenterveyskuntoutujien parissa ja on merkittävä toimija suomalaisessa psykiatrisen avohoidon kentässä. Niemikotisäätiö on perustettu vuonna 1983. Toiminta on monipuolista ja laajaa. Merkittävä rooli Niemikotisäätiöllä on ollut mielenterveysasiakkaiden asuttamisessa Helsingissä.

 

Asumispalveluiden lisäksi Niemikotisäätiö tuottaa toiminnallista kuntoutusta työ- ja päiväkeskuksissa ja erillisissä valmennusyksiköissä. Yhteydet oppilaitoksiin, yrityselämään ja työmarkkinoille ovat tiiviit. Monet yritykset käyttävät Niemikotisäätiön alihankintapalveluita. Kuntoutujia siirtyy myös entistä useammin takaisin avoimille työmarkkinoille.

 

 

 

 


1

KIINTEISTÖ OY HELSINGIN YMPÄRISTÖTALON YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2010-369

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee valtuuttaa hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Helsingin Ympäristötalon ylimääräisessä yhtiökokouksessa tiistaina 21.12.2010 klo 15.00 Kantakaupungin Isännöinti Oy:n tiloissa osoitteessa Kluuvikatu 7, 00100 sekä hyväksymään esityslistalta ilmenevä sijoitetun vapaan oman pääoman rahaston perustaminen ja kartuttaminen vuonna 2010.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä talous- ja suunnittelukeskuksen konserniyksikköön.

 

Lisätiedot:
Ryöti Miliza, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 25407

 

 

ESITTELIJÄ                      Kiinteistö Oy Helsingin Ympäristötalon hallitus ilmoittaa 26.11.2010 päivätyllä kirjeellään ylimääräisestä yhtiökokouksesta, jossa on määrä käsitellä sijoitetun vapaan oman pääoman rahaston perustaminen ja kartuttaminen vuonna 2010.

 

Kiinteistö Oy Helsingin Ympäristötalo on Helsingin kaupungin ja Helsingin Yliopiston rahastojen yhteisesti omistama keskinäinen kiinteistöyhtiö. Yhtiön osakekanta on 3 800 osaketta, josta kaupunki omistaa 2 856 osaketta ja yliopiston rahastot 944 osaketta. Päätösehdotuksen mukaisen rahaston perustaminen on tarpeen, koska Helsingin yliopiston rahastot rahoittaa oman osuutensa rahastosuorituksena. Helsingin kaupunki rahoitti oman osuutensa pankkilainalla.

 

Ympäristötalo on rakenteilla ja valmistuu kesällä 2011, jolloin taloon muuttaa kaupungin ympäristökeskus ja osia Helsingin yliopiston ympäristötieteen laitoksesta.

 

 

 

 


2

SULAUTUMISSUUNNITELMAN LAATIMINEN KAUPUNGIN ARAVAKIINTEISTÖYHTIÖISSÄ

 

Khs 2010-2284

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa aravakiinteistöyhtiöiden hallituksia laatimaan sulautumissuunnitelman liitteenä olevan sulautumissuunnitelman mukaisesti. Konsernijaosto toteaa, että laadittavaan sulautumissuunnitelmaan voidaan tarvittaessa tehdä teknisiä sekä rekisteriviranomaisen ja tilintarkastajan edellyttämiä muutoksia.

 

Konsernijaosto päättänee lisäksi kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita, sen edustaessa kaupunkia kiinteistöyhtiöiden varsinaisissa tai ylimääräisissä yhtiökokouksissa, hyväksymään sulautumissuunnitelman hallituksen esittämän mukaisesti.

 

Pöytäkirjanote kaupungin omistamien aravakiinteistöyhtiöiden hallituksille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä kiinteistöviraston kiinteistöjen kehittämisyksikölle.

 

Lisätiedot:
Ryöti Miliza, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 25407

 

 

LIITE

Sulautumissuunnitelma

 

ESITTELIJÄ                      Kaupunginvaltuusto päätti 20.10.2010 (§ 230), että kaupungin omistamat aravarahoitteiset asuinkiinteistöyhtiöt tulee sulauttaa perustettavaan uuteen asuinkiinteistöyhtiöön. Samalla kaupunginvaltuusto päätti kehottaa kaupunginhallitusta ryhtymään toimenpiteisiin kaupungin omistamien aravarahoitteisten asuinkiinteistöyhtiöiden sulauttamiseksi ja hallinnon järjestämiseksi siten, kuin Helsingin kaupungin omistamien asuinkiinteistöjen yhdistämisestä ja tehokkaammasta hallinnosta 22.6.2010 valmistuneessa työryhmämietinnössä esitetään.

 

Kaupunginhallitus päätti tämän johdosta tekemässään täytäntöönpanopäätöksessä 25.10.2010 mm. kehottaa hallintokeskuksen oikeus-palveluita yhteistyössä talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnan ja kiinteistöviraston kiinteistöjen kehittämisyksikön kanssa perustamaan uuden kiinteistöyhtiön vastaamaan kaupungin omistajaohjauksen mukaisesti valtion tuella rahoitettujen kaupungin aravavuokratalojen omistuksesta ja hallinnosta, ja sulauttamaan omistamansa 21 aravakiinteistöyhtiötä tähän niin, että sulautuminen pannaan täytäntöön 1.1.2012.

 

Esittelijä toteaa, että uusi, fuusiossa vastaanottava, yhtiö on perustettu 25.11.2010, ja sen ylösajaminen on käynnissä. Kaupunginjohtaja on nimennyt 17.11.2010 työryhmän ja tälle alatyöryhmiä valmistelemaan fuusiota.

 

Sulautumiseen osallistuvien yhtiöiden on osakeyhtiölain mukaan laadittava yhdessä sulautumissuunnitelma eli sopimus sulautumisesta. Sulautumissuunnitelman laatimisesta vastaavat yhtiöiden hallitukset. Sulautuvissa yhtiöissä sulautumissuunnitelma hyväksytään yhtiökokouksessa.

 

Esittelijä toteaa, että sulautumissuunnitelman valmistelu ja siitä päättäminen on yhtiöissä syytä käynnistää mahdollisimman pikaisesti, koska sulautumisen rekisteröinti kaupparekisterissä eri vaiheineen kestää yli puoli vuotta.