KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

19 - 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

29.11.2010 klo 17.00

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Khn istuntosali

 

 

Seuraavat

kokoukset

13.12.2010

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Helsinki Abroad Ltd Oy:n tilannekatsaus

3

 

4

Eettisten periaatteiden toteutuminen kaupunkikonsernissa

4

 

5

Musiikkitalon ja Finlandia-talon toiminnallinen yhteistyö

6

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Edustajien nimeäminen teatterimuseon säätiön edustajistoon kolmivuotiskaudeksi 2011-2013

8

 

2

Edustajan nimeäminen HSO-säätiön hallitukseen

10

 

3

Edustajien nimeäminen Suomen Taideakatemian säätiön hallitukseen

11

 

4

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n kiinteistöstrategia

12

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Musiikkitalo -hankkeen tilannekatsaus

13

 

2

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n tilannekatsaus

15

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Bryggaren (varalla Räty) ja Kantolan (varalla Helistö) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

HELSINKI ABROAD LTD OY:N TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-2166

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä Helsinki Abroad Ltd Oy:n tilannekatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Helsinki Abroad Ltd Oy:lle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Halinen Pia, controller, puhelin 310 25718

 

 

ESITTELIJÄ                      Helsinki Abroad Ltd Oy:n toimialana on ylläpitää ja edistää Helsingin kaupungin ja sen yhteistyökumppaneiden etuja ja edunvalvontaa ulkomailla kuntalain 76 §:n tarkoittamana kuntien yhteistoimintana.

 

                                            Toimisto Pietarin väliaikaisissa tiloissa avattiin toukokuussa 2008. Muutto varsinaisiin tiloihin Pietarin Suomi-taloon tapahtui kesällä 2010, jossa Helsinki-keskuksen varsinainen toiminta on käynnistymässä. Helsinki-keskuksen avajaiset pidettiin 9.9.2010.

 

                                            Toiminta käsittää tilojen, palveluiden ja konsulttiavun tarjoamisen kumppanikaupunkien ja näiden yhteistyökumppanien projekteille Venäjällä. Yhtiön tuloja ovat Helsingin kaupungin ja kumppanikaupunkien Tampereen ja Kotkan maksamat rahoitusosuudet sekä yhtiön tarjoamista maksullisista palveluista syntyvät tulot.

 

Yhtiön arvioidut kokonaistuotot vuonna 2010 ovat 486 000 euroa ja yhtiö ennustaa tekevänsä 0–tuloksen tilikaudella 2010.

 

Yhtiössä toimii osa-aikainen toimitusjohtaja ja kolme vakituista työntekijää sekä yksi määräaikainen työntekijä.

 

Yhtiön toimitusjohtaja Antti Peltonen ja toiminnanjohtaja Merja Volkov antavat yhtiötä koskevan suullisen tilannekatsauksen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


4

EETTISTEN PERIAATTEIDEN TOTEUTUMINEN KAUPUNKIKONSERNISSA

 

Khs 2010-2159

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä tiedoksi selvityksen eettisten periaatteiden toteutumisesta kaupunkikonsernissa.

 

Pöytäkirjanote kaikille tytäryhteisöille ja tarkastusvirastolle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

ESITTELIJÄ                      Valtuusto hyväksyi 29.4.2009 vuosien 2009 – 2012 strategiaohjelman, johon sisältyy kaupunkikonsernia koskevat seuraavat eettiset periaatteet:

 

-                                       Rehellisyys, oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja avoimuus

-                                       Vakaa ja turvallinen ympäristö

-                                       Ei lahjuksia, ei henkilökohtaista etua

-                                       Ei väärinkäytöksiä eikä vilpillistä toimintaa

-                                       Yksityisyyden suoja

-                                       Vastuullinen hankintatoimi

-                                       Turvallinen ja terveellinen työskentely-ympäristö

-                                       Henkilöstölle turvataan tasa-arvoinen ja monimuotoinen työskentely-ympäristö, jossa ei esiinny minkäänlaista syrjintää

-                                       Viestintä avointa, ajankohtaista, ennakoivaa ja totuudenmukaista

-                                       Esimiehen velvollisuus on tiedottaa eettisistä periaatteista sekä valvoa niiden toteutumista

 

Kaupunginhallitus kehotti 21.6.2010 talous- ja suunnittelukeskusta seuraamaan eettisten periaatteiden toteutumista. Talous- ja suunnittelukeskus toteutti touko-kesäkuun vaihteessa kyselyn tytäryhteisöjen toimitus- ja toiminnanjohtajille eettisten periaatteiden huomioon ottamisesta tytäryhteisöjen toiminnassa. Kohderyhmään kuului 81 henkilöä, joista 39 vastasi kyselyyn. Näin ollen vastausprosentti oli 48.

 

Kyselyn perusteella voidaan yleisesti todeta, että kaupungin arvoja ja eettisiä periaatteita on käsitelty tytäryhteisöissä kohtuullisen hyvin eivätkä tytäryhteisöjen ja kaupungin arvot ole ristiriidassa keskenään.

 

Kaupunginkamreeri Seppo Olli selostaa kyselyn tuloksia tarkemmin konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


5

MUSIIKKITALON JA FINLANDIA-TALON TOIMINNALLINEN YHTEISTYÖ

 

Khs 2010-2165

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä Musiikkitalon ja Finlandia-talon toiminnallisia yhteistyömahdollisuuksia koskevan keskustelun tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Helsingin Musiikkitalo Oy:lle, Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a:lle, Finlandia-talo Oy:lle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

ESITTELIJÄ                      Vuonna 2011 valmistuvan Musiikkitalon toiminta on eriytetty erilliseksi palveluyhtiöksi Helsingin Musiikkitalo Oy:ksi ja kiinteistöä ylläpitäväksi Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a:ksi.

 

Palveluyhtiön tehtävänä on keskittyä Musiikkitalon toimintaan, tarjota talon käyttöön liittyviä palveluita sekä järjestää tilaisuuksia ja markkinoida Musiikkitaloa sekä vuokrata talon tiloja. Helsingin Musiikkitalo Oy:n omistus jakautuu seuraavasti: Helsingin kaupunki 36,7 %, Yle 36,7 % ja Sibelius-Akatemia 26,6 % osakkeista. Yhtiön toiminta on käynnistymisvaiheessa.

 

Finlandia-talo Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö, joka vuokraa Finlandia-talon tiloja, ulkoalueita sekä myy tarvittavia palveluja mukaan lukien ravintolapalveluja tilaisuuksien järjestäjille sekä järjestää ja tuottaa kokous-, kongressi-, konsertti- ja juhlatapahtumia. Yhtiö on vuokrannut Finlandia-talon tilat kiinteistön omistavalta Helsingin kaupungilta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 oli

6 329 226 euroa, tase 2 28 500 euroa ja tulos -153 207 euroa.

 

Musiikkitalo ja Finlandia-talo sijaitsevat alueellisesti lähekkäin toisiaan toimintojen keskittyessä Töölönlahden alueelle.

 


Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veikko Kunnas ja toimitusjohtaja Kenneth Katter sekä Finlandia-talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Lehtinen ja toimitusjohtaja Auni Palo esittävät konsernijaoston kokouksessa omia näkemyksiään Musiikkitalon ja Finlandia-talon toiminnallisista yhteistyömahdollisuuksista.

 

 

 

 


1

EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN TEATTERIMUSEON SÄÄTIÖN EDUSTAJISTOON KOLMIVUOTISKAUDEKSI 2011-2013

 

Khs 2010-2163

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä Teatterimuseon säätiön edustajistoon kaupungin edustajiksi toimikaudeksi 2011 – 2013 seuraavat kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet:

 

Jäsen

 

Varajäsen

-

-

-

-

 

Pöytäkirjanote mainituille henkilöille sekä Teatterimuseon säätiölle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      Teatterimuseo pyytää kaupunkia nimeämään edustajansa museon säätiön edustajistoon seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi 2011 – 2013. Säätiön sääntöjen mukaan edustaja voi toimia edustajistossa korkeintaan kaksi peräkkäistä toimikautta. Mikäli valitsijayhteisö ei toimikauden alkamista edeltävän vuoden lokakuun 31. päivään mennessä ole nimennyt jäseniä edustajistoon, suorittaa edustajisto näiden vaalin.

 

Säätiön sääntöjen mukaan edustajistoon kuuluu 13 jäsentä, joilla kullakin on omat henkilökohtaiset varajäsenensä. Helsingin kaupunki nimeää kaksi jäsentä, Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry 10 jäsentä ja Suomen Museoliitto yhden jäsenen. Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry:n nimeämien jäsenten tulee edustaa teatteri- ja tanssialan koulutusta ja tutkimusta, sekä ainakin yhden muun taidepolitiikan asiantuntemusta.

 

Myös säätiön hallituksen toimikausi päättyy kuluvan vuoden lopussa. Nykyinen edustajisto valitsee syyskokouksessaan uuden seitsemänhenkisen hallituksen kolmivuotiskaudeksi 2011 – 2013. Säätiön sääntöjen mukaisesti hallituksessa tulee olla edustettuina teatteri- ja tanssiala, niiden koulutus ja tutkimus sekä museoala. Edustajiston jäsen ei voi olla hallituksen jäsen.

 

Tällä hetkellä säätiön edustajistossa kaupunkia edustavat Kalevi Aro varajäsenenään Juho Romakkaniemi (kaksi kautta), sekä Tuija Siltanen (kaksi kautta) varajäsenenään Tanja Remes.

 

 

 

 


2

EDUSTAJAN NIMEÄMINEN HSO-SÄÄTIÖN HALLITUKSEEN

 

Khs 2010-2102

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä kaupungin edustajaksi säätiön hallitukseen toimitusjohtaja Mirja Heiskarin vuosiksi 2011 – 2012.

 

Pöytäkirjanote HSO-säätiölle, Oiva Akatemialle, talous- suunnittelukeskukselle sekä Mirja Heiskarille.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      HSO-säätiön tarkoituksena on tukea erityisesti HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa toteutettavaa johdon assistenttikoulutusta, sen kehittämistä ja tämän koulutuksen yhteyttä työelämään. Säätiö voi myös laajemmin tukea vastaavanlaisen koulutuksen kehittämistä ja toteuttamista Suomessa sekä alan tutkimustoimintaa. HAAGA-HELIAn johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta sekä Degree Programme for Multilingual Management Assistants –koulutusohjelmasta valmistuneet tradenomit käyttävät nimikettä tradenomi, HSO.

 

HSO-säätiön sääntöjen 6 §:n mukaan HSO-säätiön hallitukseen kuuluu 7-9 jäsentä. Seuraavat yhteisöt nimeävät hallitukseen jäsenen kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan: EK, Helsingin kaupunki, Keskuskauppakamari, Suomen Yrittäjät ry ja Tradenomi HSO sihteerit ry. HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun johdon assistenttikoulutuksesta vastaavan yksikön johtaja kuuluu itseoikeutettuna jäsenenä hallitukseen.

 

HSO-säätiön hallituksen kaksivuotinen toimikausi päättyy 31.12.2010. Säätiö pyytää Helsingin kaupunkia nimeämään HSO-säätiön sääntöjen 6 §:n tarkoittaman edustajan HSO-säätiön hallitukseen 1.1.2011 – 31.12.2012.

 

Oiva Akatemian toimitusjohtaja Mirja Heiskari on edustanut kaupunkia säätiön hallituksessa toimikaudella 2009 – 2010. Esittelijä katsoo, että Mirja Heiskari olisi nimettävä suostumuksensa mukaisesti kaupungin edustajaksi säätiön hallitukseen myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

 

 

 

 


3

EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN SUOMEN TAIDEAKATEMIAN SÄÄTIÖN HALLITUKSEEN

 

Khs 2010-2096

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä Suomen taideakatemian säätiön hallitukseen toimikaudeksi 1.1.2008 – 31.12.2010 kaupungin edustajaksi museojohtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen intendentti Erja Pusan kaupungin taidemuseosta.

 

Pöytäkirjanote Suomen taideakatemian säätiölle, nimetylle, taidemuseolle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      Khs nimesi 15.10.2007 Suomen taideakatemian säätiön hallitukseen toimikaudeksi 1.1.2008 – 31.12.2010 kaupungin edustajaksi museojohtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen amanuenssi Mikko Orasen kaupungin taidemuseosta.

 

Koja nimesi 9.11.2009 varajäseneksi intendentti Erja Pusan Mikko Orasen tilalle 31.12.2010 saakka.

 

Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen vaaliminen, tukeminen ja kehittäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa harjoittaa näyttely- ja julkaisutoimintaa, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä edistää muutenkin Suomen kuvataidetta.

 

Säätiön hallitukseen kuuluu 12 jäsentä. Opetusministeriö nimeää kolme jäsentä, kaupunki yhden, Suomen Taideyhdistys ry kolme sekä Suomen Taiteilijaseura ry, Taidemaalariliitto ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto ry, Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry. kukin yhden jäsenen. Kullekin jäsenelle nimetään henkilökohtainen varajäsen. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kalenterivuodeksi kerrallaan.

 

Säätiön tehtävän huomioon ottaen jäseneksi ja varajäseneksi olisi perusteltua nimetä edustajat kaupungin taidemuseosta.

 

 

 

 


4

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N KIINTEISTÖSTRATEGIA

 

Khs 2010-2176

 

VS. SJ                               Konsernijaosto päättänee merkitä Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n kiinteistöstrategian tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:lle (Konkola) sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Kirkko­nummen kunta perustivat 31.1.2007 Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n, joka toimii Metropolia Ammattikorkeakoulun ylläpitäjänä. Uusi ammattikorkeakoulu muodostui EVTEK-ammattikorkeakoulusta ja Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta. Yhdistymisen taustalla oli myönteiset kokemukset EVTEKin ja Stadian pitkäaikaisesta koulutusyhteistyöstä ja kehittämistoiminnasta pääkaupunkiseudulla. Metropolia Ammattikorkeakoulun toiminta alkoi 1.8.2008.

 

Opiskelijoille yhdistyminen lisäsi mahdollisuuksia ristiinopiskeluun eri koulutusohjelmissa, osallistumiseen monialaisiin työelämäprojekteihin sekä kansainväliseen toimintaan. Metropolian opiskelijamäärä on noin 14 000. Metropoliassa on 64 koulutusohjelmaa, jotka jakaantuvat seitsemään korkeakouluyksikköön.

 

Yhtiön ennustettu liikevaihto vuonna 2010 on 109 miljoonaa euroa. Liikevaihto koostuu maksullisesta palvelutoiminnasta ja ulkopuolisella rahoituksella toteutettavista projekteista. Yhtiöllä ei ole nostettuja lainoja. Päätoimisen henkilöstön määrä on 1165 henkilöä.

 

Yhtiön toimitusjohtaja Riitta Konkola esittelee yhtiötä koskevan kiinteistöstrategian konsernijaoston kokouksessa. Asiantuntijoina paikalla lisäksi hallituksen puheenjohtaja Henrik Kuitunen ja hallituksen jäsen Tuula Saxholm.

 

 

 

 


1

MUSIIKKITALO -HANKKEEN TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-1749

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee merkitä Musiikkitalo -hankkeen tilannekatsauksen tiedoksi.

 

                                            Pöytäkirjanote Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a:lle (Antikainen), Helsingin Musiikkitalo Oy:lle (Katter), Helsingin Musiikkitalon säätiölle (Hiilivirta) sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Sippola-Alho Tanja, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36024
Ryöti Miliza, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 25407

 

 

ESITTELIJÄ                      Musiikkitalo kokonaisuus koostuu organisatorisesti kolmesta päätoimijasta: Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a (kiinteistön omistaja), Helsingin Musiikkitalo Oy (tilojen ulosvuokraus ja ohjelmatoiminnan harjoittaminen) ja Helsingin Musiikkitalon säätiö (myöntää ja vastaanottaa avustuksia ja apurahoja sen tarkoitusta edistävään toimintaan ja hankintoihin).

 

                                            Toimijoiden omistusosuudet yhteisöissä jakaantuvat seuraavasti: Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a (Helsingin kaupunki 26 %, Yle 26 %, Senaatti-kiinteistöt 48 %), Helsingin Musiikkitalo Oy (Helsingin kaupunki 36,7 %, Yle 36,7 %, Sibelius-Akatemia 26,6 %) ja Helsingin Musiikkitalon säätiö (Hki 100 %). Musiikkitalon pääsääntöiset käyttäjät tulevat olemaan Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius-Akatemia.

 

                                            Yhtiön liikevaihto (ennuste 3/2010: 1 030 000 euroa) muodostuu hoitovastikkeista ja muut tuotot (ennuste 3/2010: 370 000 euroa) muodostuvat talon tulevilta päätoimijoilta perittävistä rakennusaikaisista toimintamaksuista. Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja tämän hetken kustannusarvio on 160 miljoonaa euroa.

 

                                           


Musiikkitalo -hankkeen suullisen tilannekatsauksen antaa Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a:n toimitusjohtaja Raino Antikainen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


2

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY:N TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-2173

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee merkitä Uudenmaan virkistysalueyhdistys

                                            ry:n tilannekatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:lle (Sandström) sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Sippola-Alho Tanja, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36024
Ryöti Miliza, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 25407

 

 

ESITTELIJÄ                      Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry on uusmaalaisten kuntien yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on turvata ja kehittää uusmaalaisten virkistysmahdollisuuksia sekä säilyttää ja vaalia luontoa ja maiseman omaleimaisuutta sekä ottaa huomioon paikallisen väestön viihtyvyyden ja peruselinkeinojen harjoittamisen turvaaminen siten, että toiminta on sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa.

 

                                            Tavoitteensa toteuttamiseksi yhdistys hankkii ostamalla tai pitkäaikaisin vuokrasopimuksin virkistykseen, ulkoiluun ja retkeilyyn soveltuvia, luonnonkauniita alueita eri puolilta Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakuntaa. Aluehankintoja ei ole tehty vuoden 2010 aikana. Samalla yhdistys ylläpitää ja kehittää monipuolista luonnonsatama- ja virkistysalueverkostoa.

 

                                            Yhdistyksen ennustettu liikevaihto vuonna 2010 on 669 300 euroa. Liikevaihto koostuu jäsenkunnilta perittävistä palvelu- ja investointimaksuista. Yhdistyksellä ei ole lainoja.

 

Yhtiön toiminnanjohtaja Henrik Sandström antaa yhdistystä koskevan suullisen tilannekatsauksen konsernijaoston kokouksessa.