KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

16 - 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

11.10.2010 klo 17.00

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Khn istuntosali

 

 

Seuraavat

kokoukset

25.10.2010

15.11.2010

29.11.2010

13.12.2010

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Konsernijaoston 25.10.2010 kokouksen peruuttaminen

3

 

4

Harmaan talouden torjunnan tilannekatsaus

4

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Jäsenen ja varajäsenen valitseminen Selim Eskelinin säätiön hallitukseen

5

 

2

Seurasaarisäätiön ajankohtaiskatsaus

7

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Musiikkitalo -hankkeen tilannekatsaus

8

 

2

Helsingin Väylä Oy:n tilannekatsaus

9

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Kantolan (varalla Helistö) ja Bryggaren (varalla Krohn) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

KONSERNIJAOSTON 25.10.2010 KOKOUKSEN PERUUTTAMINEN

 

Khs 2009-2227

 

KJ                                                            Konsernijaosto päättänee muuttaa 7.6.2010 §:n 131 kohdalla tekemäänsä päätöstä siten, että konsernijaoston 25.10.2010 kokous peruutetaan.

 

Lisätiedot:
Lähdesmäki Jenni, hallintosihteeri, puhelin 310 25719

 

 

 

 

 

 

 


4

HARMAAN TALOUDEN TORJUNNAN TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-1362

 

KJ

Konsernijaosto päättänee merkitä tilannekatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote kaikille tytäryhteisöille.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

ESITTELIJÄ                      Kaupunginhallitus on antanut 17.11.2008 (§ 1364) harmaan talouden torjuntaa hankintojen yhteydessä koskevan toimintaohjeen. Siinä on yksityiskohtaisesti ohjeistettu menettelytavat, joilla hankintojen yhteydessä pyritään torjutaan harmaata taloutta kaupunkikonsernin hankinnoissa.

 

Tällaisia toimenpiteitä ovat mm.

 

-                                       selvitys palvelun tai tavaran toimittajan rekisteröitymisestä kauppa-, ennakkoperintä-, työnantaja- ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin

-                                       selvitys verojen ja lakisääteisten eläkevakuutusmaksujen maksamisesta

-                                       selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisten työehtojen sisällöstä

 

Talous- ja suunnittelukeskus laatii neljännesvuosittain kaupungin johtajistolle raportin harmaan talouden torjunnasta Helsingin kaupunkikonsernissa ja talousrikollisuudesta Suomessa. Raportissa esitetään myös verottajan laatima verohallintopalaute, jonka se on laatinut kaupunkikonserniin kuuluvien virastojen, liikelaitosten ja tytäryhteisöjen verottajalle ilmoittamien tavaroiden ja palveluiden toimittajatietojen perusteella.

 

Kaupunginkamreeri Seppo Olli selostaa konsernijaoston kokouksessa harmaan talouden torjunnan tilannetta ja kehittämistoimenpiteitä Helsingin kaupunkikonsernissa.

 

 

 

 


1

JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALITSEMINEN SELIM ESKELININ SÄÄTIÖN HALLITUKSEEN

 

Khs 2010-1742

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee valita valtiotieteen maisteri Mauri K. Elovainion varsinaiseksi jäseneksi ja intendentti Elina Siltasen hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Selim Eskelinin säätiön hallitukseen vuosiksi 2011 – 2013.

 

Pöytäkirjanote säätiölle ja valituille.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      Nordea Pankki Suomi Oyj pyytää Khta valitsemaan Selim Eskelinin säätiölle sen sääntöjen 4 §:n mukaisesti jäsenen sekä hänen henkilökohtaisen varajäsenensä säätiön hallitukseen kolmivuotiskaudeksi 2011 – 2013.

 

Selim Eskelinin säätiön sääntöjen mukaan säätiön ylin johto kuuluu kolmijäseniselle hallitukselle. Sen muodostavat kolmeksi vuodeksi kerrallaan määrätyt Suomen Pankin johtokunnan, Suomen kanttori-urkuriliiton vuosikokouksen ja Helsingin kaupunginhallituksen valitsemat jäsenet. Jokaisella varsinaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

 

Säätiön tarkoituksena on käytettävissään olevin varoin ja noudattaen säännöissä esitettyjä tarkempia määräyksiä

 

1                          stipendejä antamalla avustaa lahjakkaita laulun, urkujen- ja pianonsoiton sekä sävellyksen opiskelijoita sekä

2                          Sibelius-Akatemian vähävaraisia oppilaita varten perustaa koti ja ylläpitää sitä.

 

Khs valitsi 17.12.2007 vuosiksi 2008 – 2010 hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valtiotieteen maisteri Mauri K. Elovainion ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen intendentti Elina Siltasen.

 


Esittelijä katsoo, että em. henkilöt olisi tarkoituksenmukaista valita myös seuraavalle kaudelle.

 

 

 

 


2

SEURASAARISÄÄTIÖN AJANKOHTAISKATSAUS

 

Khs

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee merkitä Seurasaarisäätiön ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Seurasaarisäätiölle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

ESITTELIJÄ                      Seurasaaren ulkomuseon tukijärjestöksi vuonna 1956 perustettu Seurasaarisäätiö harjoittaa toimintaansa sääntöjensä mukaisesti toimimalla suomalaisen kansatieteen ja kansantaiteen hyväksi.

 

Seurasaarisäätiö toimii Seurasaaren ulkomuseon tukijärjestönä tarkoituksenaan harjoittaa toimintaansa seuraavasti:

 

-                                       tukemalla kansatieteellistä tutkimus- ja julkaisutoimintaa;

-                                       harjoittamalla suomalaisen kansantaiteen ja muun kansanperinteen tutkimusta ja tunnetuksi tekemistä;

-                                       järjestämällä kansanperinnettä ja suomalaisen kansankulttuurin ominaisluonnetta kuvaavia esityksiä ja toimintoja;

-                                       kehittämällä muuta Seurasaareen sopivaa kansaperinteeseen liittyvää toimintaa;

-                                       ylläpitämällä kokoelmia ja järjestämällä näyttelytoimintaa.

 

Seurasaarisäätiön hallituksessa ovat Helsingin kaupungin (3), Museoviraston (2), Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (1) ja Helsingin yliopiston (1) edustajat.

 

Seurasaarisäätiön pääsihteeri Aila Nieminen antaa säätiötä koskevan suullisen ajankohtaiskatsauksen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


1

MUSIIKKITALO -HANKKEEN TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-1749

 

VS. KAJ                            Konsernijaosto päättänee merkitä Musiikkitalo -hankkeen tilannekatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a:lle (Antikainen), Helsingin Musiikkitalon säätiölle (Hiilivirta) sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

ESITTELIJÄ                      Musiikkitalo kokonaisuus koostuu organisatorisesti kolmesta päätoimijasta: Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a (kiinteistön omistaja), Helsingin Musiikkitalo Oy (tilojen ulosvuokraus ja ohjelmatoiminnan harjoittaminen) ja Helsingin Musiikkitalon säätiö (myöntää ja vastaanottaa avustuksia ja apurahoja sen tarkoitusta edistävään toimintaan ja hankintoihin).

 

Toimijoiden omistusosuudet yhteisöissä jakaantuvat seuraavasti:

 

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a (Helsingin kaupunki 26 %, Yle 26 %, Senaatti-kiinteistöt 48 %), Helsingin Musiikkitalo Oy (Helsingin kaupunki 36,7 %, Yle 36,7 %, Sibelius-Akatemia 26,6 %) ja Helsingin Musiikkitalon säätiö (Hki 100 %).

 

Musiikkitalon pääsääntöiset käyttäjät tulevat olemaan Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius-Akatemia.

 

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja tämän hetken kustannusarvio on 160 miljoonaa euroa.

 

Musiikkitalo -hankkeen suullisen tilannekatsauksen antavat Musiikkitalon säätiön asiamies Helena Hiilivirta ja Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13 a:n toimitusjohtaja Raino Antikainen konsernijaoston kokouksessa.

 

 

 

 


2

HELSINGIN VÄYLÄ OY:N TILANNEKATSAUS

 

Khs 2010-1743

 

VS. KAJ                            Konsernijaosto päättänee merkitä Helsingin Väylä Oy:n tilannekatsauksen tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote Helsingin Väylä Oy:lle sekä talous- ja suunnittelukes-

kukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

ESITTELIJÄ                      Helsingin Väylä Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, joka rakennuttaa omistukseensa keskustan maanalaisen huoltoväylän ja vastaa rakennuttamisen jälkeen huoltoväylän operoinnista ja ylläpidosta kaupungin lukuun. Yhtiö rahoittaa hankeen rakentamisen rahalaitoslainoilla ja kaupungin yhtiöön sijoittamalla pääomalla. Yhtiön lainojen vakuutena on kaupungin omavelkainen takaus.

 

Huoltoväylän länsiosa on ollut käytössä keväästä 2009 alkaen ja nyt myös itäosan rakennustyöt on saatettu loppuun. Koko huoltoväylän käyttöönotto tapahtuu syksyn 2010 aikana. Varsinaiseen rakentamiseen ei enää liity merkittäviä kustannusriskejä. Yhtiön budjetoitu liikevaihto on 4,2 miljoonaa euroa ja yhtiö ennustaa tekevänsä 0 -tuloksen tilikaudella 2010.

 

Yhtiön toimitusjohtaja Veijo Laakso antaa yhtiötä koskevan suullisen tilannekatsauksen konsernijaoston kokouksessa.