KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

9 - 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

6.4.2009 klo 17.30

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Aulakabinetti 4

 

 

 

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Helsinki Abroad LTD Oy:n yhtiökokous

3

 

4

Oy Mankala Ab:n varsinainen yhtiökokous

5

 

5

Kemijoki Oy:n varsinainen yhtiökokous

7

 

6

Greater Helsinki Promotion Ltd Oy:n varsinainen yhtiökokous

9

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous

10

 

2

Lehtisaaren Huolto Oy:n varsinainen yhtiökokous

11

 

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

 

1

30.3.2009 pöydälle pantu asia
Helsingin Seniorisäätiön hallituksen jäsenten valitseminen kaudelle 2009-2010 sekä tilintarkastajien valitseminen vuodelle 2009

13

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n varsinainen yhtiökokous

15

 

2

Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy:n varsinainen yhtiökokous

17

 

3

Vuosaaren Urheilutalo Oy:n varsinainen yhtiökokous

19

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Tiedepuiston Asunnot Oy:n varsinainen yhtiökokous

21

 

2

Kiinteistö Oy Paloheinän palvelukeskuksen varsinainen yhtiökokous

23

 

3

Kiinteistö Oy Säterintie 2:n varsinainen yhtiökokous

25

 

4

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Sähkötalon varsinainen yhtiökokous

27

 

5

Helsingin Leijona Oy:n varsinainen yhtiökokous

29

 

6

Asunto Oy Merimiehenkatu 12:n varsinainen yhtiökokous

31

 

7

Siltakeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous

33

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Helistön (varalla Bryggare) ja Kantolan (varalla Urho) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

HELSINKI ABROAD LTD OY:N YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-661

 

KJ                                                            Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan Helsingin kaupunkia Helsinki Abroad Ltd Oy:n 24.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti sekä ehdottamaan, että seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi hallitukseen valitaan kansainvälisen toiminnan päällikkö Matti Ollinkari hallintokeskuksesta, elinkeinojohtaja Eero Holstila talous- ja suunnittelukeskuksesta ja johtava kaupunginasiamies Jenni Rope hallintokeskuksesta ja yhtiön tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers Oy, vastuunalaisena tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos.

 

                                            Pöytäkirjanote yhtiökokousasiakirjoineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille, ote nimetyille henkilöille sekä talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Helsinki Abroad Ltd Oy ilmoittaa (19.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 24.4.2009 klo 13.00 Oikeuspalveluissa osoitteessa Helsingin kaupunki, oikeuspalvelut, Fabianinkatu 29 B, 00100 Helsinki.

 

                                            Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 9 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätös, hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan valitseminen).

 

                                            Kaupunki omistaa yhtiön kaikki osakkeet. Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen voi kuulua 3-5 jäsentä. Yhtiön hallituksessa ovat toimineet kansainvälisen toiminnan päällikkö Matti Ollinkari, elinkeinojohtaja Eero Holstila ja johtava kaupunginasiamies Jenni Rope.

 

                                            Tarkastuslautakunta esittää 4.3.2009 (§ 36), että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan PricewaterhouseCoopers Oy, vastuunalaisena tilintarkastajana KHT Juha Wahlroos.

 


Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


4

OY MANKALA AB:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-702

 

KJ                                                            Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita

 

-       edustamaan kaupunkia Oy Mankala Ab:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 20.4.2009 ja hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti,

 

-       esittämään, että yhtiön hallitukseen valitaan seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi ____________,

_____________, rahoitusjohtaja Tapio Korhonen talous – ja suunnittelukeskuksesta sekä Helsingin Energiasta johtaja Pekka Manninen ja vanhempi asiantuntija Tea Erätuuli sekä

 

-       tilintarkastajaksi seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti PricewaterhouseCoopers Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Wahlroos.

 

Pöytäkirjanote yhtiökokousasiakirjoineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille ja otteet nimetyille henkilöille, Oy Mankala Ab:lle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Oy Mankala Ab ilmoittaa (23.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään maanantaina 20.4.2009 klo 13.00 alkaen Sähkötalossa osoitteessa Kampinkuja 2, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 13 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja toimitusjohtajalle sekä hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan valinta) sekä hallituksen esitys osakepääoman korottamisesta.

 

Kj toteaa, että yhtiö on kokonaan kaupungin omistama. Hallitukseen ovat edellisellä toimikaudella kuuluneet Suvi Rihtniemi, Osmo Soininvaara, Tapio Korhonen, Tea Erätuuli ja Pekka Manninen. Yhtiön tilintarkastajana on toiminut KPMG Oy Ab, päävastuullisena tilintarkastajana JHTT, KHT Leif-Erik Forsberg ja toisena tilintarkastajana KHT Jari Nurmi sekä varatilintarkastajina KHT Outi Hieta ja KHT Heidi Vierros.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Yhtiökokouksen asialistalla oleva hallituksen esitys osakepääoman korottamisesta pohjautuu Oy Mankala Ab:n osuuteen TVO:n voimalaitosyksikön rakennusprojektin edetessä toteutettavista rahoitusosuuksista ja perustuu kaupunginvaltuuston 12.11.2003 tekemään päätökseen ja kaupunginhallituksen 17.11.2003 tekemään täytäntöönpanopäätökseen.

 

Tarkastuslautakunta esittää 4.3.2009 (§ 36), että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan PricewaterhouseCoopers Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juha Wahlroos.

 

 

 

 


5

KEMIJOKI OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-243

 

VS. KJ                                                     Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan Helsingin kaupunkia Kemijoki Oy:n 15.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa sekä hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti ja ehdottamaan, että varsinaisesta yhtiökokouksesta alkavaksi seuraavaksi toimikaudeksi kaupungin edustajiksi yhtiön hallitukseen valitaan Helsingin Energian toimitusjohtaja Seppo Ruohonen ja hallintoneuvostoon vuorineuvos Jere Lahti.

 

Pöytäkirjanote yhtiökokousasiakirjoineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille ja ote nimetyille henkilöille, Helsingin Energialle, Kemijoki Oy:lle sekä talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Kemijoki Oy ilmoittaa (28.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään keskiviikkona 15.4.2009 klo 11.00 alkaen valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston tiloissa, osoitteessa Fabianinkatu 31 D, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 §:n ja osakeyhtiölain 5 luvun 3 §:n mukaiset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallintoneuvostolle, hallitukselle ja toimitusjohtajalle sekä hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenten sekä tilintarkastajan valinnat).

 

Vs. Kj toteaa, että kaupungin omistusosuus yhtiön koko osakepääomasta on 0,94 %, vesivoimaosakkeista 3,91 % ja rahaosakkeista 0,81 %. Helsingin Energia saa käyttöönsä vesivoimaosakkeita vastaavan määrän vesi- ja tuulivoimaa. Rahaosakkeet oikeuttavat osinkoon.

 

Sopimuksen mukaan kaupungilla on oikeus nimetä yksi edustaja sekä hallitukseen että hallintoneuvostoon. Seitsenjäsenisessä hallituksessa on kaupungin edustajana toiminut Helsingin Energian toimitusjohtaja Seppo Ruohonen ja kymmenjäsenisessä hallintoneuvostossa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

 

 

 

 


6

GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-762

 

KJ                                                            Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Greater Helsinki Promotion Ltd Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 28.4.2009 ja hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti sekä esittämään yhtiökokoukselle, että yhtiön hallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi valitaan seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi elinkeinojohtaja Eero Holstila.

 

Pöytäkirjanote yhtiökokousasiakirjoineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä ote nimetylle henkilölle ja talous- ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Greater Helsinki Promotion Ltd Oy ilmoittaa (26.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous on tiistaina 28.4.2009 klo 9.00 yhtiön toimitiloissa osoitteessa Mechelininkatu 1 A, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätöksen vahvistaminen sekä hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta).

 

Yhtiö on vuonna 2006 perustettu Helsingin (45 %), Espoon (23,5 %), Vantaan (19 %) ja Kauniaisten (2,5 %) kaupunkien sekä Uudenmaan liiton (10 %) omistama, pääkaupunkiseudun kansainväliseen markkinointiin keskittyvä yhtiö.

 

Yhtiöllä on seitsemänjäseninen hallitus, johon osakassopimuksen mukaan kukin osakas nimeää yhden jäsenen ja Helsinki hallituksen puheenjohtajan. Hallitukseen voidaan myös valita enintään kaksi jäsentä, jotka eivät edusta osakkaita. Päättyvällä toimikaudella Helsingin kaupungin nimeämänä hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana on toiminut elinkeinojohtaja Eero Holstila.

 

 

 

 


1

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KIERRÄTYSKESKUS OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-714

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 29.4.2009 klo 17.00, ja

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään
yhtiön tilintarkastajaksi vuodelle 2009 PricewaterhouseCoopers Oy:tä (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, tilintarkastaja-yhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Saarinen Erja, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 36102

 

 

Ryj ilmoittaa, että Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous järjestetään keskiviikkona 29.4.2009 kello 17.00 Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n toimistossa, osoitteessa Hermannin Rantatie 2 A, 00580 Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat sekä tilintarkastajien valinta.

 

Helsingin kaupungilla on oikeus nimetä tilintarkastaja ja mahdollinen varatilintarkastaja. Yhtiön tilintarkastajana vuonna 2008 on toiminut KPMG Oy Ab (päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHTT Leif-Erik Forsberg). Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 § 35 nimennyt Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n tilintarkastajaehdokkaaksi vuodeksi 2009 PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

 

 

 


2

LEHTISAAREN HUOLTO OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-721

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Lehtisaaren Huolto Oy:n varsinaisessa yhtiö-kokouksessa 15.4.2009 klo 17.00, ja

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään
yhtiön hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi rakennus-päällikkö Keijo Mäkeä pelastuslaitokselta.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, Keijo Mäelle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Saarinen Erja, apulaiskaupunginsihteeri, puhelin 310 36102

 

 

Ryj toteaa, että Lehtisaaren Huolto Oy on vuonna 1968 perustettu yhtiö, jonka omistaa Helsingin kaupunki, Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä lehtisaarelaiset asunto-osakeyhtiöt. Yhtiö hallinnoi väestönsuojaa, jossa on 1 600 suojapaikkaa.

 

Lehtisaaren Huolto Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 15.4.2009 klo 17.00 Lehtisaaren Kappelissa, osoitteessa Papinpöydänkuja 2, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat sekä hallituksen jäsenten valinta.

 

Lehtisaaren Huolto Oy:n hallitukseen kuuluu kolme varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Helsingin kaupunki valitsee yhden hallituksen jäsenen. Hallituksessa on toiminut Keijo Mäki pelastuslaitokselta.


 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


1

30.3.2009 pöydälle pantu asia

HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖN HALLITUKSEN JÄSENTEN VALITSEMINEN KAUDELLE 2009-2010 SEKÄ TILINTARKASTAJIEN VALITSEMINEN VUODELLE 2009

 

Khs 2009-207

 

STJ                                    Konsernijaosto päättänee valita toimikaudeksi 2009 – 2010 Helsingin Seniorisäätiön hallitukseen seuraavat viisi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet:

 

Jäsen

Varajäsen

 

 

Hannu Sipilä

Liisa Mustajärvi

Sirkka Lekman

Timo Lehtimäki

Petri Haapanen

Jaana Merenaalto

Leena Krohn

Jari J. Marjanen

Ritva Sänkiaho

-

 

Samalla konsernijaosto päättänee valita hallituksen puheenjohtajaksi Leena Krohn ja varapuheenjohtajaksi____________________.

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee valita vuodeksi 2009 Helsingin Seniorisäätiön tilintarkastajiksi KPMG Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg) ja KHT Heidi Vierroksen sekä varatilintarkastajiksi KHT Outi Hiedan ja KHT Jari Nurmen.

 

Pöytäkirjanote päätöksessä mainituille, Helsingin Seniorisäätiölle, sosiaalilautakunnalle, tarkastuslautakunnalle sekä hallintokeskukselle.

 

Lisätiedot:
Hari Olli, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36048

 

 

Helsingin Seniorisäätiö pyytää (29.1.2009) kaupunginhallitusta nimeämään toimikaudeksi 2009 - 2010 säätiön hallituksen viisi varsinaista jäsentä ja heille kullekin sääntöjen edellyttämät henkilökohtaiset varajäsenet.

 

Lisäksi Helsingin seniorisäätiö pyytää kaupunginhallitusta valitsemaan säätiölle vuoden 2009 tilejä tarkastamaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa.

 


Stj toteaa, että säätiön hallitukseen ovat vuosina 2007 – 2008 kuuluneet seuraavat henkilöt:

 

 

Jäsen

Varajäsen

 

 

Timo Leskinen

Tuula Virtanen

Kirsti Inkeroinen-Kalliokoski

Riitta Snäll

Jukka Laitila

Juhani Arppe

Mirja Winter-Heikkilä

Riitta Segercrantz

Leena Krohn

Jari Marjanen

 

Hallituksen puheenjohtajana on toiminut Kirsti Inkeroinen-Kalliokoski ja varapuheenjohtajana Mirja Winter-Heikkilä.

 

Helsingin Seniorisäätiön sääntöjen mukaan säätiön hallitukseen kuuluu viisi varsinaista jäsentä, joille kullekin valitaan henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitsee Helsingin kaupunginhallitus. Lisäksi hallitukseen kuuluvat itseoikeutettuina jäseninä Antinkotisäätiön, Kannelkotisäätiön sekä Pakilan sairas- ja vanhainkotisäätiön perustajat niin kauan kuin he haluavat hallituksen jäseninä olla.  Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimeää Helsingin kaupunginhallitus. Säätiön hallituksen vuosikokous pidetään vuosittain ennen toukokuun 1 päivää. Vuosikokouksessa todetaan mm. hallituksen kokoonpano.

 

Tarkastuslautakunta on 26.2.2009 nimennyt ehdolle Helsingin Seniorisäätiöön tilintarkastajiksi ja varantilintarkastajiksi päätösehdotuksessa mainitun tilintarkastusyhteisön ja tilintarkastajat vuodeksi 2009.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


1

SEURE HENKILÖSTÖPALVELUT OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-594

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia 20.4.2009 pidettävässä Seure Henkilöstöpalelut Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa sekä kehottaa kaupungin edustajaa esittämään yhtiön hallitukseen seuraavaksi toimikaudeksi, joka päättyy vaalia ensiksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, seuraavat viisi jäsentä:

 

henkilöstöjohtaja Hannu Tulensalo, henkilöstökeskus

erityissuunnittelija Birgitta Rickman, talous- ja suunnittelukeskus

kehittämisjohtaja Riitta Simoila, terveyskeskus

johtava erityisasiantuntija Jarmo Räihä, sosiaalivirasto

kaupunginsihteeri Leena Mickwitz, hallintokeskus

 

ja heidän varajäsenikseen vastaavassa järjestyksessä:

 

osastopäällikkö Eija Hanni, henkilöstökeskus

erityissuunnittelija Matti Malinen, talous- ja suunnittelukeskus

kehittämisjohtaja Paula Sermilä, opetusvirasto

talous- ja hallintojohtaja Päivi Hyvärinen, Palmia

johtava kaupunginasiamies Harry Åhlgren, hallintokeskus.

 

Samalla konsernijaosto päättänee kehottaa kaupungin edustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajaksi vuodeksi 2009 Pricewaterhouse­Coopers Oy (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote nimetyille, Seure Henkilöstöpalvelut Oy:lle, hallintokeskuksen oikeuspalveluille, jolle myös kokouskutsu toimitetaan, ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Hari Olli, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36048

 

 

Seure Henkilöstöpalvelut Oy ilmoittaa (11.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 20.4.2009 kello 14.00 Seuren tiloissa osoitteessa Fredrikinkatu 51-53 B. Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat.

 

Sj toteaa, että yhtiöjärjestyksen 4 §:n mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään yhdeksän varsinaista jäsentä. Osakassopimuksen perusteella hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä. Näistä Helsinki nimeää viisi, Espoo kaksi ja Vantaa kaksi varsinaista jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Helsinki. Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy vaalia ensiksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

Nykyisen hallituksen jäseninä ovat henkilöstöjohtaja Hannu Tulensalo, erityissuunnittelija Birgitta Rickman, henkilöstöpäällikkö Kaarina Valjus, toimitusjohtaja Antti Värtelä ja kaupunginsihteeri Leena Mickwitz sekä heidän varajäseninään vastaavassa järjestyksessä osastopäällikkö Raija Peltonen, erityissuunnittelija Matti Malinen, hallintopalvelujohtaja Sirkku Ilmonen ja apulaiskaupunginlakimies Harry Åhlgren.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt päätösehdotuksessa mainitun ehdokkaan tilintarkastajaksi.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


2

HELSINGIN UUSI JALKAPALLOAREENA OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-705

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy:n 21.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa.

 

Samalla konsernijaosto päättänee nimetä Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy:n hallitukseen vuoden 2009 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä alkavaksi toimikaudeksi seuraavat henkilöt:

 

hallintojohtaja Eila Ratasvuori

 

lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukka ja

 

kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen.

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön vuoden 2009 varsinaiseksi tilintarkastajaksi KPMG Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg).

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille kokousasiakirjoin, mainituille henkilöille ja tilintarkastusyhtiölle, Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy:lle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy toteaa (24.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 21.4.2009 klo 15.00 Finnair Stadiumilla osoitteessa Urheilukatu 5. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta).

 

Helsingin Uusi Jalkapalloareena on osittain keskinäinen kiinteistön hallintaa harjoittava osakeyhtiö. Yhtiö hallitsee vuokraoikeuden nojalla Töölön korttelin nro 14528YU tonttia nro 1 ja sillä olevaa Finnair
Stadium –nimistä stadionrakennusta.

 

Helsingin kaupunki omistaa kaikki yhtiön C-sarjan osakkeet ja näin ollen enemmistön yhtiön osakkeista eli noin 80 % kaikista osakkeista. Helsingin kaupungin omistamat osakkeet tuottavat noin 97 %:n äänivallan kaikkien osakkeiden yhteensä tuottamasta äänivallasta.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä. Tällä hetkellä hallitukseen kuuluu seuraavat kolme, Helsingin kaupungin esittämää jäsentä: hallintojohtaja Eila Ratasvuori, lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukka ja kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiössä on yksi varsinainen ja yksi varatilintarkastaja, joiden kummankin tulee olla hyväksyttyjä tilintarkastajia. Mikäli varsinaiseksi tilintarkastajaksi valitaan tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita. Yhtiön tilintarkastajana on vuonna 2008 toiminut KPMG Oy Ab (päävastuullinen tilintarkastaja Leif-Erik Forsberg).

 

Sj toteaa, että tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt tilintarkastajaehdokkaiksi päätösehdotuksessa ilmenevän yhtiön ja henkilöt.

 

 

 

 


3

VUOSAAREN URHEILUTALO OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-698

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Vuosaaren Urheilutalo Oy:n 21.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja siellä esittämään yhtiön hallitukseen vuoden 2009 varsinainen yhtiökokouksen päättyessä alkavaksi toimikaudeksi seuraavat seitsemän henkilöä:

 

-

-

-

-

-

osastopäällikkö Petteri Huurre

suunnittelupäällikkö Birgitta Rickman.

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön vuosien 2009-2010 varsinaiseksi tilintarkastajaksi KPMG Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg).

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille yhtiökokouskutsuineen, mainituille henkilöille ja yhtiölle, Vuosaaren Urheilutalo Oy:lle, Vuosaari-säätiölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Vuosaaren Urheilutalo Oy ilmoittaa (24.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 21.4.2009 kello 18.00 Vuosaaren Urheilutalossa, osoitteessa Vuosaarentie 5.

 

Sj toteaa, että yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään yksitoista jäsentä. Yhtiössä on yksi varsinainen ja yksi varatilintarkastaja. Mikäli varsinaiseksi tilintarkastajaksi valitaan tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita. Hallituksen jäsenten  ja tilintarkastajan toimikausi on kaksi vuotta kerrallaan siten, että toimikausi päättyy toisen vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

Yhtiön hallituksen puheenjohtajana on toiminut kansanedustaja Juha Hakola. Hallituksen jäseninä ovat toimineet varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Heikki Pohja, diplomiekonomi Henry Henriksson, oikeustieteen maisteri Reima Linnanvirta, ekonomi Eija Loukoila sekä henkilöstöpäällikkö Liisa Vanhala, 22.4.2008 lukien osastopäällikkö Petteri Huurre ja suunnittelupäällikkö Birgitta Rickman.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt tilintarkastajaehdokkaiksi päätösehdotuksessa ilmenevän yhtiön ja henkilöt.

 

 

 

 


1

TIEDEPUISTON ASUNNOT OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-713

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Tiedepuiston Asunnot Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 16.4.2009,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön varsinaisiksi jäseniksi yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppista ja apulaisosastopäällikkö Teuvo Sarinia kiinteistövirastosta ja lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukkaa talous- ja suunnittelukeskuksesta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi vuodelle 2009 Ernst & Young Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT, JHTT Eeva Koivula) ja varatilintarkastajaksi KHT, JHTT Tiina Lindin.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, Helsingin yliopistolle, nimetyille henkilöille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Tiedepuiston Asunnot Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 16.4.2009 klo 9.00 Kantakaupungin Isännöinti Oy:n tiloissa, Kluuvikatu 7, 4. kerros, 00100 Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 11 §:n määräämät asiat.

 

Helsingin kaupunki omistaa 50 % yhtiön osakkeista, loput osakkeet omistaa Helsingin yliopisto. Yhtiö tarjoaa vuokra-asuntoja Helsingin yliopiston ja Helsingin Viikin toimipisteiden henkilökunnan käyttöön.

 

Yhtiön hallituksessa ovat kaupungin edustajina olleet kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen ja apulaisosastopäällikkö Teuvo Sarin kiinteistövirastosta sekä lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukka talous- ja suunnittelukeskuksesta.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


2

KIINTEISTÖ OY PALOHEINÄN PALVELUKESKUKSEN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-660

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Paloheinän Palvelukeskuksen 16.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa ehdottamaan yhtiön hallitukseen sanotusta kokouksesta alkavaksi toimikaudeksi varsinaiseksi jäseneksi asiakaspäällikkö Sisko von Behriä ja varajäseneksi lakimies Päivi Pakarinen-Hellsteniä, molemmat kiinteistöviraston tilakeskuksesta,

 

-                                       kehottaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitiloja ehdottamaan Kiinteistö Oy Paloheinän Palvelukeskuksen hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi talousarviopäällikkö Tuula Saxholmia talous- ja suunnittelukeskuksesta ja asiamies Timo Lindeniä hallintokeskuksen oikeuspalveluista sekä varajäseneksi kiinteistölakimies Riitta Ollikkaa talous- ja suunnittelukeskuksesta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa ehdottamaan yhtiön tilintarkastajiksi vuodeksi 2009 Oy Audiarev Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Pasi Leppänen) ja KHT Anu Servon sekä varatilintarkastajiksi KHT Sari Isakssonin ja KHT Matti Kalliolahden.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, Kiinteistö Oy Helsingin Toimitiloille, nimetyille henkilöille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj ilmoittaa, että Kiinteistö Oy Paloheinän Palvelukeskuksen varsinainen yhtiökokous pidetään 16.4.2009 klo 9.00 Realco Oy:ssä, Kauppakaarre 1, 5. krs, 00700 Helsinki.

 

Kaupunki omistaa yhtiössä sijaitsevien kirjaston ja terveyskeskuksen hallintaan oikeuttavat osakkeet. Kirjastoa koskevat osakkeet ovat kaupungin suorassa omistuksessa, mutta terveyskeskusta koskevat osakkeet kaupunki omistaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen kautta. Yhteensä kaupungin omistus Kiinteistö Oy Paloheinän palvelukeskuksen osakkeista on 76,6 %.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat, talousarvio ja hallituksen valtuudet ylimääräisten vastikkeiden perimiseksi tai perimättä jättämiseksi, sekä valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat olleet varsinaisina jäseninä talousarviopäällikkö Tuula Saxholm talous- ja suunnittelukeskuksesta, asiamies Timo Linden hallintokeskuksen oikeuspalveluista ja asiakaspäällikkö Sisko von Behr kiinteistövirastosta sekä varajäseninä erityissuunnittelija Liisa Viljanen talous- ja suunnittelukeskuksesta ja tilakeskuksen päällikkö Hannu Määttänen kiinteistövirastosta.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 21.11.2007 nimennyt ehdokkaiksi yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


3

KIINTEISTÖ OY SÄTERINTIE 2:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-659

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Säterintie 2:n 16.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön hallitukseen sanotusta kokouksesta alkavaksi toimikaudeksi varsinaiseksi jäseneksi toimitilapäällikkö Unto Ojalaa kiinteistöviraston tilakeskuksesta,

 

-                                       kehottaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitiloja esittämään Kiinteistö Oy Säterintie 2:n hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi talousarviopäällikkö Tuula Saxholmia ja varajäseneksi kiinteistölakimies Riitta Ollikkaa, molemmat talous- ja suunnittelukeskuksesta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajiksi vuodeksi 2009 Audiarev Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Pasi Leppänen) ja KHT Anu Servon sekä varatilintarkastajiksi KHT Sari Isakssonin ja KHT Matti Kalliolahden.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj ilmoittaa, että Kiinteistö Oy Säterintie 2:n varsinainen yhtiökokous pidetään 16.4.2009 klo 8.30 Realco Oy:ssä, Kauppakaarre 1, 5. krs, 00700 Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat, talous­arvio sekä valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat.

 

Kaupunki omistaa yhtiössä sijaitsevien nuorisotilojen ja terveysaseman hallintaan oikeuttavat osakkeet. Nuorisotiloja koskevat osakkeet ovat kaupungin suorassa omistuksessa, mutta terveysasemaa koskevat osakkeet kaupunki omistaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen kautta. Yhteensä kaupungin omistus Kiinteistö Oy Säterintie 2:n osakkeista on 64,7 %.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat olleet varsinaisina jäseninä talousarviopäällikkö Tuula Saxholm talous- ja suunnittelukeskuksesta ja toimitilapäällikkö Unto Ojala kiinteistövirastosta sekä varajäsenenä erityissuunnittelija Liisa Viljanen talous- ja suunnittelukeskuksesta.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt ehdokkaiksi yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


4

KIINTEISTÖOSAKEYHTIÖ HELSINGIN SÄHKÖTALON VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-701

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Sähkötalon varsinaisessa yhtiökokouksessa 17.4.2009,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa ehdottamaan yhtiön hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi yhtiökokouksesta alkavalle toimintakaudelle johtaja Kauno Kaijan ja laskutuspalvelupäällikkö Satu Willgrenin Helsingin Energiasta, kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppisen kiinteistövirastosta sekä lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukan talous- ja suunnittelukeskuksesta

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa yhtiökokouksessa esittämään, että yhtiökokous kehottaisi yhtiön hallitusta valitsemaan puheenjohtajakseen kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppisen kiinteistövirastosta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa ehdottamaan yhtiön tilintarkastajaksi vuoden 2009 tilikaudelle PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote kaupunginkanslian oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, Helsingin Energialle sekä tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Sähkötalon varsinainen yhtiökokous on 17.4.2009 klo 9.00 alkaen Sähkötalossa osoitteessa Kampinkuja 2, 00100 Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään kutsun mukaan osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaiset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat mm. seuraavat asiat:

 

-                                       vuoden 2008 tilinpäätöksen hyväksyminen

-                                       vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimi­tusjohtajalle

-                                       hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkioista päättämi­nen

-                                       hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

-                                       hallituksen jäsenten valinta

-                                       tilintarkastajien valinta

 

Kaj toteaa lisäksi, että yhtiön hallituksessa ovat olleet jäseninä päättyvällä toimikaudella viimeksi toimitusjohtaja Seppo Ruohonen ja johtaja Kauno Kaija Helsingin Energiasta, kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen kiinteistövirastosta ja lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukka talous- ja suunnittelukeskuksesta. Yhtiöjärjestys mahdollistaa hallitukseen 3–5 jäsentä.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


5

HELSINGIN LEIJONA OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-496

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeus­palveluita edustamaan kaupunkia Helsingin Leijona Oy:n 23.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön hallituksen varsinaisiksi jäseneksi seuraavat:

 

1                          ___________________________

 

2                          ___________________________

 

3                          ___________________________

 

4                          ___________________________

 

5                          ___________________________

 

6                          kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen

 

7                    talousarviopäällikkö Tuula Saxholm

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään varsinaiseksi tilintarkastajaksi tarkastuslautakunnan nimeä­mänä KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote päätöksessä mainituille henkilöille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille, talous- ja suunnittelukeskukselle, kiinteistölautakunnalle, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastuslautakunnalle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Helsingin Leijona Oy ilmoittaa (27.2.2009) yhtiökokouskutsussaan, että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 23.4.2009. Varsinaisessa yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 

1                          Yhtiöjärjestyksen 10 §:ssä mainitut varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat, kuten tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen jäsenille sekä hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valitseminen.

 

2                    Hallituksen esitys osakepääoman alentamisesta yhtiöjärjestyksen mukaiseen vähimmäispääomaan (100 000 euroa) ja jäljelle jäävän osakepääoman rahastoimisesta yhtiön käytettäväksi.

 

Kaj toteaa, että yhtiön hallitukseen ovat tulevaan yhtiökokoukseen päättyvänä kautena kuuluneet seuraavat henkilöt:

 

kehittämispäällikkö Harri Kauppinen, puheenjohtaja

valtuutettu Jere Lahti

valtuutettu Heli Puura

valtuutettuTuomas Rantanen

apulaisosastopäällikkö Jaakko Stauffer

talousarviopäällikkö Tuula Saxholm

lakimies Riitta Venesmaa.

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän (7) varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy vaalia ensiksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Hallitus valitsee toimikaudekseen keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

 

Helsingin kaupungin tytäryhteisöjen hallituksen jäsenehdokkaiden nimeämisessä tulee noudattaa naisten ja miesten välisestä tasa‑arvosta annettua lakia.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt ehdolle yhtiön tilintarkastajaksi päätösehdotuksessa esitetyn.

 

 

 

 


6

ASUNTO OY MERIMIEHENKATU 12:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-751

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Asunto Oy Merimiehenkatu 12:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 7.4.2009 ja siellä esittämään yhtiön hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi asiakaspäällikkö Sisko von Behriä ja varajäseneksi toimitilapäällikkö Unto Ojalaa.

 

-                                       kehottaa kaupungin edustajaa yhtiökokouksessa esittämään yhtiön tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos) ja varatilintarkastajaksi KHT Björn Renlundin.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, mainitulle yhtiölle, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Asunto Oy Merimiehenkatu 12:n varsinainen yhtiökokous pidetään 7.4.2009 klo 15.00 kiinteistöviraston tilakeskuksessa Sörnäistenkatu 1, I kerros, 00580 Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään tilinpäätösasiat ja valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat sekä käsitellään yhtiöjärjestyksen 7 §:n muutos.

 

Kaupungin omistusosuus yhtiössä on 55,4 %. Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu kolme jäsentä ja kaksi varajäsentä. Yhden varsinaisen jäsenen ja hänen henkilökohtaisen varajäsenensä on oltava Khn nimeämistä henkilöistä valittuja.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat olleet varsinaisena jäse­nenä kiinteistöviraston tilakeskuksen asiakaspäällikkö Sisko von Behr ja varajäsenenä tilakeskuksen päällikkö Hannu Määttänen.

 


Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotukses­ta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


7

SILTAKESKUS OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-749

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Siltakeskus Oy:n 20.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön hallituksen varsinaiseksi jäseneksi yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle toimitilapäällikkö Unto Ojalaa ja varajäseneksi asiakaspäällikkö Sisko von Behriä kiinteistöviraston tilakeskuksesta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön toiseksi varsinaiseksi tilintarkastajaksi Ernst & Young Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT, JHTT Eeva Koivula) ja varatilintarkastajaksi KHT, JHTT Tiina Lindin.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, tilintarkastajayhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Siltakeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 20.4.2009 klo 15.00 Siltamäen Huolto Oy:n isännöitsijätoimistossa osoitteessa Jousimiehentie 3, Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 14 §:ssä mainitut asiat sekä valtuutetaan hallitus perimään tai jättämään perimättä enintään kahden kuukauden hoitovastiketta vastaava määrä tilikauden aikana.

 

Kaupunki omistaa lasten päiväkotihuoneiston hallintaan oikeuttavat Siltakeskus Oy:n osakkeet. Kaupungin omistus yhtiön osakkeista on 32 %. Siltakeskus Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan kaupungilla on oikeus nimetä yhtiön hallitukseen yksi varsinainen ja yksi varajäsen sekä toinen varsinainen tilintarkastaja ja hänen varamiehensä.

 

Kaupungin edustajana vuonna 2008 on yhtiön hallituksen varsinaisena jäsenenä ollut toimitilapäällikkö Unto Ojala ja varajäsenenä asiakaspäällikkö Sisko von Behr kiinteistöviraston tilakeskuksesta.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.