KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

6 - 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

16.3.2009 klo 17.30

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Aulakabinetti 4

 

 

 

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Helsinki-Instituutin säätiön hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien nimeäminen

3

 

2

Jääkenttäsäätiön hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien nimeäminen

5

 

3

UMO-säätiön hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien nimeäminen

7

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Kiinteistö Oy Viikin Infokeskuksen varsinainen yhtiökokous

9

 

2

Itä-Pasilan Pysäköinti Oy:n varsinainen yhtiökokous

10

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Urhon (varalla Krohn) ja Bryggaren (varalla Rautava) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


1

HELSINKI-INSTITUUTIN SÄÄTIÖN HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJIEN NIMEÄMINEN

 

Khs 2008-2322, 2008-2323

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee valita Helsinki-Insti­tuutin säätiön hallituksen jäseniksi ja varajäseneksi vuosiksi 2009–2012 seuraavat henkilöt:

 

Jäsen

 

henkilöstöjohtaja Hannu Tulensalo

rehtori Gunborg Gayer

 

Varajäsen

 

elinkeinojohtaja Eero Holstila

 

Samalla kaupunginhallitus päättänee valita tilintarkastajaksi KPMG Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg) ja varatilintarkastajaksi KHT Outi Hiedan tarkastamaan säätiön toimintavuoden 2009 tilejä.

 

Lisäksi kaupunginhallitus päättänee kehottaa säätiön hallituksen Helsingin kaupungin valitsemia edustajia, yhteistyössä hallintokeskuksen oikeuspalveluiden kanssa, jatkamaan säätiön toiminnan lakkauttamisvaihtoehtojen selvittämistä.

 

Pöytäkirjanote Helsinki-Instituutin säätiölle sekä tehtäviin nimetyille, oikeuspalveluille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Sj toteaa, että Helsinki-Instituutin säätiön tarkoituksena on ollut tuottaa korkeatasoista täydennyskoulutusta, jonka lisäksi se voi järjestää myös avointa yliopisto-opetusta. Lisäksi säätiö suorittaa ja tukee tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä huolehtii toimialallaan kansallisesta ja kansainvälisestä yhteydenpidosta. Säätiö voi järjestää tai osallistua toimintaansa tukevien kansallisten ja kansainvälisten seminaarien järjestämiseen. Säätiöllä ei ole ollut merkittävää toimintaa Helsinki-instituutin toiminnan lakattua.

 

Sj mainitsee vielä, että kun Khs nimesi säätiön tilintarkastajat 10.12.2007, kehotti se samalla säätiön hallituksen Helsingin kaupungin valitsemia edustajia selvittämään yhteistyössä hallintokeskuksen oikeuspalveluiden kanssa säätiön toiminnan lakkauttamisvaihtoehtoja. Säätiön lakkauttaminen on osoittautunut monivaiheiseksi, eikä ole tänä aikana edennyt. Selvitystyötä on kuitenkin syytä jatkaa.

 

Säätiön hallituksessa ovat kaupungin edustajina olleet henkilöstöjohtaja Hannu Tulensalo ja toimitusjohtaja Eero Holstila, varajäsenenä rehtori Ellinor Gube.

 

Säätiöllä on kaksi vuosittain valittua tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa. Toisen tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitsee Helsingin kaupunki ja toisen tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitsee Helsingin yliopisto. Tilintarkastajien toimikausi päättyy seuraavan vuosikokouksen päättyessä.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 ehdottanut päätösehdotuksessa mainitun tilitarkastajan ja varatilintarkastajan valitsemista tarkastamaan säätiön toimintavuoden 2009 tilejä.

 

Helsinki-Instituutin säätiö pyytää (4.11.2008), että kaupunki nimeäisi säätiön hallitukseen kaupungin edustajat vuosiksi 2009–2012 sekä tilintarkastajan ja varatilintarkastajan tilikaudelle 2009.

 

Säätiön sääntöjen mukaan säätiöllä on hallitus, johon kuuluu neljä jäsentä ja kaksi varajäsentä. Puolet hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä valitsee Helsingin kaupunki ja puolet Helsingin yliopisto. Hallituksen jäsenten toimikausi on neljä vuotta. Toimikausi päättyy toimikauden viimeisen vuosikokouksen päättyessä. Nykyisen hallituksen toimikausi päättyy vuosikokoukseen, joka pidetään vuonna 2009 viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

 

 

 

 


2

JÄÄKENTTÄSÄÄTIÖN HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJIEN NIMEÄMINEN

 

Khs 2009-222

 

SJ                                       Kaupunginhallitus päättänee valita Jääkenttäsäätiön hallitukseen vuoden 2009 vuosikokouksesta vuoden 2011 vuosikokoukseen kestäväksi toimikaudeksi

 

puheenjohtajaksi

-

 

ja jäseniksi

-

-

Tarja Loikkanen-Jormakka liikuntavirastosta.

 

Samalla kaupunginhallitus päättänee valita tilintarkastajiksi vuosiksi 2009 ja 2010 KPMG Oy (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg) ja KHT Heidi Vierroksen sekä varatilintarkastajaksi KHT Outi Hiedan.

 

Pöytäkirjanote mainituille henkilöille, Jääkenttäsäätiölle, liikuntavirastolle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Sj ilmoittaa, että säätiön hallitukseen kuuluu puheenjohtaja sekä kuusi jäsentä. Khs valitsee hallituksen puheenjohtajan ja kolme jäsentä, joista yksi edustaa kaupungin liikuntahallintoa. Hallituksen muiksi jäseniksi valitaan yksi Suomen Jääkiekkoliitto ry:n nimeämä henkilö, yksi Suomen Taitoluisteluliitto ry:n nimeämä henkilö ja yksi Työväen Urheiluliitto TUL ry:n nimeämä henkilö.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4,3.2009 ehdottanut päätösehdotuksessa mainittujen tilintarkastajien ja varatilintarkastajan valitsemista tarkastamaan säätiön vuosien 2009 ja 2010 tilejä.

 

Jääkenttäsäätiö toteaa (2.2.2009), että säätiön vuosikokous pidetään 1.4.2009 klo 10.00 Jäähallissa. Säätiö pyytää Khta nimeämään säätiön hallituksen puheenjohtajan ja kolme jäsentä kaudeksi, joka alkaa edellä mainitun vuosikokouksen jälkeen ja päättyy vuoden 2011 huhtikuussa pidettävään vuosikokoukseen. Samalla säätiö pyytää nimeämään säätiölle tilintarkastajat vuosiksi 2009 ja 2010.

 

Nykyiset Khn nimeämät edustajat ovat Sallamaari Repo (ent. Muhonen, pj), Juha Hakola, Kauko-Aatos Leväaho ja Tarja Loikkanen-Jormakka.

 

 

 

 


3

UMO-SÄÄTIÖN HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJIEN NIMEÄMINEN

 

Khs 2009-355

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä UMO-säätiön hallitukseen seuraavat 5 jäsentä:

 

-

-

-

-

-.

 

Samalla konsernijaosto päättänee valita vuodeksi 2009 säätiön tilintarkastajaksi KPMG Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Heidi Vierros) ja varatilintarkastajaksi KHT Leif-Erik Forsbergin.

 

Pöytäkirjanote UMO-säätiölle, nimetyille ja tarkastuslautakunnalle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

UMO-säätiö pyytää (18.2.2009) kaupunkia nimeämään säätiölle hallituksen vuodelle 2009-2010.

 

UMO-säätiön vuosikokous pidetään 19.3.2009 klo 15.00 UMO-säätiön tiloissa, Katajanokanlaituri 5:ssä.

 

Vuosikokouksessa

 

-          esitetään vahvistettavaksi hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös edelliseltä toimivuodelta

-          esitetään vahvistettavaksi talousarvio ja toimintasuunnitelma vuotta 2009 varten

-          esitetään vahvistettavaksi hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkiot

-          todetaan hallituksen 5 §:n mukaan valitut jäsenet

-          todetaan 7 §:n mukaan valittu tilintarkastaja ja tarvittaessa varatilintarkastaja

-          käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

Sj toteaa, että säätiön sääntöjen mukaan hallituksessa on viisi jäsentä. Säätiön ensimmäisessä hallituksessa ovat toimineet Pekka Saarela puheenjohtajana, Irina Krohn varapuheenjohtajana sekä jäseninä Jukka Niemi, Jouko Paananen ja Ulla Vuolanne.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 ehdottanut päätösehdotuksessa mainitun tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitsemista tarkastamaan säätiön toimintavuoden 2009 tilejä.

 

 

 

 


1

KIINTEISTÖ OY VIIKIN INFOKESKUKSEN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-365

 

KAJ                                    Kaupunginhallitus päättänee määrätä kiinteistöviraston tilakeskuksen edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Viikin Infokeskuksen 11.3.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa.

 

Samalla kaupunginhallitus päättänee kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle toimitilatarkastaja Raija Mäkinen-Stormbomin kiinteistöviraston tilakeskuksesta.

 

Pöytäkirjanote nimetylle henkilölle, kiinteistöviraston tilakeskukselle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Viikin Infokeskuksen varsinainen yhtiökokous pidetään 11.3.2009 klo 8.00 Kantakaupungin Isännöinti Oy:n tiloissa, Kluuvikatu 7, 4. kerros, 00100 Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 15 §:n mukaiset asiat kuten tilinpäätös, talousarvio vuodelle 2008 ja valitaan hallitus sekä tilintarkastajat. Lisäksi hallitukselle pyydetään valtuudet joko periä enintään kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet tai jättää perimättä enintään kahden kuukauden vastikkeet.

 

Kaupunki omistaa Viikin infokeskuksessa olevan kirjastotilan. Kaupungin omistus on 15,10 % yhtiön osakemäärästä. Yhtiön hallituksessa on kaupungin edustajana ollut toimitilatarkastaja Raija Mäkinen-Stormbom kiinteistövirastosta.

 

Helsingin yliopisto ja Senaatti-kiinteistöt nimeävät omat ehdokkaansa yhtiön hallitukseen.

 

 

 

 


2

ITÄ-PASILAN PYSÄKÖINTI OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-553

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Itä-Pasilan Pysäköinti Oy:n 23.3.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja siellä esittämään

 

-                     yhtiön hallitukseen kaupungin edustajaksi yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle kiinteistöviraston apulaisosastopäällikkö Jaakko Staufferia ja

 

-                     yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi BDO Finnpartners Oy:tä (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Tomi Rimpinen) ja KHT Hannu Riippiä sekä varatilintarkastajaksi KHT Juha Selännettä ja KHT Erkki Mannerta.

 

Pöytäkirjanote nimetyille henkilöille, tilintarkastusyhteisölle, hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Itä-Pasilan Pysäköinti Oy ilmoittaa (6.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 23.3.2009 klo 15.00 Ravintola Nelmannin kabinetissa, Pasilan asema, 2. kerros, Ratapihantie 6, 00520 Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään hallituksen esityksen mukaisesti yhtiöjärjestyksen 16 §:ssä mainitut asiat, mm. tilinpäätös, vastuuvapaus, hallituksen ja tilintarkastajien valinta.

 

Kaj toteaa, että kaupunkia on edustanut yhtiön hallituksessa apulaisosastopäällikkö Jaakko Stauffer kiinteistövirastosta.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.