KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

4 - 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

2.3.2009 klo 17.30

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Aulakabinetti 4

 

 

 

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Kaupungin edustajan nimeäminen Helsinki-Tallinna Euregio -yhdistyksen vuosikokoukseen 2009

3

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n varsinainen yhtiökokous

4

 

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

 

1

PosiVire Oy:n varsinainen yhtiökokous sekä hallituksen ja tilintarkastajan valitseminen

5

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

23.2.2009 pöydälle pantu asia
Helsinki-viikon säätiön hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien nimeäminen

7

 

2

23.2.2009 pöydälle pantu asia
Helsingin Konservatorion Säätiön edustajiston jäsenten nimeäminen

9

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

VS. KJ                               Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Rautavan (varalla Helistö) ja Krohnin (varalla Kantola) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

VS. KJ                               Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

KAUPUNGIN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN HELSINKI-TALLINNA EUREGIO -YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEEN 2009

 

Khs 2009-391

 

VS. KJ                                                     Konsernijaosto päättänee valtuuttaa hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia 3.3.2009 yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa Tallinnassa ja menettelemään kokouksessa hallituksen esityksen mukaisesti.

 

Samalla konsernijaosto päättänee, että kaupungin edustajaksi nimetään yhdistyksen hallitukseen toimikaudeksi 2009 apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja varalle kansainvälisen toiminnan päällikkö Matti Ollinkari.

 

Pöytäkirjanote ao. yhdistykselle ja hallintokeskuksen oikeuspalveluille.

 

Lisätiedot:
Keinänen Olli, johtava asiantuntija, puhelin 310 36174

 

 

Vs. Kj toteaa, että Mittetulundusühing Helsinki-Tallinna Euregio -niminen, Viron yhdistysrekisterissä rekisteröity yhdistys pyytää (3.2.2009), että kaupunki nimeäisi edustajansa yhdistyksen vuosikokoukseen 3.3.2009, joka pidetään Tallinnassa.

 

Kaupunki on jäsenenä Helsinki-Tallinna Euregio -yhdistyksessä, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää kansalliset ja hallinnolliset rajat ylittävää alueellista yhteistyötä Viron ja Suomen välillä. Yhdistys tukee, suunnittelee ja toteuttaa alueellisia kehitysprojekteja Helsingin ja Tallinnan sekä niitä ympäröivien maakuntien välillä.

 

 

 

 


1

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-339

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluja edustamaan kaupunkia Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 16.3.2009 klo 14.00 sekä ehdottamaan yhtiön hallitukseen nimettäväksi:

 

______________________

 

______________________ ,

 

joista varapuheenjohtajaksi ehdotetaan ________________ .

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, talous- ja suunnittelukeskukselle, tarkastusvirastolle sekä nimetyille.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

Ryj toteaa, että Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 16.3.2009 klo 14.00 HUS:n tiloissa. Yhtiökokouksessa valitaan hallituksen jäsenet.

 

Kvsto on 4.6.2008 päättänyt Helsingin Tekstiilipalvelun yhdistämisestä Uudenmaan Sairaalapesula Oy:öön 1.1.2009 lukien. Yhtiöjärjestyksen mukaan Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n hallituksessa on vähintään neljä ja enintään seitsemän jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

 

Osakassopimuksen mukaan Helsingin kaupunki valitsee Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n hallitukseen kaksi jäsentä ja HUS nimeää 4 – 5 jäsentä. HUS nimeää hallitukseen puheenjohtajan ja Helsinki varapuheenjohtajan.

 

 

 

 


1

POSIVIRE OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SEKÄ HALLITUKSEN JA TILINTARKASTAJAN VALITSEMINEN

 

Khs 2009-275

 

VS. STJ                            Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia PosiVire Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 13.3.2009 kello 14.00.

 

Samalla konserniojaosto päättänee nimetä vuoden 2009 varsinaisesta yhtiökokouksesta alkavaksi, yksivuotiseksi toimikaudeksi PosiVire Oy:n hallituksen varsinaisiksi jäseniksi erityissuunnittelija Pia Halisen talous- ja suunnittelukeskuksesta, erityissuunnittelija Juha Nymanin terveyskeskuksesta ja johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän sosiaalivirastosta.

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä PosiVire Oy:n tilintarkastajaksi ja varatilintarkastajaksi vuoden 2009 varsinaisesta yhtiökokouksesta alkavaksi, kaksivuotiseksi toimikaudeksi tarkastuslautakunnan myöhemmin nimeämät tilintarkastajat.

 

Pöytäkirjanote päätöksessä mainituille, PosiVire Oy:lle, tarkastuslautakunnalle sekä hallintokeskukselle oikeuspalveluille, jolle myös kokouskutsu lähetetään.

 

Lisätiedot:
Hari Olli, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36048

 

 

PosiVire Oy ilmoittaa (11.2.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään13.3.2009 klo 14,00 Helsingin kaupungin oikeuspalveluissa. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokouksella kuuluvat asiat, mm. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta.

 

Vs. Stj toteaa, että PosiVire Oy on Helsingin kaupungin omistama yritys, jonka toimialana on hoiva-alan avustavien palvelujen, kiinteistö- ja ympäristöhuollon sekä kotitalouspalvelujen tuottaminen. Yhtiö tarjoaa työntekomahdollisuuksia vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille sosiaalisista yrityksistä annetun lain mukaisesti.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan PosiVire Oy:n hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi varsinaista jäsentä, joiden toimikausi päättyy vaalia ensiksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

 

Yhtiö aloitti varsinaisen palvelutuotannon syksyllä 2008. Yhtiön tarkoituksena on vakiinnuttaa yhteistyö sosiaaliviraston vanhuspalvelujen kanssa ja aloittaa palveluiden tuottaminen terveyskeskuksen kotihoidolle sekä kotisairaanhoidon lainasänkyjen huolto- ja korjaustoiminta. Näiden lisäksi etsitään uusia palvelukokonaisuuksia.

 

Yhtiön hallitukseen ovat kuuluneet elinkeinopäällikkö Nyrki Tuominen talous- ja suunnittelukeskuksesta, osastopäällikkö Eija Hanni henkilöstökeskuksesta, toimistopäällikkö Sari Toiviainen sosiaalivirastosta, johtaja Jukka Niemi energialaitoksesta ja johtava kaupunginasiamies Jenni Rope hallintokeskuksesta.

 

Tarkastuslautakunta ei ole vielä nimennyt yhtiölle tilintarkastajia.

 

 

 

 


1

23.2.2009 pöydälle pantu asia

HELSINKI-VIIKON SÄÄTIÖN HALLITUKSEN JÄSENTEN JA TILINTARKASTAJIEN NIMEÄMINEN

 

Khs

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee nimetä Helsinki-viikon säätiön hallitukseen seuraavat henkilöt:

 

puheenjohtajaksi

 

- Sanna Perkiö

 

ja jäseniksi

 

- Pekka Mattila

- Sirpa Puhakka

- Thomas Wallgren

- Johanna Sumuvuori vpj.

- Kimmo Helistö

-.

 

Samalla konsernijaosto päättänee valita Helsinki-viikon säätiön tilintarkastajiksi vuosiksi 2009 – 2010 tarkastuslautakunnan myöhemmin, tarjouskilpailun perusteella, voittaneeksi toteamat tilintarkastajat..

 

Pöytäkirjanote mainituille henkilöille, säätiölle ja tarkastuslautakunnalle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Helsinki-viikon säätiö pyytää (16.2.2009), että Khs nimeäisi Helsinki-viikon säätiölle hallituksen säätiön sääntöjen 5 §:n mukaan kahden vuosikokouksen väliseksi ajaksi. Hallituksen kausi alkaa vuonna 2009 sen jälkeen kun vuosikokous on pidetty ja kestää vuoteen 2011 vuosikokouksen päättymiseen.

 

Samalla säätiön pyytää, että Khs nimeäisi säätiölle tilintarkastajan tilikausille 2009 ja 2010.

 

Sj toteaa, että Khn valitsemana hallituksen puheenjohtajana on kuluvalla kaudella kauppatieteiden maisteri Kirsi Piha sekä jäseninä tuottaja Kimmo Helistö, valtiotieteen maisteri Leena Krohn, johtaja Pekka Mattila, taiteilija-yrittäjä Aira Suvio-Samulin, valtiotieteen maisteri Tero Tuomisto ja asiamies Ulla Vuolanne.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


2

23.2.2009 pöydälle pantu asia

HELSINGIN KONSERVATORION SÄÄTIÖN EDUSTAJISTON JÄSENTEN NIMEÄMINEN

 

Khs 2009-313

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee valita Helsingin Konservatorion Säätiön edustajistoon nelivuotiskaudeksi 2009 – 2012 seuraavat kolme jäsentä:

 

- Anneli Hagner

- Veli-Markus Tapio

-.

 

Pöytäkirjanote edellä mainitulle säätiölle sekä valituille henkilöille.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Helsingin Konservatorio pyytää (12.2.2009) Khta valitsemaan 20.3.2009 mennessä kolme jäsentä säätiön edustajistoon toimikaudeksi 2009 – 2012.

 

Sj toteaa, että kaupungin edustajina kuluneella toimikaudella ovat olleet luokanopettaja Anja Hinkkanen, taloussihteeri Pauli Löija, tiedesihteeri Petri Mirala 10.4.2006 saakka ja siitä lähtien järjestösihteeri Matti Hirvola.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.