KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

16 - 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

14.9.2009 klo 17.30

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Aulakabinetti 4

 

 

 

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Johtamisen ja hallinnon keskeiset periaatteet Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhteisöissä

3

 

4

Helsingin kaupunkikonserniin kuuluvien osakkuusyhteisöjen seurantaraportti 2/2009

5

 

5

Alustava selvitys Jätkäsaaren ja Kalasataman jätteen putkikeräysjärjestelmästä ja keräyksen järjestämisen organisointivaihtoehdoista

6

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Edustajan nimeäminen Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

7

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Eron myöntäminen Anu Koskelalle Helsingin teatterisäätiön edustajistosta

8

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Krohnin (varalla Helistö) ja Kantolan (varalla Pajamäki) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

JOHTAMISEN JA HALLINNON KESKEISET PERIAATTEET HELSINGIN KAUPUNKIKONSERNIN TYTÄRYHTEISÖISSÄ

 

Khs 2009-1359

 

KJ                 ./.                   Konsernijaosto päättänee hyväksyä johtamisen ja hallinnon keskeisiä      periaatteita Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhteisöissä koskevan oh-         jeen liitteen 1 mukaisesti.

 

Konsernijaosto päättänee lisäksi kehottaa kaupungin edustajia tytäryhteisöjen hallituksissa ja muissa toimielimissä noudattamaan konsernijaoston nyt hyväksymää ohjetta.

 

Pöytäkirjanote liitteineen (liite 1) kaikille kaupunkikonserniin kuuluville tytäryhteisöille.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

LIITTEET

Liite 1

Johtamisen ja hallinnon keskeiset periaatteet Helsingin kaupungin ja tytäryhteisöissä (tarkistukset)

 

Liite 2

Johtamisen ja hallinnon keskeiset periaatteet Helsingin kaupungin ja tytäryhteisöissä

 

Kj toteaa, että nyt hyväksyttäväksi esitettyä ohjetta sovelletaan kaikissa kaupunkikonsernin tytäryhteisöissä. Näiden tytäryhteisöjä koskevien ohjeiden pohjalta valmistellaan konsernijaoston hyväksyttäväksi vielä tämän vuoden aikana myös vastaavat ohjeet kaupungin edustajille kaupunkikonsernin osakkuusyhteisöjen toimielimissä.

 

                                            Nyt päätettäväksi esitetyssä ohjeessa on otettu huomioon

 

-       konserniohjaukseen keskeisesti kytkeytyvän kaupunginhallituksen konsernijaoston toiminnan käynnistyminen vuoden 2009 alusta

 

-       kaupunginvaltuuston 15.4.2009 vuosiksi 2009 - 2012 hyväksymän strategiaohjelman tytäryhteisöjä koskevat strategialinjaukset

 

-       konserniohjauksen käytännön toiminnasta saatu tytäryhteisöpalaute ja konserniohjauksen valmistelutahojen omat havainnot ohjauksen kehittämiskohteista ja

 

-       parhaat käytännöt liittyen erityisesti hallitustyöskentelyyn

 

Ohjeeseen on tehty myös eräitä sisältöön liittyviä rakenteellisia ja teknisluonteisia tarkistuksia. Monilta osin ohje vastaa edelleen aiempaa ohjetta. Ohjeeseen sisältyvä hallituksen työjärjestysmalli on tarkoitettu pohjaksi ja muokattavaksi tytäryhteisökohtaisten, mm. asuinvuokratalokiinteistöyhtiöiden omien tarpeiden mukaan.

 

 

 

 


4

HELSINGIN KAUPUNKIKONSERNIIN KUULUVIEN OSAKKUUSYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 2/2009

 

Khs 2009-1121

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä seurantaraportin 2/2009 tiedoksi.

 

Pöytäkirjanote liitteineen raportoiduille osakkuusyhteisöille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle ja tarkastusvirastolle.

 

./.                   Seurantaraportti on esityslistan tämän asiakohdan liitteenä.

 

Lisätiedot:
Pyylampi Anne, controller, puhelin 310 36390

 

 

LIITE

Osakkuusyhteisöjen seurantaraportti 2/2009

 

Kj toteaa, että konserniohjauksen periaatteiden mukaan kaupunki seuraa osakkuusyhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta.

 

Talous- ja suunnittelukeskus on laatinut ohjeiden mukaisen seurantaraportin raportissa lueteltujen osakkuusyhteisöjen vuoden 2009 toisen neljänneksen toiminnasta. Raportti on laadittu osakkuusyhteisöittäin niiden toimittamien tietojen perusteella.

 

 

 

 


5

ALUSTAVA SELVITYS JÄTKÄSAAREN JA KALASATAMAN JÄTTEEN PUTKIKERÄYSJÄRJESTELMÄSTÄ JA KERÄYKSEN JÄRJESTÄMISEN ORGANISOINTIVAIHTOEHDOISTA

 

Khs 2009-1866

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee merkitä jaostolle annetun selvityksen tiedoksi.

 

Lisätiedot:
Asikainen Hannu, projektinjohtaja, puhelin 310 79787
Laitinen Timo, projektinjohtaja, puhelin 310 36114

 

 

Kj toteaa, että Jätkäsaareen ja Kalasatamaan on suunnitteilla jätteen putkikuljetusjärjestelmä. Järjestelmässä jätteet kerätään alipaineella putkea pitkin alueelliselle jäteasemalle, josta eri jätejakeet kuljetaan uusiokäyttöön tai kaatopaikalla. Kerättävät jätejakeet ovat sekajäte, biojäte ja paperi sekä mahdollisesti kartonki.

 

Putkikeräyksen järjestämistä selvitetään erilaisten organisointivaihtoehtojen pohjalta, joista yhtenä vaihtoehtona on toiminnan järjestäminen yhtiömuodossa.

 

Asiaa esittelee kokouksessa tarkemmin aluerakentamispäällikkö, projektinjohtaja Timo Laitinen. Paikalla kokouksessa on lisäksi kiinteistölakimies Sami Haapanen.

 

 

 

 


1

EDUSTAJAN NIMEÄMINEN HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEEN

 

Khs

 

RYJ                                                         Konsernijaosto päättänee kehottaa kaupunginjohtajaa edustamaan Helsingin kaupunkia Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymän yhtymäkokouksessa 6.10.2009 klo 8.00.

 

Pöytäkirjanote kaupunginjohtajalle.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

Ryj toteaa, että Helsingin kaupungin liikennelaitoksen ja YTV:n joukkoliikenteen suunnittelu- ja tilaajatoiminnot yhdistetään Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymään (HSL) 1.1.2010 alkaen. Jäsenkunnat ovat joulukuussa 2008 ja tammikuussa 2009 hyväksyneet kuntayhtymän perussopimuksen. Kuntayhtymän perustava yhtiökokous on 17.6.2009 todennut kuntayhtymän tulleen perustetuksi.

 

Helsingin seudun kuntayhtymän perussopimuksen mukaan yhtymäkokouksia pidetään vähintään kaksi vuodessa. Yhtymäkokouksessa on jokaisella jäsenkunnalla yksi edustaja, joka käyttää jäsenkunnan äänivaltaa.

 

Helsingin seudun liikenne – kuntayhtymän 6.10.2009 pidettävässä yhtymäkokouksessa käsitellään HSL -kuntayhtymän organisaation rakenteen vahvistaminen ja virkojen perustaminen.

 

 

 

 


1

ERON MYÖNTÄMINEN ANU KOSKELALLE HELSINGIN TEATTERISÄÄTIÖN EDUSTAJISTOSTA

 

Khs 2009-157

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee myöntää eron Anu Koskelalle Helsingin teatterisäätiö – Helsingfors teaterstiftelse –nimisen säätiön edustajistosta.

 

Samalla konsernijaosto päättänee valita säätiön edustajistoon vuosiksi 2010 – 2013 Anu Koskelan tilalle

 

-

 

Pöytäkirjanote valitulle, Anu Koskelalle sekä Helsingin teatterisäätiölle.

 

Lisätiedot:
Hyttinen Hannu, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36683

 

 

Anu Koskela pyytää (31.8.2009) ero Helsingin teatterisäätiön edustajiston jäsenen (varapuheenjohtajan) tehtävistä ulkomaille suuntautuvan työkomennuksen johdosta.

 

Sj toteaa, että konsernijaosto valitsi 15.6.2009 teatterisäätiöön Arja Karhuvaaran puheenjohtajaksi, jäseniksi Aira Suvio-Samulinin, Matti Enrothin, Josa Jäntin, Nina Suomalaisen, Henrik Creutzin, Niina Ilolan, Anu Koskelan, Sanna Hellströmin, Pekka Mäkelän, Arto Grönholmin, Pirkko Karhin, Pentti Saarikon ja Leena-Maija Tuomisen sekä varajäseniksi Hannele Luukkaisen, Kauko Koskisen, Ritva Laurilan, Minerva Krohnin, Matti Salmisen, Ayla Shakirin ja Mikko Myllerin.