KAUPUNGINHALLITUKSEN KONSERNIJAOSTO

 

ESITYSLISTA

 

10 - 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokousaika

20.4.2009 klo 17.30

Kokouspaikka

Kaupungintalo, Aulakabinetti 4

 

 

 

 

 

 

 


Asia

 

Sivu

 

KAUPUNGINJOHTAJA

 

1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

1

 

2

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

2

 

3

Helen Sähköverkko Oy:n varsinainen yhtiökokous

3

 

4

Helsinki Region Marketing Oy:n yhtiökokous

5

 

5

Edustajien nimeäminen Suomen satamaliiton liittokokoukseen

7

 

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

 

1

Helsingin Bussiliikenne Oy:n varsinainen yhtiökokous

9

 

2

Työmaahuolto Oy:n varsinainen yhtiökokous

11

 

3

Suomenlinnan Liikenne Oy:n varsinainen yhtiökokous

13

 

SIVISTYS- JA HENKILÖSTÖTOIMI

 

1

Urheiluhallit Oy:n varsinainen yhtiökokous

15

 

2

Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous

17

 

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

 

1

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon varsinainen yhtiökokous

19

 

2

Kiinteistö Oy Kaisaniemen Metrohallin varsinainen yhtiökokous

21

 

3

Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristötietokeskus Fastighets Ab:n varsinainen yhtiökokous

23

 

4

Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputien varsinainen yhtiökokous

25

 

5

Töölönlahden Pysäköinti Oy:n varsinainen yhtiökokous

27

 

6

Helsingin Väylä Oy:n varsinainen yhtiökokous

29

 

7

Lyhyen korkotuen asuntoyhtiöiden yhtiökokouksia koskevan päätöksen muuttaminen

31

 

8

Kiinteistö Oy Hansasillan varsinainen yhtiökokous

32

 

9

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen, Kiinteistö Oy Helsingin Tennispalatsin, Kiinteistö Oy Kaapelitalon ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n varsinaiset yhtiökokoukset

34

 

10

Kiinteistö Oy Ab Pakkalantie 30:n varsinainen yhtiökokous

37

 

11

6.4.2009 pöydälle pantu asia
Jäsenten nimeäminen Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n valtuuskuntaan ja hallitukseen vuonna 2009 alkavaksi nelivuotiskaudeksi

39

 

 


1

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi sekä valita jäsenet Bryggaren (varalla Kantola) ja Urhon (varalla Krohn) tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

 

 

 

 

 

 

 


2

TÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

 

 

 

 

 

 

 


3

HELEN SÄHKÖVERKKO OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-768

 

KJ                                                            Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita

 

-                     edustamaan Helsingin kaupunkia Helen Sähköverkko Oy:n 28.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti sekä

 

-                     ehdottamaan, että hallituksen jäseniksi valitaan seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi Helsingin Energiasta johtava lakimies Tiina Nyström ja kehitysjohtaja Markus Lehtonen sekä talous- ja suunnittelukeskuksesta controller Matti Malinen ja projektinjohtaja Niina Puumalainen ja että yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi valitaan controller Matti Malinen sekä tilintarkastajaksi tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti ProcewaterhouseCoopers Oy, vastuunalaisena tilintarkastajana KHT Juha Wahlroos.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille yhtiökokousasiakirjoineen sekä otteet Helsingin Energialle, nimetyille henkilöille sekä talous-ja suunnittelukeskukselle (varainhallinta).

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Helen Sähköverkko Oy ilmoittaa, että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään perjantaina 28.4.2009 klo 9.00 alkaen osoitteessa Sähkötalo, Kampinkuja 2, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaiset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, tili - ja vastuuvapauden myöntäminen, hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan valinta).

 

Kj toteaa, että Helen Sähköverkko Oy on kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Yhtiön hallitukseen ovat päättyvällä toimikaudella kuuluneet Helsingin Energiasta johtava lakimies Tiina Nyström ja strategiajohtaja Markus Lehtonen sekä talous - ja suunnittelukeskuksesta controller Matti Malinen. Markus Lehtonen on toiminut hallituksen puheenjohtajana.

 

Tarkastuslautakunta esittää 4.3.2009 (§ 36), että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan PricewaterhouseCoopers Oy, vastuunalaisena tilintarkastajana KHT Juha Wahlroos. 

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


4

HELSINKI REGION MARKETING OY:N YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-779

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita

 

-                     edustamaan kaupunkia Helsinki Region Marketing Oy:n 30.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja hyväksymään asiat hallituksen päätösehdotusten mukaisesti, 

 

-                     ehdottamaan yhtiökokouksessa, että yhtiön hallitukseen nimetään seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyväksi toimikaudeksi elinkeinopäällikkö Nyrki Tuominen, hallintopäällikkö Tapio Mäensivu ja controller Pia Halinen ja että Nyrki Tuominen valitaan hallituksen puheenjohtajaksi ja Tapio Mäensivu varapuheenjohtajaksi, sekä

 

-                     ehdottamaan, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti PricewaterhouseCoopers Oy, päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos.

 

Pöytäkirjanote yhtiökokousasiakirjoineen hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä ote hallitukseen nimetyille henkilöille ja talous – ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Kj toteaa, että Helsinki Region Marketing Oy:n (HRM) varsinainen yhtiökokous pidetään keskiviikkona 30.4.2009 klo 08.00 hallintokeskuksen oikeuspalveluiden toimitiloissa osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen mukaiset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat (mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan valinta).

 

HRM on kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Yhtiön toiminta keskittyy Helsingin ja Moskovan kaupunkien välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti Helsingin kaupungin Moskovassa sijaitsevan toimipisteen (Helsinki-talo) ylläpitoon ja tilojen vuokraamiseen yrityksille. Yhtiö maksaa Moskovan kaupungin Helsingissä sijaitsevan toimipisteen vuokran kiinteistöviraston tilakeskukselle.

 

Hallituksen jäseninä ovat toimineet päättyvällä toimikaudella elinkeinopäällikkö Nyrki Tuominen, johtava kaupunginasiamies Jenni Rope ja hallintopäällikkö Tapio Mäensivu. Elinkeinopäällikkö Nyrki Tuominen on toiminut hallituksen puheenjohtajana.

 

Tarkastuslautakunta esittää 4.3.200 (§ 36), että yhtiön tilintarkastajaksi nimetään seuraavaksi toimikaudeksi PricewaterhouseCoopers Oy, päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos.

                                           

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


5

EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN SUOMEN SATAMALIITON LIITTOKOKOUKSEEN

 

Khs 2009-765

 

KJ                                      Konsernijaosto päättänee nimetä Suomen Satamaliitto ry:n varsinaiseen liittokokoukseen Poriin 2.-3.6.2009 Helsingin kaupungin äänivaltaisiksi edustajiksi ja heidän varaedustajikseen Helsingin Sataman johtokunnan esityksen mukaisesti seuraavat henkilöt:

 

Edustaja

Varaedustaja

 

satamajohtaja Heikki Nissinen  talousjohtaja Tauno Sieranoja Olli Aalto

Ritva Laitinen

Ulla-Maija Rajakangas

Kari Suomela

Tina Taivaloja.

 

 

palvelutuotantojohtaja Heikki Lampinen

toimistopäällikkö Eve Tuomola Markus Kalliola

Olli Salin

johtaja Kari Noroviita

satamalakimies Tero Leponiemi

viestintäpäällikkö Eeva Oittinen.

 

 

Pöytäkirjanote nimetyille, satamalautakunnalle ja Suomen Satamaliitto ry:lle.

 

Lisätiedot:
Olli Seppo, kaupunginkamreeri, puhelin 310 36135

 

 

Suomen Satamaliitto ry ilmoittaa (27.3.2009), että liiton sääntöjen 5 §:n mukaan varsinainen liittokokous pidetään joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeisenä vuonna touko-kesäkuussa ja että liiton hallitus on päättänyt kutsua koolle Suomen Satamaliiton 28. varsinaisen liittokokouksen kesäkuun 2. ja 3. päiviksi 2009 Poriin.

 

Kj toteaa, että Helsingin kaupunki on Suomen Satamaliiton jäsen ja että kaupungilla on oikeus nimetä seitsemän äänioikeutettua liittokokousedustajaa ja heille varaedustajat.


Helsingin Sataman johtokunta  esittää (14.4.2009), että liittokokousedustajiksi ja heille varaedustajiksi valitaan seuraavat henkilöt::

 

Helsingin Satamasta satamajohtaja Heikki Nissinen ja talousjohtaja Tauno Sieranoja sekä johtokunnasta varapuheenjohtaja Olli Aalto ja jäsenet Ritva Laitinen, Ulla-Maija Rajakangas, Kari Suomela sekä Tina Taivaloja.

 

Lisäksi johtokunta esittää, että äänivaltaisten edustajien varahenkilöiksi valittaisiin palvelutuotantojohtaja Heikki Lampinen, toimistopäällikkö Eve Tuomola, johtokunnan jäsenet Markus Kalliola ja Olli Salin, johtaja Kari Noroviita, satamalakimies Tero Leponiemi sekä viestintäpäällikkö Eeva Oittinen.

 

 

 

 


1

HELSINGIN BUSSILIIKENNE OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-824

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluja edustamaan kaupunkia Helsingin Bussiliikenne Oy:n yhtiökokouksessa 27.4.2009 klo 10.00 hallintokeskuksen tiloissa.

 

Samalla konsernijaosto päättänee nimetä kaupungin edustajiksi yhtiön hallitukseen

 

---------------------------------

---------------------------------

---------------------------------

---------------------------------

---------------------------------

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Edelleen konsernijaosto päättänee kehottaa kaupungin edustajaa menettelemään yhtiökokouksessa niin, että yhtiökokous kehottaa Helsingin Bussiliikenne Oy:n hallitusta

 

-                                       esittämään Helsingin Palveluauto Oy:n hallitukseen valittavaksi samat jäsenet kuin Helsingin Bussiliikenne Oy:n hallitukseen

-                                       esittämään Helsingin Palveluauto Oy:n tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers Oy:tää (päävastuullinen tilintarkastaja KHTJuha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote nimetyille henkilöille, sekä hallintokeskuksen oikeuspalveluille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

Helsingin Bussiliikenne Oy ilmoittaa (3.4.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 27.4.2009 klo 10.00 hallintokeskuksen oikeuspalvelujen tiloissa. Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 12 §:ssä mainitut asiat, mm. hallituksen jäsenten valinta.

 

Ryj toteaa, että Helsingin Bussiliikenne Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän varsinaista jäsentä. Khs on 20.12.2004 bussiliikenteen järjestelyjä koskevat päätöksen täytäntöönpanon yhteydessä päättänyt, että yhtiöjärjestyksen voimaantultua hallituksessa on viisi varsianista jäsentä.

 

Yhtiön hallituksessa ovat toimineet Ilkka J. Kari, Jaana Närö, Jouko Sillanpää, Pirkko Miikkulainen ja Sari Nokkanen.

 

Helsingin Bussiliikenne Oy:n omistuksessa on tytäryhtiö Helsingin Palveluauto Oy, jonka hallitukseen kuuluvat samat henkilöt kuin Helsingin Bussiliikenne Oy:n hallitukseen. Helsingin Palveluauto Oy:n yhtiökokous pidetään 27.4.2009.

 

Ryj toteaa, että ehdotus tilintarkastajista on tarkastuslautakunnan ehdotuksen (4.3.2009) mukainen.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


2

TYÖMAAHUOLTO OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-856

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Työmaahuolto Oy:n 27.4.2009 klo 10.00 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja esittämään yhtiön

 

hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittaviksi

 

_____________________

_____________________

 

controller Matti Malinen

 

ja varajäseneksi

 

_____________________

 

sekä

 

varsinaiseksi tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote hallitukseen nimetyille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä tarkastusvirastolle. 

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

 

 

Työmaahuolto Oy ilmoittaa (7.4.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 27.4.2009 klo 10.00 Helsingin oikeuspalvelujen tiloissa. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen mukaiset asiat mm. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta.

 

Ryj toteaa, että hallituksen varsinaisina jäseninä ovat toimineet oikeustieteen ylioppilas Hanna Laine, toimitusjohtaja Veikko Vermilä ja controller Matti Malinen sekä varajäsenenä historianopettaja Ville Ylikahri.

 

Tilintarkastajana on toiminut KPGM Oy Ab (päävastuullinen tilintarkastaja KHT, JHTT Leif-Erik Forsberg).

 

Tasa-arvolain 4a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tilintarkastajien osalta päätösehdotus on tarkastuslautakunnan ehdotuksen (3.4.2009) mukainen.

 

 

 

 


3

SUOMENLINNAN LIIKENNE OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-879

 

RYJ                                    Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluja edustamaan kaupunkia Suomenlinnan Liikenne Oy:n 23.4.2009 pidettävässä yhtiökokouksessa.

 

Konsernijaosto päättänee kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluja ehdottamaan yhtiön yhtiöjärjestyksen muuttamista 4 §:n 1 ja 2 momentin ja 9 §:n 3 ja 4 momentin osalta kuulumaan seuraavasti:

 

4 §:n 1 momentti

Yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuulu vähintään neljä (4) ja enintään kuusi (6) jäsentä.

 

4 §:n 2 momentti

Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

9 §:n 3 momentti

Kokouksessa on päätettävä

-       tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta,

-       toimenpiteistä, joihin vahvistetun taseen mukainen voitto tai tappio antaa aihetta huomioiden, että vuosivoitto käytetään 2 §:ssä määritellysti.

-       vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle,

-       hallituksen jäsenten ja tilintarkastajain palkkioista,

-       hallituksen jäsenten lukumäärästä.

 

9 §:n 4 momentti

Kokouksessa on valittava

-       hallituksen jäsenet sekä

-       tilintarkastajat ja heidän varamiehensä.

 

Samalla konsernijaosto päättänee kehottaa oikeuspalveluja ehdottamaan hallituksen jäsenmääräksi kuusi ja nimetä yhtiön hallitukseen seuraavat henkilöt: Vuosaaren satamakeskuksen johtaja Kari Noroviita Helsingin Satamasta, hallintojohtaja Yrjö Judström HKL -liikelaitoksesta sekä hankintapäällikkö Eeva Hänninen HKL – liikelaitoksesta.

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön tilintarkastajaksi PricewaterhouseCoopers Oy (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos) ja varatilintarkastajaksi KHT Björn Renlund.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille sekä tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Matikainen Kristiina, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36035

Peltonen Antti, asiamies, puhelin 310 78865

 

 

Suomenlinnan Liikenne Oy ilmoittaa 8.4.2009 saapuneessa kirjeessään, että sen varsinainen yhtiökokous pidetään 23.4.2009 klo 12.00.

 

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäväksi määräämät asiat.

 

Opetusministeriö esittää 19.3.2009 saapuneessa kirjeessään, että Suomenlinnan Liikenne Oy:n yhtiöjärjestystä muutetaan siten, että hallituksessa luovutaan kokonaan varajäsenistä, ja että hallitukseen kuuluisi neljästä kuuteen varsinaista jäsentä. Suomenlinnan liikenteen hoidosta on 27.2.1978 allekirjoitettu sopimus kaupungin ja valtion välillä. Sen mukaan hallituksessa on kuusi jäsentä ja näillä henkilökohtaiset varamiehet, joista kolme jäsentä varamiehineen valitsee kaupunki ja kolme jäsentä varamiehineen valtio. Ministeriön käsityksen mukaan asiassa ei olisi välttämätöntä muuttaa kaupungin ja valtion välistä sopimusta, vaan osapuolet valitsisivat jatkossa yhtä monta jäsentä hallitukseen sen mukaan kuin yhtiökokouksessa vuosittain päätettäisiin hallituksen jäsenmäärästä. Ministeriö katsoo, ettei varajäsenten käyttöä yhtiöiden hallituksissa ole pidettävä tarkoituksenmukaisena hallinnon järjestämisen kannalta. Lisäksi yhtiön hallituksen jäsenmäärä voisi olla nykyistä pienempi.

 

Vs. Ryj toteaa, että valtio ja Helsingin kaupunki omistavat tämän Suomenlinnaan liikennettä hoitavan yhtiön osakekannan puoliksi. Omistajien välisen sopimuksen mukaan hallituksen kuudesta jäsenestä varajäsenineen kaupunki valitsee kolme.

 

Opetusministeriön kantaan varajäsenten poistamisesta voidaan yhtyä. Myös hallituksen jäsenmäärän muuttaminen liukuvaksi lisäisi yhtiön hallituksen valinnan vaihtoehtoja. Kaupunginhallituksen 21.1.2008 hyväksymän johtamisen ja hallinnon keskeisistä periaatteista Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhtiöissä annetun ohjeen mukaisesti kaupungin tytäryhtiöiden, jos kysymyksessä ei ole kiinteistöosakeyhtiö, yhtiöjärjestyksiin kirjataan mahdollisuus valita kolmesta viiteen hallituksen varsinaista jäsentä. Näin ollen ehdotus jäsenmäärän muuttamisesta valinnaiseksi ja varajäsenten poistamisesta on kaupungin yhtiöissään soveltaman linjan mukainen. Tässä yhtiössä kuitenkin hallituksen jäsenmäärän tulisi olla parillinen, koska omistajaosapuolten on nimettävä keskenään sama määrä hallituksen jäseniä.

 

Opetusministeriön ehdotus edellyttää, että yhtiön yhtiöjärjestyksen 4 §:n 1 ja 2 momentteihin ja 9 §:n 3 ja 4 momentteihin tehdään muutos. Hallituksen jäsenmäärästä ja varajäsenistä 4 § :n  1 momentissa annettu määräys tulisi muuttaa kuulumaan siten, että hallitukseen voidaan valita neljästä kuuteen jäsentä, mutta varajäseniä ei valita lainkaan. Saman pykälän 2 momentin määräys hallituksen toimikaudesta tulisi muuttaa koskemaan vain hallituksen jäseniä. Yhtiöjärjestyksen 9 §:ssä puolestaan määrätään varsinaisesta yhtiökokouksesta. Yhtiökokouksessa päätettäviin asioihin tulisi 3 momentissa lisätä hallituksen jäsenmäärästä päättäminen ja 4 momentissa muuttaa hallituksen valinta koskemaan vain varsinaisia jäseniä.

 

Yhtiökokouskutsussa ei ole käsiteltäväksi asiaksi otettu yhtiöjärjestyksen muuttamisasiaa, mutta osakeyhtiölain 5 luvun 15 §:n mukaisesti yhtiökokous voi yksimielisenä asiasta kuitenkin päättää.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat toimineet satamakeskuksen johtaja Kari Noroviita Helsingin Satamasta, controller Matti Malinen talous- ja suunnittelukeskuksesta sekä hankintapäällikkö Eeva Hänninen HKL -liikelaitoksesta ja heidän henkilökohtaisina varajäseninään mainitussa järjestyksessä satamakapteeni Jukka Kallio Helsingin Satamasta, taloushallintopäällikkö Tuula Jäppinen taloushallintopalvelusta sekä hallintojohtaja Yrjö Judström HKL -liikelaitoksesta.

 

Tilintarkastajana on toiminut KPGM Oy Ab (vastuullinen tilintarkastaja KHT, JTT Leif-Erik Forsberg) ja varatilintarkastajana KHT Jari Nurmi.

 

Ehdotus tilintarkastajiksi on tarkastuslautakunnan ehdotuksen (3.4.2009) mukainen.

 

Tasa-arvolain 4a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


1

URHEILUHALLIT OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-748

 

SJ                                       Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Urheiluhallit Oy:n 28.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa.

 

Samalla konsernijaosto päättänee nimetä Urheiluhallit Oy:n hallitukseen seuraavat henkilöt toimikauden, joka päättyy 2010 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä:

 

Jäsen

Varajäsen

 

 

-

-

-

-

Tapio Korhonen
rahoitusjohtaja

Leena Mickwitz
kaupunginsihteri

 

Lisäksi konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön vuosien 2010 – 2011 tilintarkastajaksi KPMG Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg) ja varatilintarkastajaksi Lisbet Kontulan.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille kokousasiakirjoin, mainituille henkilöille, Urheiluhallit Oy:lle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Hari Olli, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36048

 

 

Urheiluhallit Oy ilmoittaa (27.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 28.4.2009 kello 16.00 Ravintola Mamma Rosassa, osoitteessa Runeberginkatu 55.

 

Sj toteaa, että yhtiön hallitukseen, jonka toimikausi on kaksi vuotta, kaupunki nimeää kolme jäsentä ja vähemmistöosakkaat valitsevat keskuudestaan kaksi jäsentä sekä kullekin varajäsenet.

 

Kaupunkia ovat edustaneet yhtiön hallituksessa Sirkka-Liisa Vehviläinen, Juha Hakola ja rahoitusjohtaja Tapio Korhonen sekä heidän varajäseninään Petri Viljanen, Irmeli Wallden-Paulig ja kaupunginsihteeri Leena Mickwitz.

 

Tilintarkastajina ovat toimineet KHT, JHTT Leif-Erik Forsberg ja varatilintarkastajana Lisbet Kontula.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt ehdolle tilintarkastajiksi päätösehdotuksessa ilmenevän yhtiön ja henkilöt.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että mihehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


2

MÄKELÄNRINTEEN UINTIKESKUS OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs

 

VS.SJ                                Konsernijaosto päättänee määrätä hallintokeskuksen oikeuspalvelut edustamaan kaupunkia Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n 28.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa ja kehottaa oikeuspalveluja esittämään yhtiön hallitukseen kuusi jäsentä.

 

Samalla konsernijaosto päättänee nimetä Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:n hallitukseen seuraavat henkilöt toimikauden, joka päättyy vuoden 2010 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä:

 

-

-

apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen

rahoitusjohtaja Tapio Korhonen

 

Vielä kaupunginhallitus päättänee nimetä vuosiksi 2010 – 2011 yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi KPMG Oy Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg) ja varatilintarkastajaksi Lisbet Kontulan.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille kokousasiakirjoin, mainituille henkilöille, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy:lle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Mickwitz Leena, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36054

 

 

Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ilmoittaa (27.3.2009), että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 28.4.2009 kello 15.00 Ravintola Mamma Rosassa osoitteessa, Runeberginkatu 55.

 

Vs. Sj toteaa, että yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme ja enintään seitsemän varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenet valitaan varsinaisessa yhtiökokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja jäsenten toimikausi päättyy toisen vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiöllä on kaksi tilintarkastajaa ja heillä kaksi henkilökohtaista varatilintarkastajaa. Yhden varsinaisen tilintarkastajan ja hänen henkilökohtaisen varamiehensä tulee olla Helsingin kaupungin nimeämistä ehdokkaista valittuja. Myös heidän toimikautensa päättyy toisen vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

 

Hallitukseen on kuulunut kuusi jäsentä, joista Suomen uimaliiton tuki ry ja Urheiluopistosäätiö ovat nimenneet kumpikin yhden jäsenen. Kaupunkia ovat edustaneet yhtiön hallituksessa Timo Jaatinen, Tuula Paalimäki, apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen ja rahoitusjohtaja Tapio Korhonen.

 

Tilintarkastajana on toiminut tilintarkastaja KHT Leif-Erik Forsberg ja varatilintarkastajana Lisbet Kontula.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt ehdolle tilintarkastajaksi ja varatilintarkastajaksi päätösehdotuksessa mainitut.

 

Tasa-arvolain 4 §:n mukaisen tasa-arvon edistämisvelvollisuuden ja kaupungin omaksuman tasa-arvokäytännön mukaisesti yhdistyksen hallitukseen tulisi valita sekä naisia että miehiä.

 

 

 

 


1

KIINTEISTÖOSAKEYHTIÖ HELSINGIN MUSIIKKITALON VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-747

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon varsinaisessa yhtiökokouksessa 23.4.2009,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yh­tiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle varsinaisiksi jäseniksi kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppisen kiinteistövirastosta ja kaupunginorkesterin inten­­dentti Elina Siltasen ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen toimistopäällikkö Jaakko Staufferin kiinteistövirastosta ja osastopäällikkö Marianna Kajantien kulttuuri­asi­ainkeskuksesta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa hyväksymään hallituksen esitys, jonka mukaan rakennusrahastoa kartutetaan Helsingin kaupungin Kiinteistö Oy Helsingin Musiikkitalolle vuonna 2009 maksamien rakennusrahastosuoritusten määrällä, yhteensä enintään 15 000 000 eurolla.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon varsinainen yhtiökokous pidetään 23.4.2009 klo 10.00 – 11.00 Senaatti-kiin­teistöissä osoitteessa Lintulahdenkatu 5 A, 00530 Helsinki, kokoustila Lokki, 9. krs.

 


Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat sekä lisäksi seuraava asia:

 

1.                   Rakennusrahaston kartuttaminen

 

Hallitus esittää, että yhtiökokous päättää kartuttaa rakennusrahastoa Helsingin kaupungin Kiinteistö Oy Helsingin Musiikkitalolle vuonna 2009 maksamien rakennusrahastosuoritusten määrällä, yhteensä enintään 15 000 000 eurolla.

 

Kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 25,86 %, Yleisradio 26,17 % ja Se­naatti-kiinteistöt 47,97 %.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen kuuluu 4–8 varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Osapuolet ovat sopineet, että
ra­kennusaikana hallitus on 8-jäseninen.

 

Päättyvällä kaudella kaupungin edustajina hallituksessa ovat olleet varsinaisina jäseninä kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen ja kaupunginorkesterin intendentti Elina Siltala sekä heidän henkilökohtaisina varajäseninään toimistopäällikkö Jaakko Stauffer kiinteistövirastosta ja osastopäällikkö Marianna Kajantie kulttuuriasiainkeskuksesta.

 

 

 

 


2

KIINTEISTÖ OY KAISANIEMEN METROHALLIN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-741

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Kaisaniemen Metrohallin 24.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään kau­pungin edustajaksi yhtiön hallitukseen hallintojohtaja Yrjö Judströmiä ja kiinteistöpäällikkö Timo Juolevia liikennelaitokselta sekä kiinteistölakimies Elina Ollikkaa kiinteistöviraston tonttiosastolta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään vuo­delle 2009 yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi Oy Audiarev Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Pasi Leppänen) ja KHT Anu Servon ja varatilintarkastajaksi KHT Sari Isakssonin.

 

Pöytäkirjanote mainitulle yhtiölle, nimetyille henkilöille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Kaisaniemen Metrohallin varsinainen yhtiökokous pidetään 24.4.2009 klo 14.00 Helsingin liikennelaitoksen toimitiloissa, Toinen Linja 7, 00530 Helsinki, lautakunnan kokoushuone, 4. krs.

 

Kaupunki omistaa 59 % yhtiön osakkeista.

 

Yhtiön kokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat ja hallituksen jäsenten ja varajäsenten sekä tilintarkastajien valinta.

 

Yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään seitsemän varsinaista jäsentä.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat toimineet hallintojohtaja Yrjö Judström ja kiinteistöpäällikkö Seppo Jussila liikennelaitokselta sekä lainapäällikkö Eija Venetkoski-Kukka talous- ja suunnittelukeskuk­sesta.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


3

KIINTEISTÖ OY VIIKIN VIHER- JA YMPÄRISTÖTIETOKESKUS FASTIGHETS AB:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-727

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristötietokeskus Fastighets Ab:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 24.4.2009.

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään kau­pungin edustajaksi yhtiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimintakaudelle osastopäällikkö Raimo K. Saarisen rakennusvirastosta, toimitilatarkastaja Raija Mäkinen-Stormbomin kiinteistövi­rastosta ja kaupunginsihteeri Kristiina Matikaisen hallintokeskuksesta,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajiksi vuodelle 2009 Oy Audiarev Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Pasi Leppänen) ja KHT Anu Servon sekä varatilintarkastajiksi Sari Isakssonin ja KHT Matti Kalliolahden.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, tilintarkastajayhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristötietokeskus Fastighets Ab:n varsinainen yhtiökokous pidetään 24.4.2009 klo 10.00 Kantakaupungin Isännöinti Oy:n toimistossa, Kluuvikatu 7, 4. kerros, 00100 Helsinki.

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 13 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat, mm. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta.

 

Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristötietokeskus Fastighets Ab on perustettu hallitsemaan Helsinki-Garde­nian tonttia ja omistamaan sille rakennettuja rakennuksia.

 

Kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 91,3 %.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallituksessa on vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä. Yhtiön hallituksessa on toiminut neljä jäsentä, joista kolme on kaupungin nimeämiä ja yksi yliopiston nimeämä.

 

Yhtiön hallituksessa ovat kaupungin edustajina olleet osastopäällikkö Raimo K. Saarinen rakennusvirastosta, toimitilatarkastaja Raija Mäkinen-Stormbom kiinteistövirastosta ja kaupunginsihteeri Kristiina Matikainen hallintokeskuksesta.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


4

KIINTEISTÖ OY SUUTARILAN LAMPPUTIEN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-769

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputien 28.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään, että yhtiön hallituksen jäseniksi yhtiökokouksesta alkavaksi toi­mikaudeksi varsinaisiksi jäseniksi apulaisosastopäällikkö Teuvo Sarin sekä kiinteistölakimiehet Elina Karvo ja Pasi Lehtiö, kaikki kiinteistövirastosta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan Ernst & Young Oy, vastuun­alaisena tilintarkastajana KHT, JHTT Tiina Lind.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, talous- ja suunnittelukeskuksen varainhallinnalle, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputien varsinainen yhtiökokous pidetään 28.4.2009 klo 9.30 hallintokeskuksen oikeuspalveluiden tiloissa, osoite Fabianinkatu 27 - 29 B, 00100 Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 15 §:ssä varsinaiselle yhtiökokoukselle määrätyt asiat.

 

Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputie on kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Yhtiö on tullut kaupungin omistukseen kiinteistöjärjestelyn yhteydessä.

 

Kiinteistö Oy Suutarilan Lampputien ylimääräinen yhtiökokous valitsi 14.10.2008 yhtiön hallitukseen kiinteistöviraston ja kaupunginhallituksen esityksestä kiinteistölakimiehet Pasi Lehtiön ja Elina Karvon kiinteistöviraston tonttiosastolta ja lakimies Seppo Myyryläisen kansliaosastolta. Seppo Myyryläisen irtisanouduttua kaupungin palveluksesta hänen tilalleen yhtiön hallitukseen valittiin apulaisosastopäällikkö Teuvo Sarin kiinteistöviraston kansliaosastolta.

 

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu vähintään kolme varsinaista jäsentä.

 

Tarkastuslautakunta on 10.9.2008 (2 §) nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


5

TÖÖLÖNLAHDEN PYSÄKÖINTI OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-766

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Töölönlahden Pysäköinti Oy:n 28.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle puheenjohtajaksi kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppista ja jäseniksi toimistopäällikkö Jaakko Staufferia ja kiinteistölakimies Pasi Lehtiötä, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajaksi vuodelle 2009 BDO FinnPartners Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Tomi Rimpinen).

 

Pöytäkirjanote nimetyille henkilöille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Töölönlahden Pysäköinti Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 28.4.2009 klo 9.00 hallintokeskuksen oikeuspalveluiden tiloissa, osoite Fabianinkatu 27 - 29 B, 00100 Helsinki.

 

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 9 §:ssä varsinaiselle yhtiökokoukselle määrätyt asiat.

 

Töölönlahden Pysäköinti Oy on perustettu Mannerheimintien alle sijoittuvan Töölönlahden pysäköintilaitoksen rakentamiseksi. Pysäköintiyhtiö on järjestänyt ensimmäisen vaiheen louhinta- ja lujitustöiden urakkakilpailun. Toisen vaiheen varsinaisesta pysäköintiluolasta ja ensimmäisen vaiheen sisustamisesta kaupunki järjestää kuluvana vuonna tarjouskilpailun. Kilpailun tuloksena kaupunki myy yhtiön koko osakekannan kilpailussa kokonaistaloudellisesti ja laadullisesti edullisimman tarjouksen tehneelle yritykselle.

 

Yhtiön hallituksessa ovat kuluneella kaudella toimineet puheenjohtajana kiinteistöjen kehittämispäällikkö Harri Kauppinen ja jäseninä toimistopäällikkö Jaakko Stauffer ja kiinteistölakimies Pasi Lehtiö kiinteistövirastosta. Henkilöt valittiin hallitukseen työtehtäviensä perusteella. On tarkoituksenmukaista, että he jatkavat hallituksessa tämän vuoden.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiön tilintarkastajaksi päätösehdotuksesta ilmenevän tilintarkastajan.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


6

HELSINGIN VÄYLÄ OY:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-780

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Helsingin Väylä Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 30.4.2009,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään kau­pungin edustajiksi yhtiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle talousarviopäällikkö Tuula Saxholmin talous- ja suunnittelukeskuksesta, tulosryhmän johtaja Ola­vi Tikan rakennusvirastosta ja kiinteistölakimies Pasi Lehtiön kiinteistövirastosta, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajaksi vuodelle 2009 Oy Audiarev Ab:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Anu Servo).

 

Pöytäkirjanote nimetyille henkilöille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille, tilintarkastusyhteisölle ja tarkastusvirastolle.

 

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Helsingin Väylä Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 30.4.2009 klo 13.00 hallintokeskuksen oikeuspalveluiden tiloissa, osoite Fabianinkatu 27 - 29 B, 00100 Helsinki.

 

Kaupunki omistaa yhtiön kaikki osakkeet.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaiset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat.

 

Kaupungin edustajina yhtiön hallituksessa ovat Khn nimeäminä olleet talousarviopäällikkö Tuula Saxholm talous- ja suunnittelukeskuksesta, tulosryhmän johtaja Olavi Tikka rakennusvirastosta ja kiinteistölakimies Pasi Lehtiö kiinteistövirastosta.

 

Tarkastusvirasto on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevän tilintarkastajan.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


7

LYHYEN KORKOTUEN ASUNTOYHTIÖIDEN YHTIÖKOKOUKSIA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN MUUTTAMINEN

 

Khs 2009-604

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee, 30.3.2009 (89 §) tekemäänsä päätöstä tältä osin muuttaen, kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa seuraavien yhtiöiden yhtiökokouksissa ehdottamaan Seppo Kaltiaisen sijasta Erik Johanssonin valittavaksi kaupungin edustajaksi yhtiökokouksesta alkavaksi toimikaudeksi seuraavien yhtiöiden hallitusten jäseniksi:

 

Asunto Oy Helsingin Harmajankatu 3

Asunto Oy Helsingin Hermanninkulma

Asunto Oy Helsingin Kartanonisäntä

Asunto Oy Helsingin Nattastenpolku

Asunto Oy Helsingin Varustuksentie 1

Asunto Oy Helsingin Vellamonkatu 29.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille sekä mainituille yhtiöille ja nimetylle henkilölle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että konsernijaosto päätti 30.3.2009 kehottaa kaupungin yh­tiökokousedustajaa päätösehdotuksessa mainittujen ns. lyhyen korkotuen asuntoyhtiöiden yhtiökokouksissa ehdottamaan mm. Seppo Kal­tiaista valittavaksi kaupungin edustajaksi yhtiökokouksesta alkavaksi toimikaudeksi yhtiöiden hallitusten jäseneksi.

 

Päätöstä tulee tältä osin muuttaa niin, että Seppo Kaltiaisen sijasta jäseneksi tulee esittää Erik Johanssonia.

 

 

 

 


8

KIINTEISTÖ OY HANSASILLAN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Khs

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

                    kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Hansasillan varsinaisessa yhtiökokouksessa 28.4.2009,

 

                    kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yh­tiön hallitukseen yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle lakimies Päivi Pakarinen-Hellstenin, kehittämisinsinööri Juha Viljakaisen ja kiinteistölakimies Elina Karvon kiinteistövirastosta, johtavan kaupunginasiamies Jenni Ropen ja kaupunginsihteeri Timo Härmälän hallintokeskuksesta sekä varajäseniksi toimistopäällikkö Esko Patrikaisen ja kiinteistölakimies Elina Ollikan kiinteistövirastosta.

 

Vielä konsernijaosto päättänee nimetä yhtiön tilintarkastajiksi vuodelle 2009 Oy Audiarev Ab:n (päävastuullisena tilintarkastajana KHT Pasi Leppänen ja KHT Anu Servon sekä varatilintarkastajaksi KHT Sari Isakssonin.

 

Pöytäkirjanote hallintokeskuksen oikeuspalveluille, nimetyille henkilöille, mainitulle yhtiölle sekä tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Hansasillan varsinainen yhtiökokous pidetään perjantaina 28.4.2009 klo 10.00. Kokouksessa käsitellään mm. vuoden 2008 tilinpäätös, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle ja valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat.

 

Tämän lisäksi hallitus esittää yhtiöjärjestyksen muuttamista alkaen 1.1.2010. Muutoksella yhtiöstä muodostetaan keskinäinen kiinteistöyhtiö, minkä lisäksi hallituksen jäsenten lukumäärä muutetaan niin, että siihen kuuluu kolmesta viiteen jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi muuttuu kaksivuotiseksi. Muutoksilla varaudutaan yhtiön tai sen osien myyntiin.

 

Kaupunki omistaa yhtiön kaikki osakkeet. Nykyisen yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallituksessa on viisi varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Yhtiökokoukseen päättyvällä kaudella hallitukseen ovat kuuluneet tilakeskuksen päällikkö Hannu Määttänen, kehittämisinsinööri Juha Viljakainen, taloushallintopäällikkö Tuula Jäppinen, johtava kaupunginasiamies Jenni Rope ja vs. kaupunginasiamies Sari-Anna Pennanen sekä varajäseninä toimistopäällikkö Esko Patrikainen ja kaupunginsihteeri Marja-Liisa Rautanen. Hallituksen jäsenten lukumäärä esitetään vielä pidettäväksi voimassa olevan yhtiöjärjestyksen mukaisesti ennallaan.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiön tilintarkastajaksi päätösehdotuksesta ilmenevät tilintarkastajat.

 

 

 

 


9

KIINTEISTÖ OY HELSINGIN TOIMITILOJEN, KIINTEISTÖ OY HELSINGIN TENNISPALATSIN, KIINTEISTÖ OY KAAPELITALON JA LASIPALATSIN MEDIAKESKUS OY:N VARSINAISET YHTIÖKOKOUKSET

 

Khs 2009-616

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa Helsingin kaupungin hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia seuraavien yhtiöiden vuonna 2009 pidettävissä varsinaisissa yhtiökokouksissa:

 

Kiinteistö Oy Helsingin Tennispalatsi

Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Lasipalatsin Mediakeskus Oy

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat,

 

-                                       kehottaa kaupungin edustajaa yhtiökokouksissa ehdottamaan vuodeksi 2009 yhtiöiden hallituksiin varsinaisiksi ja varajäseniksi sekä tarkastuslautakunnan ehdo­tuksen pohjalta yhtiöiden tilintarkastajiksi liitteenä olevassa luettelossa luetellut henkilöt, tilintarkastajat ja tilintarkastusyhteisöt.

 

-                                       todeta, että hallituksen jäsenille maksetaan kaupunginhallituksen päätöksen 13.9.2004 (1119 §) mukaiset ja kaupunginvaltuuston päätöksen 10.12.2008 (292 §) (luottamushenkilöiden palkkiosäännön muuttaminen) palkkiot. Tilintarkastajille ja tilintarkastusyhteisöille suoritetaan palkkiot vuonna 2009 hyväksyttävän laskun mukaan, joka perustuu kilpailutettujen tilintarkastustehtävien osalta tarkastuslautakunnan hyväksymään tilintarkastusyhteisön tarjoukseen.

 

-                                       kehottaa kaupungin edustajaa menettelemään yhtiökokouksessa niin, että yhtiökokous tekee päätöksen hallitukselle annettavista toimintaohjeista seuraavasti:

 

1                    Yhtiökokous kehottaa hallitusta puheenjohtajan vaalissa valitsemaan puheenjohtajaksi kaupungin virkamiesedustajan.

 

2                    Yhtiökokous kehottaa hallitusta noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päättämiä konserniohjeita sekä konserniohjauksen periaatteiden mukaisesti yhtiöille annettua muuta kaupungin ohjausta. Ohjeista kiinnitetään erityistä huomiota seuraaviin:

 

-                                       Kvsto 16.1.2008 (5 §), Konserniohjeet,

 

-                                       Khs 21.1.2008 (74 §), Johtamisen ja hallinnon periaatteet, yhtiökokouksia ja ennakkosuostumuksen hakemista koskevat menettelytavat sekä yhtiöjärjestysmallit,

 

-                                       Khs 1.6.1998 (861 §), Kaupunkikonsernin henkilöstöpolitiikan periaatteet, ja

 

-                                       kehottaa kaupungin edustajaa Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen yhtiökokouksessa kannattamaan hallituksen esitystä yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi.

 

Pöytäkirjanote sekä jäljennös edellä mainitusta luettelosta hallintokeskuksen oikeuspalveluille, tarkastusvirastolle, tilakeskukselle, kiinteistöjen kehittämisyksikölle sekä mainitulle yhtiölle kehotuksin huolehtia tiedottamisesta luettelossa mainituille yhtiön hallitukseen varsinaisiksi ja varajäseniksi nimetyille henkilöille ja tilintarkastajille

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITE

Kiinteistöosakeyhtiöiden hallitusten jäsenet ja tilintarkastajat

 

Kaj ilmoittaa, että Kiinteistö Oy Helsingin Tennispalatsin, Kiinteistö Oy Kaapelitalon, Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n ja Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen varsinaiset yhtiökokoukset ovat huhtikuussa. Yhtiökokouksissa mm. valitaan hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat yhtiöihin. Helsingin kaupungin tarkastuslautakunta on nimennyt ehdokkaat tilintarkastajiksi.

 

Kaupungin yhtiökokousedustajille esitetään annettavaksi yhtiökokouksia varten tarvittavat ohjeet omistajaohjauksen antamista varten. Päätösehdotukseen on sisällytetty maininnat konserniohjeista ja konserniohjeiden periaatteiden mukaisesti annetusta muusta ohjauksesta.

 

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen yhtiökokouksissa käsitellään tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi hallitusten esitykset yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi.

 

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitiloja koskevassa esityksessä yhtiön toimialaa esitetään laajennettavaksi käsittämään isännöintipalveluiden tuottaminen Helsingin kaupungin kokonaan tai osittain omistamille asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille, yhtiön huoneistoselitelmää muutettavaksi vastaamaan Kontulan uuden vanhustenkeskuksen valmistumisen mukaista tilannetta ja koko yhtiöjärjestystä muutettavaksi vastaamaan kaupungin uusittua yhtiöjärjestysmallia.

 

./.                   Esityslistan tämän asian liitteenä on luettelo kiinteistöosakeyhtiöiden hallitusten jäsenistä ja tilintarkastajista.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä miehiä että naisia ellei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


10

KIINTEISTÖ OY AB PAKKALANTIE 30:N VARSINAINEN
YHTIÖKOKOUS

 

Khs 2009-855

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee

 

-                                       kehottaa hallintokeskuksen oikeuspalveluita edustamaan kaupunkia Kiinteistö Oy Ab Pakkalantie 30:n 27.4.2009 pidettävässä varsinaisessa yhtiökokouksessa,

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiökokouksesta alkavalle toimikaudelle yhtiön hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi ja varajäseneksi seuraavat henkilöt:

 

– Hanna Laine

 

 

– Matti Malinen

 

talous- ja suunnittelukeskus

 

 

, ja varajäseneksi

 

 

 

-                                       kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa esittämään yhtiön tilintarkastajaksi vuodelle 2009 PricewaterhouseCoopers Oy:n (päävastuullinen tilintarkastaja KHT Juha Wahlroos).

 

Pöytäkirjanote mainitulle yhtiölle, nimetyille henkilöille, hallintokeskuksen oikeuspalveluille ja tarkastusvirastolle.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

Kiinteistö Oy Ab Pakkalantie 30 ilmoittaa, että yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään 27.4.2009 klo 9.00 hallintokeskuksen oikeuspalveluiden tiloissa.

 

Yhtiökokouksessa käsitellään mm. tilinpäätös- ja vastuuvapausasiat ja hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta.

 

Kaj toteaa, että Kiinteistö Oy Ab Pakkalantie 30 on Helsingin kaupungin kokonaan omistama keskinäinen kiinteistöyhtiö, jonka tiloissa toimii Palmia.

 

Hallituksen varsinaisina jäseninä vuonna 2008 ovat toimineet oikeustieteen ylioppilas Hanna Laine, toimitusjohtaja Veikko Vermilä sekä controller Matti Malinen talous- ja suunnittelukeskuksesta ja varajäsenenä historianopettaja Ville Ylikahri.

 

Tarkastuslautakunta on 4.3.2009 nimennyt yhtiöön päätösehdotuksesta ilmenevän tilintarkastajan.

 

Tasa-arvolain 4 a §:n 2 momentin mukaan säätiöiden ja osakeyhtiöiden toimielimiin tulee valita tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

 

 

 

 


11

6.4.2009 pöydälle pantu asia

JÄSENTEN NIMEÄMINEN UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY:N VALTUUSKUNTAAN JA HALLITUKSEEN VUONNA 2009 ALKAVAKSI NELIVUOTISKAUDEKSI

 

Khs 2009-617

 

KAJ                                    Konsernijaosto päättänee nimetä Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n valtuuskuntaan vuonna 2009 alkavaksi nelivuotiskaudeksi seuraavat viisi jäsentä ja heille varajäsenet:

 

Jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

Samalla konsernijaosto päättänee nimetä ehdolle yhdistyksen hallitukseen seuraavat henkilöt:

 

Jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

 

___________________________

_________________________

 

 

____________________________

_________________________

 

 

 

Lisäksi konserninjaosto päättänee kehottaa valtuuskuntaan ja hallitukseen valittavia kaupungin edustajia toimimaan yhdistyksen päätöksenteossa niin, että Helsingin edustajien sitoutuminen merkittävään lainanottoon edellyttää kaupungin suostumusta.

 

Kirje Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:lle sekä pöytäkirjanote nimetyille henkilöille.

 

Lisätiedot:
Härmälä Timo, kaupunginsihteeri, puhelin 310 36028

 

 

LIITE

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n kirje 12.3.2009

 

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry ilmoittaa (12.3.2009), että yhdistyksen sääntöjen 5 §:n mukaan jäsenkunnat ja tukijäsenet valitsevat kunnallisen vaalikauden alussa edustajansa yhdistyksen valtuuskuntaan, jonka toimikausi kestää siihen saakka, kunnes seuraavien kunnallisvaalien jälkeen on nimetty uusi valtuuskunta.

 

Yhdistyksen vuosikokous tulee olemaan 28.4.2009. Sitä ennen yhdistys pyytää jäsenkuntia ja tukijäseniä nimeämään ja ilmoittamaan jäsenet ja näille henkilökohtaiset varajäsenet yhdistyksen valtuuskuntaan ja hallitukseen uuden hallituksen ja valtuuskunnan puheenjohtajiston valintojen valmistelua varten.

 

./.                   Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n kirje on esityslistan tämän asiakohdan liitteenä.

 

Kaj toteaa, että Helsingin kaupungilla on oikeus nimetä kolmekymmentäyhdeksänjäseniseen valtuuskuntaan viisi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Yhdistyksessä vakiintuneen käytännön mukaan Helsingin kaupunki on nimennyt ehdokkaat yhdistyksen kuusitoistajäseniseen hallitukseen ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen nimeää valtuuskunta.

 

Päättyneenä toimikautena Helsingin edustajia hallituksessa on ollut neljä jäsentä.

 


Yhdistyksen sääntöjen 4 §:n mukaan yhdistyksen päätäntävaltaa käyttää yhdistyksen valtuuskunta ja asioita hoitaa hallitus. Hallitus päättää kiinteän ja irtaimen omaisuuden hankinnasta, vuokraamisesta, vaihtamisesta, myymisestä ja kiinnittämisestä. Sääntöjen 11 §:n mukaan hallitus voi ottaa yhdistyksen käyttöön lainaa valtuuskunnan päättämin rajoituksin.

 

Vantaan kaupungin konsernijaosto päätti yhdistyksen valtuuskunnan kevätkokousta 2008 käsitellessään esittää Helsingin, Espoon ja Kauniaisten kaupungeille, että ne yhdessä Vantaan kanssa yhdistyksen jäseninä toimisivat yhdistyksen toimintastrategian muuttamiseksi niin, että yhdistys jatkossa keskittyy jo hankittujen alueiden ylläpitoon ja markkinointiin sen toimialueen asukkaille ja että maanhankintamaksun perimisestä luovutaan.

 

Vuonna 2005 valtuuskunnan ja hallituksen jäseniä ja varajäseniä nimetessään Khs päätti kehottaa valtuuskuntaan ja hallitukseen valittavia kaupungin edustajia toimimaan niin, että Helsingin edustajien sitoutuminen merkittävään lainanottoon edellyttää kaupungin suostumusta.

 

Lisäksi Kaj toteaa Vantaan kaupunginhallituksen esityksen johdosta, ettei pidä virkistysalueyhdistyksen toimintastrategian rajaamista esitetyllä tavoin tarkoituksenmukaisena, mutta katsoo aiheelliseksi, että yhdistykseen valittavia kaupungin edustajia toimimaan aiemman kehotuksen mukaisesti.

 

Kaupungin edustajina yhdistyksen valtuuskunnassa ovat olleet:

 

Jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

 

 

Kati Kärkkäinen

Jari Kallioniemi

 

 

Nina Suomalainen

Markku Toveri

 

 

Lauri Kaski

Maarit Tähtivaara

 

 

Raimo Nenonen

Erkki Kallio

 

 

Helvi Ollikainen

Saana Lamminsivu

 


Kaupungin edustajina yhdistyksen hallituksessa ovat olleet:

 

Jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

 

 

Eric Pollock

Johanna Hautakorpi

 

 

Birgitta Myllymäki

Juha Sola

 

 

Roope Noronen

Leila Eklund

 

 

Kari Karanko

Leena Niinimaa