Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Työterveyskeskus >  Työterveyskeskuksen esittely > 
 Työterveyskeskuksen esittely
Kuuntele


Työterveyskeskus on maan suurimman työnantajan, Helsingin kaupungin, oma työterveysyksikkö. Vastaamme työterveyspalveluiden tuottamisesta kaupungin yli 40 000 työntekijälle, jotka työskentelevät yli 30 eri toimialalla. Asiakkaamme tekevät työtä 800 eri ammatissa, joten työhön liittyvä terveys ja hyvinvointi haastavat meitä monialaisesti. Tunnemme kuitenkin asiakkaidemme työt ja kaikkien ammattikuntien arjen erityispiirteet. Siksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme täsmällisesti vaikuttavia työterveyspalveluja.

Visiomme on luoda työn ja terveyden rajapinnalle uusia ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uskomme siihen, että parhaat vaikutukset saadaan aikaan yhteistyöllä. Pyrimme ymmärtämään työelämän muutosten vaikutuksia ihmisen terveyteen ja kykyyn tehdä työtä, ja sitä kautta jatkuvasti mukauttamaan omia palvelujamme vastaamaan asiakasympäristön tarpeisiin.

Tavoitteemme on olla työterveyspalveluiden edelläkävijä työkyvyn hallinnan ja hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisessa toiminnassa.  Palvelemme asiakkaita kumppanuuden periaatteella ammatillisesti kehittyvässä ja kilpailukykyisessä työpaikassa. Arvostamme toiminnassamme eettisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja vaikuttavuutta.

Henkilöstön työkyvyn tukeminen ja työyhteisöjen toiminnan edistäminen on tärkein tavoitteemme. Laadukkailla työterveyspalveluilla varmistamme, että kaupungilla on hyvinvoiva ja suorituskykyinen henkilöstö sekä terveelliset työolosuhteet.
 

Työterveyshuollon monipuoliset palvelut

Työterveyshuollon tehtävä on edistää, hoitaa ja arvioida työntekijöiden terveyttä ja työkykyä sekä tukea työyhteisöjä ja esimiehiä työterveysjohtamisessa.  Toimimme yhteistyössä niin strategisten johtajien, työprosessien esimiesten kuin työntekijöiden kanssa.

Helsingin kaupungin työterveyspalveluista vastaa 144 työterveyden ammattilaisen joukko. 
Työterveyshoitajat, -lääkärit, -psykologit ja työfysioterapeutit muodostavat työterveystiimejä, jotka toimivat asiakkaiden kumppaneina.  Sairaanhoito painottuu työkykyä haittaavien sairauksien hoitoon.

Ajanvarauksessa ja neuvonnassa toimivat vastaanotonhoitajat. Työterveyskeskuksella on oma laboratorio ja röntgen, joiden henkilökunta on erityisosaamisellaan mukana hyvien työterveyspalveluiden tuottamisessa.

Työterveysjohtaja, ylilääkäri ja kehittämispäällikkö vastaavat työterveyskeskuksen kehittämishankkeista ja palvelukonseptin kehittymisestä asiakastarpeiden mukaan. Hallintoyksikkö huolehtii sopimuksista sekä talous- ja henkilöstöasioista.

Toimipisteemme sijaitsee vuonna 2013 remontoidussa talossa Helsinginkadulla Kalliossa. Energia terveydellä on oma toimipisteensä Hanasaaressa.


31.01.2014
 Lisätietoja

Työterveyshenkilöstö toimii työnantajasta ammatillisesti riippumattomana asiantuntijana.

Työterveysosaamisen jatkuva parantaminen on eettinen velvollisuutemme.

Helsingin kaupungin eettiset periaatteet

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Työterveyskeskus | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Työterveyskeskus