Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Kotitalouskurssi. Kuva: Rhinoceros Oy/Mari Hohtari
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
21.09.2014
Suomenkielinen työväenopisto >  Opiskelu >  Kotitalous >  Kurssien ryhmittely ja taitotasot > 
 Kurssien ryhmittely ja taitotasot
Kuuntele

Opiston kotitalousopetus muodostuu eri opetuspaikoissa järjestettävistä kursseista, joilla on erilaisia tavoitteita ja sisältöjä. Kursseja on tarjolla päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Voit tulla vain kerraksi kuuntelemaan luennon, tutustumaan neuvontapisteeseen tai osallistua muutaman illan mittaiselle kurssille. Tai voit opiskella säännöllisesti mieleisiäsi aiheita usean vuoden aikana – ja kaikkea siltä väliltä.

Kurssit jaetaan aiheiden mukaisesti yhdeksään ryhmään:
1. Ruoanvalmistuksen perusteet: peruskursseja aloittelijoille
2. Suomalainen ruokakulttuuri: monipuolisia, ajankohtaisia aiheita suomalaiseen nykykeittiöön
3. Juhlaruokakulttuuri: kursseja upeiden juhlien ja niiden tarjoilun järjestämiseksi
4. Kansainväliset ruokakulttuurit: makumatkoja maailman ympäri
5. Ravitsemus: ruoan kautta terveyteen ja hyvään oloon
6. Erityisruokavaliot: kursseja elävästä ravinnosta, allergia-aiheista jne.
7. Elämänkaari: eri ikäryhmiin liittyviä ravitsemuksellisia aiheita sekä kursseja, joille voi osallistua yhdessä lapsen kanssa
8. Kodinhoito: puhtaanapitoon, tekstiilienhoitoon ja välinehuoltoon liittyviä aiheita
9. Opintokokonaisuus: vuoden mittainen aloittelijoiden paketti

Ruoanvalmistuskurssien taitotasot
Kurssit jaetaan taitotasojen mukaisesti kolmeen ryhmään. Kurssien nimien perässä olevat numerot kuvaavat taitotasoja ja kirjaimet (A, B…) erottavat rinnakkaiskursseja toisistaan.
Taitotaso 1: Tarkoitettu aloittelijoille. Herätellään kiinnostusta ja aloitetaan taidon harjoittelu. Keskitytään ruoanvalmistuksen perustietoihin ja -taitoihin sekä tavallisimpiin perusraaka-aineisiin.
Taitotaso 2: Harjoitetaan taitoja niitä monipuolistaen ja syventäen. Sovelletaan jo opittua. Edellytetään Ruoanvalmistus 1 -kurssin suorittamista tai vastaavia tietoja ja taitoja.
Taitotaso 3: Syvennetään ja edelleen monipuolistetaan jo opittua. Edellytetään perusteiden vahvaa hallintaa: Ruoanvalmistus 1 -kurssi sekä tason 2 jatko-opintoja tai vastaavat tiedot ja taidot.


20.04.2012




 Lisätietoja

Opintoneuvonta
Ilmoittautumisohje
Asiakaspalvelu

 
   
Sivun ylläpito: Suomenkielinen työväenopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Suomenkielinen työväenopisto