Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
19.12.2014
Suomenkielinen työväenopisto >  Opiskelu >  Käsityö >  Tekstiilityö > 
 Tekstiilityö
Kuuntele

Käsityön tekeminen on enemmän kuin vain jonkun tuotteen saaminen valmiiksi. Käsityön prosessi muodostuu tuotteen suunnittelusta, valmistusprosessin suunnittelusta ja tuotteen valmistamisesta sekä arvioinnista. Tekstiilityön kaikilla kursseilla perehdyt tähän käsityön suunnittelu- ja valmistusprosessiin. Työskentelyn lomassa arvioit omaa työtäsi ja toimintaasi ja opintoryhmän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa annat ja saat palautetta sekä opiskelutovereilta että opettajalta.

Opetusohjelmassa on myös varsinaisia tuotesuunnittelukursseja, joilla perehdytään käsityötuotteen suunnittelun eri osa-alueisiin esim. värien käyttöön, sommitteluun tai materiaaleihin. Näiden lyhytkurssien tai luentojen aiheet vaihtelevat lukukausittain.

Tilat ja välineet
Jokaisessa alueopistossa on 1-3 omaa aikuisopiskeluun varustettua käsityöluokkaa ja opetusta järjestetään jonkin verran myös koulujen käsityöluokissa ja palvelukeskuksissa. Opiston luokissa on tarvittavat koneet ja laitteet sekä käsityön pientyövälineitä. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun ja ne opiskelijat hankkivat itse, jollei kurssin kohdalla toisin mainita. Materiaaleista ja hankinnoista sovitaan yleensä ensimmäisellä kurssikerralla ja siksi siihen osallistuminen on erittäin tärkeää. Alustavaa tietoa kurssilla tarvittavista välineistä ja materiaaleista saat myös laskun mukana lähetettävästä kurssiesitteestä.

Opistolla on suunnitteluohjelmia kankaankudonnan, koneneulonnan, kaavoituksen, tilkkutöiden ja kirjonnan alueilta. Kursseilla perehdyt myös muiden atk-ohjelmien, kuten kuvankäsittelyohjelmien soveltamiseen käsityötuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kurssin jälkeen voit käyttää joitain ohjelmia omatoimisesti alueopistojen mikrotuvissa tai Opistotalon avoimessa oppimiskeskuksessa Ainossa, Helsinginkatu 26:ssä.


20.04.2012
 Lisätietoja

Opintoneuvonta
Ilmoittautumisohje
Asiakaspalvelu

Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuus

 
   
Sivun ylläpito: Suomenkielinen työväenopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Suomenkielinen työväenopisto