Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
23.12.2014
Rakennusvalvontavirasto >  Arkistopalvelut > 
 Arkistopalvelut
Kuuntele

Sähköistä asiointia sekä henkilökohtaista palvelua

Rakennusvalvontavirasto arkistoi rakennushankkeiden lupapäätökset, vahvistetut pääpiirustukset, toimitetut erityissuunnitelmat sekä muut rakennustyön määräystenmukaisuuden toteamiseen tarvittavat selvitykset. Vuosittain rakennusvalvontaviraston arkistossa myydään yli 70 000 piirustuskopiota. Painopiste on siirtynyt yhä enenevässä määrin sähköiseen asiointiin.

Rakennuspiirustukset sähköisestä Arska-asiointipalvelusta

Arkiston sähköinen asiointipalvelu ARSKA sisältää lähes kaikkien helsinkiläisten rakennusten pää- ja työpiirustukset sekä erityissuunnitelmat. Kaikkiaan piirustuksia on lähes 3 miljoonaa, joista pääpiiruksia on noin 800 000. Loput piirustuksista ovat erityissuunnitelmia. ARSKAan viedään jatkuvasti uutta aineistoa. Jos huomaat puutteita aineistossa tai haluat muuten antaa meille palautetta ARSKAsta, lähetä palautteesi palautesivulta.

Lupa-asiakirjoja, piirustuksia ja erityissuunnitelmia pääsee tutkimaan viraston arkistossa

Arkisto palvelee arkisin klo 9.00–14.00 (16.12.2014 arkisto suljetaan jo klo 12.30) ja puhelimitse klo 9.00–10.00, puh. (09) 310 26301. 
Arkisto toimii viraston 6. kerroksessa osoitteessa Siltasaarenkatu 13.  

Muita lupa-asiakirjoja sekä piirustuksia ja erityissuunnitelmia voi tutkia paikan päälle viraston arkistossa. Arkistoidusta aineistosta saa ottaa kopioita (A3- tai A4-kokoisille papereille) omakustannushintaan tai vaihtoehtoisesti tarvittava aineisto voidaan tallentaa CD:lle. Kopioiden tilaaminen edellyttää tilauslomakkeen täyttämistä asiakaspalvelupisteessä. Arkiston asiakaspalvelu tekee pienet jäljennöstilaukset (3 paperipiirustustulostetta tai 10 asiakirjatulostetta) odottaessa. Isompien tilauksien sekä CD-tallenteiden valmistumisaika kerrotaan tilausta tehtäessä. Asiakaspalvelutiloihin on mikrofilmikatselulaitteiden lisäksi sijoitettu itsepalveluskannaus- ja -tulostuslaitteita. Itsepalvelulaitteiden käyttöön arkiston asiakaspalvelijat myyvät ns. sykäyskortteja (1 sykäys = 1 kopio). Arkistossa maksuvälineenä käy tällä hetkellä vain käteinen.

Mitä arkistosta löytyy?

Pääpiirustukset

Arkiston vanhimmat pääpiirustukset ovat 1800-luvun loppupuolelta.

Työpiirustukset

Lähinnä kantakaupungin suurempiin kohteisiin edellytettiin työpiirustuksia aina vuoteen 1990 asti. Näitä löytyy mikrofilmikortteina viraston arkistosta vuodesta 1908 vuoteen 1990.

Erityissuunnitelmat

Arkistosta on saatavilla myös erityissuunnitelmia, kuten rakenne-, ilmanvaihto- sekä kiinteistön vesi- ja viemäröintipiirustukset. Rakennepiirustukset löytyvät mikrofilmikortteina vuodesta 1908, vesi- ja viemäripiirustukset vuodesta 1913 ja ilmanvaihtopiirustuksia vuodesta 1965 alkaen. Sähkösuunnitelmia ei ole koskaan toimitettu eikä arkistoitu rakennusvalvontaan. Sähköpiirustusten arkistointivastuu on kiinteistönhaltijalla.


04.12.2014
 
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvalvontavirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvalvontavirasto