Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
kuva: Pertti Nisonen
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
15.09.2014
Opetusvirasto >  Opetustoimen esittely >  Työpaikat >  Opettajat peruskoulussa, lukiossa ja aikuislukiossa >  Luokanopettajat > 
 Luokanopettajat
Kuuntele
Luokanopettaja opettaa peruskoulun 1. – 6. luokkia. Luokanopettajan antama perusopetus sisältää perusopetuksen ja aineenopetuksen. Luokanopettaja keskittyy enimmäkseen yhden luokan opettamiseen. Hän voi opettaa oman luokkansa lisäksi opiskelemiaan sivuaineita, erikoistumisaineitaan, muissa luokissa. Suhde oman luokan oppilaisiin muodostuu usein tiiviiksi ja luottamukselliseksi ja kasvattajan rooli on korostunut. Myös yhteistyö vanhempien kanssa on kiinteää. Luokanopettajan viikoittainen opetusvelvollisuus on 24 tuntia. 

Kelpoisuus

Opettajan työ edellyttää nykyään ylempää korkeakoulututkintoa, soveltuvia opetettavan aineen opintoja (lukiossa vähintään 55 opintoviikon opinnot yhdessä aineessa ja peruskoulussa vähintään 35 opintoviikon opinnot) ja vähintään 35 opintoviikon pituisia opettajan pedagogisia opintoja. Luokanopettajan ja erityisopetuksen kelpoisuus määrittyy hiukan eri tavalla, mutta taso on sama. Aiemmin opettajan kelpoisuuden saavuttaneet ovat säilyttäneet kelpoisuutensa.

Opettajan kelpoisuusvaatimukset on säädetty asetuksessa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 968/1998. Opetusalan kelpoisuuslainsäädäntö on vaihdellut vuosien mittaan. Aiemmin opettajan kelpoisuuden saavuttaneet ovat säilyttäneet kelpoisuutensa.

Palkkaus

Opettajan palkkaus vaihtelee opetuksen määrästä, kouluasteesta, kelpoisuudesta ja kokemuksesta riippuen. Lisäksi loppupalkka voi olla korkeampi ylituntien, lisäpalkkioiden ja erilaisten erityistehtävien vuoksi. Palkka on OVTESin mukainen.


20.04.2012
www.helsinkirekry.fi

 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Opetusvirasto