Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
kuva: Olli Turunen
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
21.08.2014
Opetusvirasto >  Lukiokoulutus >  Aikuislukiot >  Opiskelu aikuislukiossa > 
 Opiskelu aikuislukiossa
Kuuntele

Peruskoulututkinnon opiskelu aikuislukiossa jakaantuu kursseihin. Kurssi opiskellaan yhden jakson aikana, ja sen laajuus on 28 oppituntia. Peruskoulun oppimäärän suorittaminen edellyttää vähintään 44 kurssin suorittamista. Osa kursseista on pakollisia ja osa valinnaisia.

 

Koko peruskoulun suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta. Opiskelija voi halutessaan tiivistää tai keventää valitsemaansa opiskeluohjelmaa, jolloin opiskeluaika vastaavasti lyhenee tai pitenee. Tarvittaessa opiskelun voi keskeyttää jonkin jakson ajaksi ja jatkaa myöhemmin.


Lukio-opiskelussa oppiaineet koostuvat pakollisista ja valinnaisista kursseista. Päättötodistuksen saadakseen opiskelijan on suoritettava yhteensä vähintään 44 kurssia. Alle 18-vuotiaana lukion aloittaneiden on suoritettava vähintään 48 kurssia. Yksi kurssi kestää yleensä yhden jakson ajan eli 5-7 viikkoa, jolloin voi opiskella useiden aineiden kursseja samanaikaisesti.

Helsingin kaupungin aikuislukioissa lukiotutkinnon opiskelujaksoja on lukuvuodessa kuusi, kesäjaksoja yksi tai kaksi. Opiskelun voi aloittaa minkä tahansa jakson alussa. Aiemmat opinnot otetaan huomioon opinto-ohjelmaa laadittaessa.

Yleensä kaikissa oppiaineissa ja aineryhmissä opiskellaan pakollisia kursseja. Sekä pakollisten että valinnaisten kurssien määrä ja tarjonta vaihtelevat kouluittain. Koulun tuntijako, tarjottavat kurssit ja opetusjärjestelyt selviävät koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta.

Lukio-opinnot alle 18-vuotiaana aloittaneen tulee opiskella vähintään yksi kurssi liikuntaa ja terveystietoa sekä kaksi kurssia kuvataidetta tai musiikkia tai yksi kurssi kumpaakin viimeksi mainittua oppiainetta.

Kaikissa Helsingin aikuislukioissa on mahdollista suorittaa etäopiskeluna erilaisia ja erilaajuisia kokonaisuuksia. Koulujen omilla kotisivuilla voi tutustua niiden tarjoamaan verkko-opetukseen.

Monissa aikuislukioissa lukion kursseja voi opiskella myös verkkokursseina. Verkko-opiskelussa käytetään opiskelun tukena erilaisia oppimisympäristöjä internetissä, esimerkiksi virtuaalisia luokkahuoneita.

Aikuislukiossa opinnoissa edetään oman aikataulun mukaan. Tilapäisiin opiskeluvaikeuksiin voi saada tukiopetusta.


18.05.2012
Yleiset kielitutkinnot 
> Opetushallituksen sivut > Yleiset kielitutkinnot

> aikuislukioiden kotisivut

 

Opintososiaaliset edut 
> Kelan sivut

 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Opetusvirasto