Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |   По-русски   |
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
22.05.2015
Kaupunginmuseo >  Museot ja näyttelyt >  Hakasalmen huvila > 
 Hakasalmen huvila
Kuuntele

Musiikkia! Kaupungin soivat muistot

Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttely Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13b, kertoo musiikin historiasta uudella tavalla: pääroolissa ovat musiikin ystävät, kuuntelijat ja harrastajat, jotka ovat myös osallistuneet näyttelyn tekoon. 

Musiikkia!-näyttelyssä tarjotaan välähdyksiä musiikin moninaisuudesta Helsingissä ennen ja nyt. Viihdyttävällä retkellä musiikin eilisestä tähän päivään on nostettu esiin joukko musiikkikokemuksia, jotka saavat monien muistot ja tunteet liikkeelle, kuten vaikkapa koululaulut, soittotunnit, jouluvirret, puistokonsertit, korvalappustereot tai bändi-t-paidat.

Helsinkiläisten treenikämppien tunnelmaan voi eläytyä Hakasalmen huvilan kellarin portaissa.

Värikkäässä ja visuaalisesti kiehtovassa, yllätyksellisessä näyttelyssä voi kuunnella kappelin holvien kaikuja, salongin sulosointuja ja bändikellarin jytkettä. Kävijä saa testata musiikkimakunsa, jännittää kansakoulun laulukokeessa ja opetella menuettia. Euroviisu- ja Hurriganes-keräilijät ovat sisustaneet omat faniaarrekaappinsa.

Fanikeräilijöiden aarrekaapit avautuvat Musiikkia!-näyttelyssä.

Näyttelysuunnittelija Tarja Kunttusen kekseliäästi visualisoima Musiikkia!-näyttely on yllätysten sarja, jossa joka huone muodostaa oman kokonaisuutensa. Vitriinien esinekirjo ulottuu taffelipianosta lankkukitaraan, funkisradioista 70-luvun musiikkiliikkeiden muovikasseihin, charleston-mekosta Lepakon graffitien peittämään oveen.

Matkagramofoni tuli muotiin 1920-luvun lopulla ja toi musiikin myös uimarannoille.

Hakasalmen huvila soi ja tanssii

Musiikkia!-näyttelyn ajan Hakasalmen huvilan upea, aikoinaan Aurora Karamzinin salonkina ollut sali toimii konserttitilana.

Ohjelma alkaa torstaina 19.3. tanssiretkellä Helsingin diskohistoriaan, ja kevään mittaan lauletaan maakuntalauluja, seikkaillaan lasten kanssa soivassa kaupungissa ja vietetään Euroviisulauantaita. Joka sunnuntai klo 14 salissa kuullaan matineakonsertti. Huvilassa on myös useita iltakonsertteja. Konserttiohjelmaan tästä.

 

Kävijöiden kommentteja:

"Näyttelystä pääsi nauttimaan monella aistilla. Oli nähtävää ja kuunneltavaa, mikä teki näyttelystä mielenkiintoisen. Myös tanssiharjoitus jäi mieleen. :) Oli myös kiinnostavaa päästä sisälle eri aikakausien musiikkiin mm. tavaroiden ja miljöökuvausten kautta."

"Parasta oli tanssinopetus."

"1960- ja 70-lukujen taltioinnit, varsinkin koululuokkien esitykset palauttivat hauskoja muistoja mieleen."

"Mukavat multimediatoteutukset, kaikkiaan tyylikäs toteutus!"

"Nostalgisia muistoja herättäviä kuvia ja lauluja."

"Parasta oli, kun sai itse osallistua, laulaa ja tanssia. Euroviisuosuus, diskotanssi, treenikämppä, Hurriganes, vanhat soittimet ja radiot..."


07.04.2015
Hakasalmen huvila 
Mannerheimintie 13b
Puh. (09) 3107 8519

ti–su 11–17
to 11–19
Poikkeukselliset aukioloajat

Musiikkia!
Kaupungin soivat muistot
11.3.2015–8.1.2017

Konserttiohjelma

Aina vapaa pääsy.
 


Helsingin kaupungin liikennelaitos 2, 4/4T, 7A ja 10
 


Museorakennuksen historiaa
 

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Kaupunginmuseo | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Kaupunginmuseo