Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Liikuntavirasto Ulkoilu Kartat Pääkaupunkiseudun ulkoilukartta
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
02.09.2014
Liikuntavirasto >  Ulkoilu >  Kartat > 
 Pääkaupunkiseudun ulkoilukartta
Kuuntele

Pääkaupunkiseudun asukkaille ja matkailijoille on jakelussa perinteinen seudullinen ulkoilukartta sekä kaupunkikohtaiset
pyöräilykartat (Helsinki, Espoo,Vantaa). Kartat on painettu vuonna 2012 ja sen seuraava painos ilmestyy vuonna 2015.

Ulkoilukartta
Ympärivuotuiseen käyttöön suunniteltuun ulkoilukarttaan on merkitty hiihtoladut, keittokatokset, koirapuistot, kuntoradat, lintutornit, luontopolut, matonpesupaikat, minigolfpaikat, skeittirampit, talvella aurattavat ulkoilureitit, telttailualueet, uimahallit, ulkoilualueet ja -puistot, urheilukentät, vesiliikenneyhteydet saariin, välinevuokraamot, frisbeegolfradat ja julkiset WC:t. Ulkoilukartan mittakaava on 1:40 000 ja kääntöpuolen pyöräilykartan mittakaava on 1:35 000. Ulkoilukartan painosmäärä yhteensä 200 000 kpl.

Kaupunkikohtaiset pyöräilykartat
Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkikohtaisista kartoista löytyvät mm. kunkin kaupungin ja pääkaupunkiseudun pyöräilyreitit, pyöräteiden päällysteet, valtakunnalliset pyörämatkailureitit, kiinnostavat kulttuuri- ja luontokohteet sekä rantakahvilat ja uimarannat. Pyöräteitä kartassa on noin 2600 kilometrin verran ja pyöräteiden päällystetietojen merkintä helpottaa esimerkiksi rullaluistelijoiden reittisuunnittelua. Kaupunkikohtaisissa pyöräilykartoissa on käyttäjäystävällinen mittakaava 1:20 000 ja kääntöpuolelta löytyvän seudullisen pyöräilykartan mittakaava on 1:35 000. Pyöräilykarttojen painosmäärä on yhteensä 180 000 kpl

Pääkaupunkiseudun yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan
Ensimmäinen pyörätiekartta Helsingistä julkaistiin vuonna 1975 ja ensimmäinen seudullinen pyörätiekartta vuonna 1979. Pääkaupunkiseudun ulkoilukartan nimellä ilmestyvää karttaa on toimitettu pääkaupunkiseudun kuntien yhteisenä ponnistuksena vuodesta 1982. Kaiken kaikkiaan karttoja on painettu reilun kolmenkymmenen vuoden aikana miltei kolme miljoonaa kappaletta.

Jakelupisteet
Maksuttomia karttoja voi noutaa pääkaupunkiseudun kuntien liikuntatoimien toimipisteistä. Helsingissä karttoja on jaossa mm. Itäkeskuksen uimahallissa, Myllypuron liikuntamyllyssä, Oulunkylän liikuntapuistossa, Pirkkolan liikun-tapuistossa, Töölön kisahallissa, Kaupungintalon Virka Infosta ja Pohjoisesplanadin matkailuneuvonnasta. Pyöräilykarttaa jaetaan myös Narinkkatorin uudessa pyöräkeskuksessa  infotilassa vuonna 2013. Espoossa ja Vantaalla kartan voi noutaa yhteispalvelupisteistä.

Ulkoilukartta netissä ja Facebookissa
Ulkoilukartan sähköinen versio löytyy osoitteesta www.ulkoilukartta.fi, jota voi käyttää apuna mm. reittisuunnittelussa ja etäisyyksien mittaamisessa. Ulkoilukartta löytyy myös  Facebookista - käy tykkäämässä!

Lisätiedot

Liikuntavirasto
Suunnittelija
Kimmo Raineva
Puh. 09 310 87794

Kaupunkisuunnitteluvirasto
Niko Palo
Puh. 09 310 37220

Lisätietoja jakelupisteistä

Liikuntavirasto
Jakelupisteet

Vantaan kaupunki/liikuntapalvelut
Puh. 09 8392 4605

Espoon kaupunki/liikuntatoimen keskus
Puh. 09 816 52120


21.05.2013
 
   
Sivun ylläpito: Liikuntavirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Liikuntavirasto