Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
17.09.2014
 Rakennusvirasto - kello
Kiinteistövirasto > Tontit > Asuntotontit >
 Asuntotontit ja vuokraoikeuden siirrot
Kuuntele

Vuokrattavista ja myytävistä asuntotonteista, tontinluovutus- ja tarjouskilpailuista sekä ryhmärakentamishankkeista ilmoitetaan päivälehdissä ja tonttiosaston Ajankohtaista-palstalla »

.

 


Etsitkö asuntotonttia?

Yleinen tontinvarauskierros Kevät 2014 »

Jatkuva tonttihaku 2014 »
 

 

Asuntotonttien varaamis- ja luovutusperiaatteet Helsingissä
 


Omakotitontit

Maunulan omakotitonttien hakuaika päättynyt 1.4.2014 »
 

Kaupungin omistaman omakotitalotontin voi vuokrata omatoimista rakentamista varten osallistumalla tonttihakuun, joita järjestetään noin joka toinen vuosi.

Syksyllä 2012 haettavina olleet omakotitalotontit »

Kaupunki myy pientalotontteja yleensä tarjouskilpailulla. Kaupungilla on satunnaisesti myynnissä myös vanhoja asuinrakennuksia, jotka ovat pääosin asemakaavassa suojeltuja. Rakennus myydään eniten tarjoavalle ja tontti vuokrataan rakennuksen ostajalle 30 vuodeksi. Vanhojen rakennusten myyntiä hoitaa kiinteistöviraston tilakeskuksessa Nils Smeds, puh. 09 310 40354.
 Kaupunkipientalotontit ja omakotirakentamisen uudet toimintamallit

 

Lähivuosina kaupunki tulee tarjoamaan vuokrattavaksi runsaasti ns. kaupunkipientalo- eli townhouse-tontteja. Kaupunkipientalotontin pinta-ala on pieni ja sille rakennettava omakotitalo pitää kytkeä palomuurilla naapuritaloon. Lisätietoja rakennustyypistä löytyy osoitteesta www.uuttahelsinkia.fi 

 

Kaupunki tarjoaa uusia toimintamalleja omakotirakentamiseen. Kaupunki käynnistää konsulttivetoisia ryhmärakentamishankkeita täydennysrakennettavilla alueilla. Näissä hankkeissa tulevilla asukkailla on aktiivinen rooli jo rakentamisaikana. 

 

 


Tontinvuokralaiselle
 

Tietoa vuonna 2015 päättyvistä maanvuokrasopimuksista »

 


 

Enimmäishinnan määrittely vuokraoikeutta siirrettäessä

Vuonna 1979 ja sen jälkeen tehdyissä omakotitonttien maanvuokrasopimuksissa on edellytetty, että kiinteistölautakunta hyväksyy vuokraoikeuden ja rakennusten kauppahinnan. Kaupunginvaltuuston 25.8.2010 tekemän päätöksen mukaisesti enimmäishinnan määrittely muuttui määräaikaiseksi. Ehtoa sovelletaan 10 vuotta maanvuokrasopimuksen alkamisesta lukien. Muutos koskee myös vanhoja maanvuokrasopimuksia. Myöhemmin tehty vuokraoikeuden siirto ei vaikuta määräaikaan.

Ennen vuokraoikeuden kauppaa rakennusten arviointi suoritetaan tonttien osalta, joissa maanvuokrasopimus on ollut voimassa alle 10 vuotta. Sopimuksen alkamispäivä ilmenee sopimuksen etusivulta.

 

Rakennusten arvioinneissa ota yhteyttä:
Jani Kuokkanen
tekninen asiantuntija
puh. (09) 310 71427 tai  050 367 7227

etunimi.sukunimi@hel.fi

 


Lisätietoja asuntotonteista ja luovutuksista

29.07.2014

 
 
   
Sivun ylläpito: Kiinteistövirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Kiintestövirasto