Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
  |     På svenska   |   In English   |  
 
Kulttuurikeskus >  Toimintakertomus 2006 >  Toimipaikat >  Kanneltalo > 
 Kanneltalo
Kuuntele


Kanneltalo on läntisen Helsingin alueellinen kulttuurikeskus. Kulttuuriasiainkeskus järjestää esityksiä Kanneltalon konserttisalissa ja aulassa sekä vastaa gallerian näyttely-toiminnasta. Konserttisalin tarjonnan painopiste on musiikissa, mutta myös tanssitapahtumat, teatteri ja lastenkulttuuritapahtumat rikastuttavat ohjelmistoa. Kanneltalossa pyörivät myös koululuokille suunnatut 5x2-taidekurssit, joiden teemana on Rytmi ja liike.

Vuonna 2006 Kanneltalossa järjestettiin useita, yleisöä osallistavia tapahtumia. Niissä haluttiin nostaa esiin paikallista, yleisön omaa osaamista ja tekemistä sekä rohkaista ihmisiä taiteen aktiiviseen kokemiseen. Tässä onnistuttiinkin hyvin: kesällä järjestettyyn Aurinko paistaa Länsi-Helsinkiin -valokuvakilpailuun lähetettiin kuutisenkymmentä valokuvaa ja näistä nähtiin valokuvanäyttely Kanneltalon galleriassa. Yleisöäänestyksen voittajaksi valittiin Timo Tammisen otos.

Kertomusvuonna käytiin paljon keskustelua Helsingin rajoista ja pääkaupunkiseudun kuntien ja kaupunkien sulautumisesta yhdeksi Suur-Helsingiksi. Ajankohtaisen teeman kommentoimiseksi järjestettiin elokuussa Rajalla-runokilpailu. Sen avulla etsittiin pääkaupunkiseudulla asuvien ihmisten kokemuksia omasta kotiseudustaan suhteessa naapurikaupunkeihin. Kilpailuraadin muodostivat työväenopiston läntisen alueopiston rehtori Hannele Koli-Siiteri sekä kirjailijat Tomi Kontio ja Markku Kaskela. Runokilpailuun lähetettiin 170 runoa, joista raati valitsi 45 runoa julkaisuun Kolmen kaupungin kainalossa. Julkaisu ilmestyy keväällä 2007.

Lokakuussa Akashapushpan eli taiteilija Liisa Haverilan yhteisötaideperformanssi Paimenten piiritanssi yhdisteli käsityötä, musiikkia, visuaalisia elementtejä ja tanssia mielen maisemaksi ja toi yhteen taiteilijoita, Strömbergin ala-asteen oppilaita sekä Palvelutalo Leevin asukkaita.

Kuva: Nina Koukkula


20.04.2012

   
   
| Tietoa sivustosta | Sivun ylläpito: Kulttuurikeskus | Palaute sivusta |

Helsingin kaupunki - Kulttuurikeskus