Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Viheralueet >  Metsät ja muut viheralueet >  Luontopolut >  Salmi > 
 Salmi
Kuuntele

Seikkailuja Salmessa - Äventyr i Salmi

Piirros: Seppo Leinonen

Salmessa on kolme luontopolkua: Kartanotontun kierros lapsille, lyhyt Paavon polku ja pitkä Tapion Taival.

Det finns tre naturstigar i Salmi: Herrgårdstomtens rundtur för barn, den korta Paavos stig och den långa Tapiovandringen.

 

Kartanotontun kierros / Herrgårdstomtens rundtur

Kartanotontun kierros on 1,5 km pitkä ja merkitty oranssilla. Se kiertää monenlaisissa luontotyypeissä, joista jokaisella asuu oma satuolentonsa. Matkan varrella on myös touhukenttiä, uimaranta ja makkaranpaistopaikka. Polku päättyy ulkoilumajan takana sijaitsevalle leikkikentälle.

Herrgårdstomtens rundtur är 1,5 km lång och märkt ut med orange. Den går genom många olika naturtyper och i var och en bor en sagofi gur. Vid stigen finns också lekplaner, en badstrand och en korvgrillningsplats. Stigen slutar vid lekplatsen bakom friluftsstugan.

 

Paavon polku / Paavos stig

Paavon polku (1,6 km) on merkitty sinisellä. Se kiertää ranta-, niitty- ja metsämaisemassa. evästelypaikka Lammasniemessä. Paavon polku on suunnattu koululaisille, perheille ja vanhemmalle väelle. Se on kohtuullisen lyhyt ja helppo ja sopii myös hitaammin kulkeville.

Paavos stig är 1,6 km lång och märkt ut med blått. Den går genom strand-, ängs- och skogslandskap och i Lammasniemi finns en rastplats. Paavos stig är även för långsammare vandrare.

 

Tapion taival / Tapiovandringen

Tapion taival on noin 10 km pitkä ja merkitty vihreällä. Polun voi kulkea kokopitkänä tai Iso-Parikkaan kohdalta oikaisten. Tapion taival kiertää metsä-, suo- ja rantamaisemassa. Nuotio- ja uimapaikat ovat Iso-Parikkaan ja Pikku-Parikkaan rannalla. Tapion taival on tarkoitettu kaikenikäisille reippaille ja hyväkuntoisille kävelijöille, ja se on kauttaaltaan helppokulkuinen.

Tapiovandringen är cirka 10 km lång och märkt ut med grönt. Man kan gå hela stigen eller ta en genväg vid sjön Iso-Parikas. Tapiovandringen går genom skogs-, kärr- och strandlandskap. Lägerelds- och badplatserna ligger vid sjöarna Iso-Parikas och Pikku-Parikas. Tapiovandringen är avsedd för raska vandrare i alla åldrar. Den kräver god kondition men är genomgående lättvandrad

 

  • Polkujen pituudet: noin 1,5 km, 1,6 km ja 10 km kartta >>
  • Lähtöpaikka: Salmen ulkoilukeskuksen pysäköintialue kartta >>
  • Kulkuyhteydet: Salmeen pääsee Helsingistä Vihdintietä kulkevilla busseilla. jotka lähtevät Helsingin linja-autoasemalta. Tiedustelut Helsingin Matkahuolto, puh. 0200 4010.
  • Katso myös Helsingin kaupungin liikuntaviraston Salmen ulkoilualueen verkkosivut

 

 

Luontopolun tekstit ja graafinen suunnittelu: Seppo Leinonen ja rakennusvirasto
Texter och grafisk design av naturstigen:  Seppo Leinonen och byggnadskontoret

 

 


05.12.2012
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto