Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
24.11.2014
HKL >  Tietoja HKL:stä >  Julkaisut >  Kaupunkiloman tärpit >  Lapsiperheiden toivekohteet > 
 Lapsiperheiden toivekohteet
Kuuntele

Ratikalla, bussilla ja metrolla pääset kätevästi ja edullisesti tutustumaan kotikaupunkisi lukemattomiin kiinnostaviin paikkoihin. Nouse kyytiin lähimmältä pysäkiltä ja kierrä myötäpäivään.

Tulosta Lapsiperheiden toivekohteet mukaan (pdf)

 

KOULUMUSEO
Kahteen 1830-40-luvun puutaloon sijoitettu museo esittelee Helsingin koululaitoksen historiaa. Esillä on luokkahuoneita, opetusvälineitä, valokuvia ja ATK-tietopankki. Näyttely lähestyy koulunkäyntiä kolmesta eri näkökulmasta: oppilaan, opettajan sekä yhteiskunnan. Koulumuseo on avoinna viikonloppuisin klo 11-17. Museo on kiinni kesän 25.5.-31.8.
Osoite: Kalevankatu 39

www.helsinginkaupunginmuseo.fi/koulumuseo

 

LASTENMUSEO
Tuomarinkylän museon sivurakennuksessa sijaitsee Lastenmuseo, johon pääsee samalla museolipulla. Mammutista marsuun -näyttely kertoo Helsingin eläimistä kautta aikain.
Museo on avoinna ympäri vuoden ke-su klo 11-17. Museoon on vapaa pääsy.
Osoite: Tuomarinkyläntie 7,

www.helsinginkaupunginmuseo.fi/lastenmuseo

 

HELSINGIN LEIKKILUOLA
Puuhaa ja leikkejä lapsille säällä kuin säällä. Alueella mm. lasten viidakko, trampoliineja, peliluola, pomppulinna, pienten lasten pehmoalue, pallokanuunoita, kiipeilyseinä ja LEGO-alue. Kahvila.
Osoite: Hakaniementori
Sörnäisten rantatie 6

 

KORKEASAARI
Eläintarhassa asustaa noin kaksisataa eläinlajia ja kasvilajeja on lähes tuhat. Amazoniassa ja Afrikasiassa aukeaa trooppisen monimuotoisuuden kirjo: papukaijoja, käärmeitä, liskoja, pikkuapinoita, hämähäkkejä, hyönteisiä, sammakoita ja kilpikonnia. Arktiset harvinaisuudet – naalin, metsäpeuran, tunturipöllön ja myskihärän – löydät ulkosalta kesät talvet.
Osoite: Mustikkamaanpolku 12

 

TEATTERIMUSEO
Museon toiminnassa korostuvat elävyys, toiminnallisuus ja helppo tiedonsaanti. Teatterimuseossa kävijä on aktiivinen toimija ja tekijä, kokeilija ja leikkijä sekä tiedon etsijä. Pysyvät näyttelyt sekä vaihtuvat näyttelyt on toteutettu teatterikasvatuksen näkökulmasta. Erilaiset työpajat ja kiertokäynnit sisältyvät luontevasti näyttelyyn.
Osoite: Kaapelitehdas,
Tallberginkatu 1 E. 2. Krs

 

MERIMAAILMA SEALIFE
Helsingin alueen ykkösmatkailukohde talvisin ja kolmen suosituimman matkailukohteen joukossa kesäisin. Suomen tunnetuin, uniikki, maaginen akvaario, ja myös erittäin tunnettu muissa Pohjoismaissa.
Osoite: Tivolitie 10

 

Stadilainen tapa liikkua
 
   
Sivun ylläpito: HKL | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - HKL