Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Esiintyjät metroasemalla
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
24.11.2014
HKL >  Rakentaminen ja kiinteistöt >  Kiinteistöt >  Metroasemien näyttelytilat ja kuvausluvat > 
 Metroasemien näyttelytilat ja kuvausluvat
Kuuntele

Kuvaaminen raitiovaunuissa, metrojunissa, metroasemilla ja Suomenlinnan lautalla

Vaativimmista kuvauksista (elokuvat, tv-sarjat, mainokset ja erilaiset videot) raitiovaunussa, metrossa, metroasemilla tai lautalla on aina sovittava etukäteen HKL Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kanssa, koska useimmissa tapauksissa kuvauksiin tarvitaan avuksi HKL:n ja sen henkilökunnan resursseja. Lehdistö ei tarvitse lupaa kuvaamiseen edellä mainituissa paikoissa, mutta yhteydenottoa HKL:n viestintään toivotaan, jotta voimme informoida henkilökuntaa kuvauksesta ja antaa tarvittaessa turvallisuuteen tai kuvaamiseen liittyviä lisäohjeita.

Kuvaajia / kuvausryhmiä pyydetään työskentelemään siten, että matkustajien matkanteko häiriintyisi mahdollisimman vähän. Tämän vuoksi kuvausryhmä kannattaa pitää mahdollisimman pienenä. Lisäksi HKL suosittelee, että kuvaukset ajoitettaisiin ruuhka-ajan (arkisin klo 7-9 ja 15-17) ulkopuolelle. Jokaisella kuvausryhmän jäsenellä tulee olla voimassa oleva joukkoliikenteen matkalippu, kun kuvaus tapahtuu liikennevälineessä tai metroasemalla maksaneisuuden alueella. Lisätietoja www.hsl.fi.

Kuvaaminen raitiovaunussa tai metrossa / metroasemilla: kaisa.sikkila @ hel.fi tai soita 09 310 35105.
Kuvaaminen Suomenlinnan lautalla: eila.soikkeli @ hel.fi tai soita 09 3102 1000.

 

Esiintymisluvat metroasemille

Esiintymislupia myönnetään Kampin, Rautatientorin, Kaisaniemen, Hakaniemen, Sörnäisten, Herttoniemen, Itäkeskuksen ja Vuosaaren metroasemille.

Asemasta riippuen luvan saa tunniksi tai kahdeksi tunniksi kerrallaan. Lupia voi tiedustella metrovartijoilta.

 

HKL:n tilojen hyödyntäminen tapahtumakäyttöön

HKL omistaa ja hallinnoi niin metroasemia ja joukkoliikennepysäkkejä kuin metrojunia ja raitiovaunujakin ja siten päättää myös tilojen luovuttamisesta kolmannen osapuolen käyttöön esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa. HKL:n on myös mahdollista osallistua yhteistyökumppanina tapahtumajärjestelyihin ja luovuttaa tätä kautta tila tapahtuman käyttöön.

Pääsääntöisesti HKL ei anna lupaa minkään hallinnoimansa tilan käyttöön yksityisen yrityksen, kaupallisen tuotteen, aatteellisen/uskonnollisen tai poliittisen kannan markkinointiin tai edistämiseen. Tiloja ei myöskään vuokrata näihin tarkoituksiin pois lukien raitiovaunujen ja metrojunien lunastaminen listahinnalla tilausajoon, jolloin markkinointi on mahdollista. Tilausajotiedustelut sähköpostitse tilausajot.hkl@hel.fi.

Mahdollisuutta HKL:n tilojen hyödyntämiseen tapahtumakäytössä on järjestelyjen mittavuudesta riippuen riittävän aikaisin tiedusteltava HKL:n viestinnältä, elina.maunuksela @ hel.fi. Katospysäkkien osalta järjestäjän tulee vielä tämän jälkeen varmistaa katokset omistavan JCDecaux-ulkomainosyhtiön kanta asiaan.

HKL luovuttaa mieluiten tilojaan sellaiseen käyttöön, joka tukee kaupungin elävöittämistä ja matkustajien viihtymistä ja mahdollisesti on jo alun perin Helsingin kaupungin tukemaa, ei kaupallista toimintaa. HKL ei kuitenkaan automaattisesti hyväksy tapahtumapyyntöjä, sillä kunkin tapahtuman kohdalla on arvioitava erikseen sen aiheuttama työmäärä ja kulut HKL:lle. Lisäksi HKL:n tulee ottaa huomioon tasapuolisuus eri järjestäjiä kohtaan.

Pääsääntöisesti tilat luovutetaan hyväksyttyjen hankkeiden käyttöön korvauksetta. HKL ei myöskään itse maksa korvausta tapahtumajärjestäjälle.

 

Metroasemien näyttelytilat

Näyttelyjä voi järjestää Ruoholahden, Kampin ja Kaisaniemen metroasemilla.
Tiedustelut kiinteistösihteeri p.  09 310 34981.


11.09.2014
 Metroasemien näyttelytilat ja kuvausluvat

Bussiliikenteessä kuvauslupaa voi tiedustella erikseen kultakin liikennöitsijältä.

 
   
Sivun ylläpito: HKL | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - HKL