Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Helsingin Aikuislukio >  Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset
Kuuntele

Ylioppilastutkinto on lukion päättötutkinto. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä, yhtä aikaa kaikissa lukioissa. Tutkinnon voi suorittaa yhdellä tutkintokerralla tai hajauttaa kolmeen peräkkäiseen tutkintokertaan. Jokaiseen tutkintokertaan tulee ilmoittautua erikseen: kevään kokeisiin marraskuussa ja syksyn kokeisiin toukokuussa. Tarkat ilmoittautumispäivät on hyvä tarkastaa aikuislukion kotisivujen Ajankohtaista-osiosta.

Ylioppilastutkintokoe perustuu pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Ylioppilastutkintoon osallistuminen edellyttää tutkintoon kuuluvan oppiaineen pakollisten kurssien suorittamista.

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista kaikille pakollinen on vain äidinkielessä ja kirjallisuudessa järjestettävä äidinkielen koe tai suomi toisena kielenä -koe. Kolme muuta pakollista koetta tutkintoon osallistuva valitsee ryhmästä, johon kuuluvat toisen kotimaisen kielen koe, vieraan kielen koe, matematiikan koe ja reaaliaineissa järjestettävä koe. Lisäksi kokelas voi sisällyttää tutkintoonsa yhden tai useamman ylimääräisen kokeen.

Reaalikoe on jaettu yksittäisten reaaliaineiden kokeiksi. Kokelas voi suorittaa joko yhden reaaliaineen kokeen tai halutessaan useampia. Kussakin seuraavista aineista järjestetään oma kokeensa: evankelis-luterilainen uskonto, ortodoksinen uskonto, elämänkatsomustieto, psykologia, filosofia, historia, yhteiskuntaoppi, fysiikka, kemia, biologia, maantiede ja terveystieto.

Ylioppilaskoe sähköistyy

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet järjestetään syksyllä 2016 ja vuonna 2019 kaikki yo-kokeet ovat jo sähköisiä. Opiskelijan on syytä varautua ajoissa tähän jo opintojensa aikana. Esimerkiksi kannettava tietokone on yksi opiskeluväline. Lue lisää YTL:n sivuilta.


09.06.2015
Ylioppilastutkintolautakunta
Ylioppilaskirjoitusten aikataulu

Helsingin aikuislukion ABI-opas 2015
Lukihäiriö, sairaus, vamma...

 

 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Helsingin aikuislukio