Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
 23.07.2014
 Elinkeinojohtaja uskoo yhteistyöhön ja verkostojen voimaan
Kuuntele

Helsingin elinkeinojohtajana syyskuun alussa aloittanut Marja-Leena Rinkineva korostaa Helsingin kehittämisen olevan työtä koko Suomen eteen.  

Marja-Leena Rinkineva käytti kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan tulevaan työkenttäänsä tutustumiseen.

”Työelämään tutustumisjaksoni on ollut tiivis, hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Olen kirjannut ylös ajatuksiani ja aion hyödyntää niitä myöhemmin”, Rinkineva kertoo.

Elinkeinopoliittisista linjauksistaan hän haluaa vielä toistaiseksi vaieta, mutta odotettavissa lienee jämerää otetta ja kehitysideoita.

Rinkinevan puheessa toistuvat käsitteet innovatiivisuus, rohkeus, yhteistyö ja verkostojen voima.

”Verkostoituminen on tämän päivän tekemisen tapa ja sitä kautta syntyy myös tuottavuutta. Verkostomainen työskentelytapa johtaa asioiden yksinkertaistamiseen. Hallintohan ei ole olemassa itseään vaan kansalaisia varten. Kun hallinto toimii riittävän verkostomaisesti, palvelut ovat asiakasystävällisiä ja tehokkaita.”

”Isänmaan hommista kaupungin hommiin”

Marja-Leena Rinkineva on valmistunut juristiksi Helsingin yliopistosta. Uransa alkuvuosina hän työskenteli lakimiehenä ja notaarina sekä oikeusministeriön lainvalmisteluosaston palveluksessa. Rinkineva kuvailee itseään kauppa- ja teollisuusministeriön kasvatiksi. Hän työskenteli kauppa- ja teollisuusministeriön elinkeino-osastolla vuosina 1996 - 2007, jonka jälkeen hän siirtyi hallitusneuvoksen ja ryhmäjohtajan tehtäviin työ- ja elinkeinoministeriöön työelämä- ja markkinaosastolle sekä konserniohjausyksikköön.

”Yritysten kanssa yhdessä tekeminen ja yritysten toimintaedellytysten parantaminen ovat olleet keskeistä koko tähänastiselle työuralleni. Koen elinkeinojohtajana tekeväni vahvasti töitä myös koko Suomen eteen, vaikka olenkin siirtynyt isänmaan hommista kaupungin hommiin. Helsingin hyvinvointi säteilee kaikkialle Suomeen”, Marja-Leena Rinkineva sanoo.

Helsingin kaupungin panostus yritysmyönteisen kumppanuuden kehittämiseen saa Rinkinevalta kiitosta.

”Tätä panostusta pitää jatkaa. Tarvitaan vielä lisää asioiden yksinkertaistamista, jotta kansalaiset sekä pienet ja suuret yritykset kokevat asioinnin helpoksi. Helsingissä on ja Helsinkiin tarvitaan erikokoisia yrityksiä ja meidän tehtävämme on luoda yrityksille hyvä toimintaympäristö.”

Kaikki irti supervuodesta ja merellisyydestä

”Helsinki on nyt nousussa. Helsinki on ’makee paikka’, jossa tapahtuu paljon. Ensi vuosi on Helsingille supervuosi, jolloin Helsinki saa maailman designpääkaupunkina paljon kansainvälistä näkyvyyttä. Juhlimme myös Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina –teemaa. On tärkeää hyödyntää tämä paitsi maineemme kannalta myös mahdollisuutena houkutella investointeja”, Rinkineva pohtii.

Helsingissä syntynyt ja puolet elämästään Lauttasaaressa asunut Rinkineva rakastaa merta. Helsingin merellisyys on hänen mielestään tärkeä voimavara myös Helsingin kehitykselle.

”Satama-alueiden käyttöönotto voimistaa Helsingin merellistä olemusta entisestään. Meri-Helsingin kapasiteettia voidaan kehittää vielä paljon myös matkailussa. Helsinki rantoineen on kesällä erityisen upea, mutta talvea, lunta ja jäätä voitaisiin hyödyntää eksoottisina elementteinä matkailu- ja kongressimarkkinoinnissa ulkomaalaisille.”

Marja-Leena Rinkinevan vapaa-aika kuluu merestä nauttimisen lisäksi jalkapallokentän reunalla.

”Kolme teiniäni pelaavat jalkapalloa ja huolehtivat muutoinkin siitä, että vipinää riittää.”

Nuorten hyvinvointi on Rinkinevan sydäntä lähellä.

”On tärkeää miettiä myös sitä, mitä Helsinki tarjoaa nuorille; että nuorille riittää tekemistä ja kokoontumispaikkoja - että hekin kokevat Helsingin kuten minä olen aina kokenut: tää on mun kaupunki.”

 

Teksti: Päivi Arvonen


 


05.09.2011

Marja-Leena Rinkineva

Marja-Leena
Rinkineva


 

 
   
| Tietoa sivustosta | | Ylläpito | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin Kaupunki