Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Stadin ammattiopisto >  Nuorten työpajat  > Sininen Verstas
Sininen Verstas
Kuuntele

Sinisellä Verstaalla toimii kolme ryhmää: lounaskahvilaryhmä Cafe Lucullus, kankaanpaino- ja värjäysryhmä Ateljee Rotondo ja ompeluryhmä Ateljee Sartoria. Verstaalla on yhteensä 34 työharjoittelupaikkaa.Työkokeilussa olevat saavat päivittäin maksuttoman lounaan Café Luculluksessa.

Työkokeilujakson aikana käymme alan näyttelyissä, museoissa, oppilaitosvierailuilla ja opintoretkillä. Jaksolla opitaan työelämän sääntöjä ja tehdään tulevaisuudensuunnitelmia sekä vahvistetaan itsetuntemusta ja taitoja harjoitus- ja tilaustöiden avulla. 

Harjoitus- ja tilaustöistä otetaan jakson aikana kuvia, ja niistä kootaan itselle henkilökohtainen työnäytekansio. 

 

Sinisen Verstaan ryhmät

Cafe Lucullus on lounaskahvilaryhmä. Työkokeilu sisältää monipuolista kahvilatyöskentelyä kuten asiakaspalvelua, leivontaa, lounasruokien ja salaattien valmistusta sekä puhtaanapitoa ja erilaisia tilaustöitä. Työkokeilujaksoon sisältyy myös teoriaopiskelua mm. keittiöhygieniasta, maustamisesta, elintarvikeopista ja kahvitietoudesta. Lisäksi tehdään opintokäyntejä erilaisiin alaan liittyviin kohteisiin. Jakson aikana suoritetaan hygieniapassi ja EA1-kortti.

Ateljee Rotondo on kankaanpaino- ja värjäysryhmä. Jakson aikana painetaan kankaita sekä somistetaan erilaisia tiloja ja tapahtumia. Rotondossa tehdään tilaustöitä tuotteiden suunnittelusta sisustuksiin yhteistyössä ompeluryhmä Sartorian kanssa. Erikoiskursseilla tehdään mm. koruja, naamioita ja voimaeläimiä.

Ateljee Sartoria on ompeluryhmä, joka on laajentunut monipuolisesti erilaisiin kädentaitoihin. Jakson aikana saa tuntuman erilaisiin piirustus- ja maalausvälineisiin ja ideointitekniikoihin, joita hyödynnetään myös ompelun harjoitustöihin. Niissä yhdistellään luovasti erilaisia materiaaleja ja ompelutekniikoita. Erikoiskursseilla tehdään mahdollisuuksien mukaan mm. koruja, keramiikkaa, nukkeja, naamioita ja voimaeläimiä. Töistä kootaan portfoliokansio. Sartoria tekee yhteistyötä kankaanpaino- ja värjäysryhmän kanssa rakentamalla harjoitustöistä näyttelyjä, sisustamalla Sinisen Verstaan kahvilaa ja järjestämällä kesä- ja joulumyyjäisiä.

Sininen Verstas Facebookissa

Linkkejä Sinisen Verstaan toimintaa kuvaaviin julkaisuihin:

Tekemällä oppimisen talo, 2006, Anna Lyra-Katz (toim) (7,4 Mt)

Luova oppimisympäristö Sinisellä Verstaalla, Pergamena -hanke, 2008, Susanna Palo (3,4 Mt)


04.07.2014
Sinisen verstaan banneri
Mediakylpylän banneri
Metallica-työpajan banneri
Woodoo-verstaan banneri
 
   
Sivun ylläpito: Stadin ammattiopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Stadin ammattiopisto