Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Stadin ammattiopisto >  Nuorten työpajat  > Sininen Verstas
Sininen Verstas
Kuuntele

Sinisellä Verstaalla toimii kolme ryhmää: lounaskahvilaryhmä Café Lucullus ja kädentaitoryhmät Ateljee Rotondo ja Ateljee Sartoria. Verstaalla on yhteensä 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilussa olevat saavat päivittäin maksuttoman lounaan Café Luculluksessa.

Työkokeilujaksolla opitaan työelämän sääntöjä, vahvistetaan itsetuntemusta ja omia työtaitoja harjoitus- ja tilaustöiden avulla. Jakson aikana pohditaan tulevaisuudensuunnitelmia ja etsitään vaihtoehtoja omaan koulutus- tai työalaan myös konkreettisesti yhteishaun avulla. Työkokeilujakson aikana käymme alan näyttelyissä, museoissa, oppilaitosvierailuilla ja opintoretkillä.

Harjoitus- ja tilaustöistä otetaan jakson aikana valokuvia, joista kootaan itselle henkilökohtainen työnäytekansio, portfolio.

Sinisen Verstaan ryhmät

Cafe Lucullus on lounaskahvilaryhmä. Työkokeilu sisältää monipuolista kahvilatyöskentelyä kuten asiakaspalvelua, leivontaa, lounasruokien ja salaattien valmistusta sekä puhtaanapitoa ja erilaisia tilaustöitä. Työkokeilun aikana saat tietoutta myös keittiöhygieniasta, maustamisesta, elintarvikkeista ja kahvista. Lisäksi tehdään opintokäyntejä erilaisiin alaan liittyviin kohteisiin. Jakson aikana suoritetaan hygieniapassi sekä mahdollisuuksien mukaan EA1-kortti ja anniskelupassi.

Ateljee Rotondo on kankaanpaino- ja värjäysryhmä, jossa opitaan erilaisia kankaanpaino- ja värjäystekniikoita. Jakson aikana saa myös tuntuman erilaisiin piirustus- ja maalausvälineisiin ja ideointitekniikoihin, joita hyödynnetään omissa harjoitustöissä. Erikoiskursseilla tehdään mahdollisuuksien mukaan mm. koruja, keramiikkaa, nukkeja, naamioita ja voimaeläimiä.

Ateljee Sartoria on ompeluryhmä, joka on laajentunut monipuolisesti erilaisiin kädentaitoihin. Jakson aikana saa tuntuman erilaisiin piirustus- ja maalausvälineisiin ja ideointitekniikoihin, joita hyödynnetään myös ompelun harjoitustöihin. Niissä yhdistellään luovasti erilaisia materiaaleja ja ompelutekniikoita. Erikoiskursseilla tehdään mahdollisuuksien mukaan mm. koruja, keramiikkaa, nukkeja, naamioita ja voimaeläimiä.

Kädentaitoryhmät tekevät yhteistyötä tilaustöiden yhteydessä sekä rakentamalla harjoitustöistä näyttelyjä, sisustamalla Sinisen Verstaan kahvilaa ja järjestämällä kesä- ja joulumyyjäisiä.

Sininen Verstas Facebookissa

Linkkejä Sinisen Verstaan toimintaa kuvaaviin julkaisuihin:

Tekemällä oppimisen talo, 2006, Anna Lyra-Katz (toim) (7,4 Mt)

Luova oppimisympäristö Sinisellä Verstaalla, Pergamena -hanke, 2008, Susanna Palo (3,4 Mt)


19.03.2015
Sinisen verstaan banneri
Mediakylpylän banneri
Metallica-työpajan banneri
Woodoo-verstaan banneri
 
   
Sivun ylläpito: Stadin ammattiopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Stadin ammattiopisto