Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|  
 
Stadin ammattiopisto >  Nuorten työpajat  > Mediakylpylä
Mediakylpylä
Kuuntele

Mediakylpylässä on 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilujaksolla pääset tutustumaan mm. toimittajan, web-suunnittelijan, valokuvaajan, videoleikkaajan, graafisen suunnittelijan, ääniteknikon, äänittäjän, valaisijan ja ohjaajan ammatteihin. 

Pajalla opit mediatyön perusteita ja medianlukutaitoa tekemällä harjoitustöitä. Saat kokeilla eri työtehtäviä, ja pääset ryhmäsi kanssa tutustumaan media-alan erilaisiin työpaikkoihin ja oppilaitoksiin. Työharjoittelijoilla on käytössään ammattitason laitteet ja tietokoneohjelmat.

Pajajaksolla saat myös opastusta ja koulutusta oman elämäsi hallintaan työhön ja opintoihin sijoittumisen tueksi.

 

Mediakylpylän ryhmät

Multimediaryhmässä pääset perehtymään printtijulkaisun taittamiseen, kuvankäsittelyyn, www-sivujen suunnitteluun ja toteutukseen sekä animaatioiden valmistamiseen moderneilla välineillä ja ohjelmilla. Ryhmässä tehdään erilaisia harjoitus- ja tilaustöitä kuten logoja, käyntikortteja, julisteita, esitteitä, mainoksia ja web-sivustoja. Lisäksi ryhmä suunnittelee ja toteuttaa ulkoasun Mediakylpylän Pajavasara-lehteen printti- ja verkkoversioina sekä vastaa lehden sisällöntuotannosta. Harjoitustöissä opit medialukutaitoja, esimerkiksi miten grafiikalla tuetaan viestin välittämistä, lukemista ja katsomista. Opit myös tuottamaan nykygrafiikkaa moderneilla välineillä. Graafiset ohjelmat kuten Photoshop, InDesign ja Freehand tulevat tutuiksi. Pääset vierailemaan kirjapainoihin, museoihin ja kulttuuritapahtumiin.

Ääniryhmässä perehdyt radiotyön monipuoliseen maailmaan. Ryhmä tuottaa joka viikko tunnin mittaisen suoran radio-ohjelman. KellariRadio kuuluu torstaisin klo 11.00 Lähiradion taajuudella 100,3 mHz. Ryhmässä opit radiolähetyksen tekniikkaa, journalistista sisältöä sekä mm. äänenkäyttöä ja editointia. Harjoitustöihin sisältyy kuunnelmien työstämistä, oman äänenkäytön kehittämistä, äänitystä, leikkausta, äänitarkkailua, miksausta ja ääniteoriaa.

Videoryhmässä tutustut käytännön harjoitustöiden kautta videotyön perusteisiin. Ryhmän perustoimintaa ovat erityyppisten harjoitus- ja videotöiden tekeminen aina dokumentista animaatioon ja fiktioon. Ryhmässä tehdään tilaustöitä, musiikkivideoita ja erityyppisiä taltiointeja. Ryhmässä pääset myös vierailukäynneille av-alan oppilaitoksiin ja alan tuotantoyhtiöihin.

Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2015, Mediakylpylä

Mediakylpylä Facebookissa


24.02.2016
Mediakylpylän banneri
Metallica-työpajan banneri
Sinisen verstaan banneri
Woodoo-verstaan banneri
 
   
Sivun ylläpito: Stadin ammattiopisto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Stadin ammattiopisto