Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |  
 
kuva: Pertti Nisonen
Hae sivuiltamme:

Sivukartta
Hae palveluja
Hae puhelinnumeroita
02.09.2014
Opetusvirasto >  Ajankohtaista >  Tiedotteet >  Vuoden 2009 tiedotteet > 
 Helsingin kaupungin opetusvirasto tiedottaa
Kuuntele

2.6.2009

 

Aikuislukioiden syksyn kursseille voi jo ilmoittautua

Kaupungin aikuislukioiden palveluja kootaan isompiin yksiköihin

Helsingin kaupungin aikuislukioita organisoidaan uudelleen 1.8.2009 alkaen. Helsingin aikuislukio, Mäkelänrinteen aikuislukio ja Itäkeskuksen aikuislukio yhdistyvät Helsingin aikuislukioksi. Toiminta jatkuu keskustan, Itäkeskuksen ja Mäkelänrinteen toimipisteissä. Helsingin aikuislukion pääpaikka tulee olemaan Mäkelänrinteessä.

Helsingfors aftongymnasium yhdistetään Tölö gymnasiumiin omaksi aikuiskoulutuslinjakseen. Tölö gymnasiumin nimi muuttuu Tölö specialiseringsgymnasiumiksi. Ruotsinkielinen aikuislukiokoulutus siirtyy samalla kokonaan nykyisen Tölö gymnasiumin tiloihin Sandelsin taloon Töölöntorin reunalla ja Aftiksen nykyinen toimipiste Sturenkadulla jää pois käytöstä. Aftis muuttaa uusiin toimitiloihin jo tällä viikolla. Uusi osoite on Sandelsgatan 3.

Ilmoittautuminen aikuislukioiden syksyn kursseille on jo käynnistynyt. Uudet opiskelijat voivat ilmoittautua suoraan oppilaitoksiin ennen syysjakson alkua. Suomenkieliseen koulutukseen voi Ilmoittautua voi kaikissa aikuislukioiden nykyisissä toimipisteissä 3.- 4. kesäkuuta kello 16 – 18. ja jälleen 10. elokuuta alkaen.

Ruotsinkieliseen aikuislukiokoulutukseen ilmoittaudutaan 17.-18. ja 25.-26. elokuuta Tölö specialiseringsgymnasiumissa. Uusia opiskelijoita sekä suomen- että ruotsinkieliseen koulutukseen otetaan myös jokaisen jakson alkaessa koko lukuvuoden ajan.

Aikuislukioihin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti. Mukana tulee olla jäljennös viimeisestä koulutodistuksesta ja henkilöllisyystodistus. Kaikki uudet opiskelijat saavat opinto-ohjausta ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löytyvät aikuislukioiden kotisivuilta ja Helsingin opetusviraston kotisivuilta osoitteesta www.edu.hel.fi.

Aikuislukiossa voi suorittaa peruskoulu- ja lukiotutkinnon. Lukio-opintoja voi täydentää uusilla oppiaineilla tai laajemmalla oppimäärällä. Aikuislukiot järjestävät myös lukio-opetusta ammatillista perustutkintoa ja lukiota suorittaville opiskelijoille yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Maahanmuuttajille on tarjolla suomen kielen kursseja.

Peruskoulun ja lukion suorittaminen on kaikissa kaupungin ylläpitämissä aikuislukioissa maksutonta. Yhden tai useamman erillisen oppiaineen opiskelu maksaa kaupungin omistamissa aikuislukioissa 25 euroa/kurssi tai korkeintaan 125 euroa/vuosi. Helsinkiläisten työttömien ja opiskelijoiden maksu puolitetaan.

Lisätietoja:
Aikuislukioiden rehtorit
Opetuspäällikkö Mervi Pekkari, puh. 310 86659
Opetuspäällikkö Niclas Grönholm, puh. 310 86219 (ruotsinkieliset aikuislukiot)


02.06.2009
 
   
Sivun ylläpito: Opetusvirasto | Palaute | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Opetusvirasto