Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
  |     På svenska   |   In English   |  
 
Kulttuurikeskus >  Ajankohtaista > 
Ravintolapäivä valittiin Helsingin kulttuuriteoksi 2011
Kuuntele
26.1.2011

Helsingin kulttuuriteko 2011 -palkinto on myönnetty Ravintolapäivälle, joka on tuonut kaupunkiin jotain aivan uutta. Se muuttaa kaupungin olemusta ja nostaa kaupunkilaiset keskiöön sekä tekijöinä että kokijoina. Kolmatta kertaa jaetun palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Tunnustuksen saajan valitsi kaupunkilaisten lähettämien ehdotusten pohjalta Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta.

 ”Ravintolapäivä on uutta ja yllättävää”, toteaa puheenjohtaja Anni Sinnemäki. ”Se on kaupunkilaisten luomaa kulttuuria kaupunkilaisille. Se ottaa Helsingin haltuun muuttaen puistoja, kadunkulmia, huvimajoja ja olohuoneita ainutkertaisiksi elämyksiksi, joissa pääosassa ovat ruokakulttuuri ja helsinkiläiset”.

Ravintolapäivä valikoitui 1693 ehdotuksen joukosta, ja se oli myös kaupunkilaisten ylivoimainen suosikki 888 ehdotuksella. Palkintoa sai ehdottaa Helsingissä vuoden 2011 aikana tehdylle kulttuuriteolle, joka on saanut näkemään asiat uudella tavalla, muuttanut tai haastanut olemassa olevaa tilaa tai toimintatapaa.

Helsingin kulttuuriteko -palkinnon lisäksi jaettiin kunniamaininnat Aino Acktén huvilan kesäkonserteille sekä Kalasataman konttiaukiolle ja siellä erityisesti Bermuda Helsingin kontille. Huvilan konsertit järjestettiin viime vuonna Eläintarhan huvilassa ja Kalasataman konttiaukiolla Bermuda Helsinki tarjosi merikonttia eri kulttuuriprojekteille ikärajattoman ilmaisohjelman järjestämiseen.

Kaupunkilaiset ehdottivat yhteensä 271:tä eri kulttuuritekoa. Ääniä saivat muun muassa Disco K-50, Kallio Block Party, Musiikkitalo, Helsinki Pride sekä Tuomiokirkon portaat peittänyt tilkkupeitto.

Ravintolapäivän sivut

 

Henriikka Himma kokosi pizzaa Kalasataman konttiaukiolla Ravintolapäivässä 21.5.2011. Kuva: Timo Santala


   
   
| Tietoa sivustosta | Sivun ylläpito: Kulttuurikeskus | Palaute sivusta |

Helsingin kaupunki - Kulttuurikeskus