Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
Pienennä tekstiä Suurenna tekstiä  | 
|   På svenska   |   In English   |
 
Rakennusvirasto >  Kadut > 
 Katujen kevätsiivous
Kuuntele

Kevään katujen puhdistusaikataulut

Helsingin kaupungin rakennusvirasto parantaa tiedonkulkua ja asiakaspalveluaan julkaisemalla verkkosivujen lisäksi tekstiviesteillä tietoa katujen puhdistusaikatauluista.

Tavoitteena on, että palvelun avulla autonomistajat tietävät milloin on tarpeen siirtää oma ajokki pois puhdistuksen tieltä. Lisäksi kun kaupungin ei tarvitse siirtää autoja, katusiivous nopeutuu merkittävästi. Palvelusta toivotaan apua myös esimerkiksi allergikoille.

Tekstiviestien ja verkkosivujen lisäksi puhdistuksesta kertovat kaduilla olevat siirtokehotuskyltit. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. Siirtomaksu on vähintään 80 euroa.

Jokakeväinen urakka

Keväinen hiekoitussepelin siivous kaduilta, pyöräteiltä ja jalkakäytäviltä on käynnistymässä. Siivottavaa on noin 2500 kaistakilometriä, ja urakka jatkuu toukokuulle asti. Katujen kevätsiivouksen eteneminen riippuu säistä. Katujen tehokas puhdistus onnistuu vasta, kun lumi ja jää ovat sulaneet pois katujen reunoilta.

Kantakaupungin jalkakäytävät kiinteistöjen vastuulla

Jalkakäytävien puhdistaminen on kantakaupungissa kiinteistöjen vastuulla, esikaupunkialueilla ja Etu-Töölössä kaupunki huolehtii niistäkin. Kiinteistöt voivat lakaista hiekoitussepelin jalkakäytävältä ajoradan reunaan – mutta ei raitiovaunukiskoille –, josta kaupunki siivoaa sen pois ajoradan puhdistuksen yhteydessä. Siivotulle ajoradalle ei hiekkaa pidä enää lakaista.

Katupölyä vastaan kamppaillaan monin keinoin

Helsingin kaupunki pyrkii aktiivisesti vähentämään pölyhaittoja ja tehostamaan hiekanpoistoa. Hiekoitukseen käytetään vain pestyä ja seulottua sepeliä, joka pölyää vähemmän kuin pesemätön sepeli. Katujen päällysteissä käytetään aiempaa lujempia materiaaleja, jotta nastojen irrottaman aineksen määrä vähenee. Ongelmaa on pyritty lieventämään myös vähentämällä talvella levitettävän sepelin määrää. Pölyä myös sidotaan laimealla suolaliuoksella.

 

Lisätiedot: 
Rakennusviraston asiakaspalvelu
 


20.04.2012
 
   
Sivun ylläpito: Rakennusvirasto | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Rakennusvirasto