Päänavigaatio Alanavigaatio Sisältö
  A A   
   SV      ENG     
 
Kaupunginorkesteri >  Uutiskirjeet > 
 Uutiskirjeet
Kuuntele

Helsingin kaupunginorkesteri ja Finnkino vievät klassisen musiikin konsertit Musiikkitalosta elokuvateattereihin

Musiikkitalon loppuunmyytyjä klassisen musiikin konsertteja voi pian kuunnella ja katsella elokuvateattereissa. Helsingin kaupunginorkesteri ja Finnkino vievät HKO:n kevätkauden konsertteja elokuvateattereihin viidessä kaupungissa ympäri Suomea. Ensimmäinen HKO Screen -sarjan esitys on 19. huhtikuuta: still-kuvin visualisoidussa elokuvamusiikin konsertissa kuullaan Ennio Morriconen, Georges Deleruen ja Miklós Rózsan musiikkia. Kevään mittaan elokuvateattereissa esitetään kolme HKO:n konserttia, ja esityspäivä on torstai.

Tänä keväänä klassista musiikkia voi kuulla Finnkinon teattereissa Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Syyskaudella Musiikkitalosta lähetetään viisi konserttia noin kuukauden välein. Myös esityskaupunkeja tulee syksyllä lisää. Finnkinon tavoitteena on välittää HKO:n huippukonsertit teatteriverkostonsa avulla koko Suomeen.

”Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi vuosittain runsaalle 100 000 kuulijalle. Tarve kehittää uusia esityskanavia on tullut konserttiyleisöltä, sillä konserttiemme kysyntä on iloksemme ylittänyt tarjonnan. Haluamme tällä projektilla tutustuttaa uusia yleisöjä klassisen musiikin maailmaan ja samalla kertoa kuulijoille säveltäjistä ja heidän teoksistaan – tarinoita sävelten takaa”, toteaa HKO:n ylikapellimestari John Storgårds.  

Laadukkaita konserttielämyksiä uusille yleisöille

Finnkinon ja HKO:n yhteistyö tarjoaa laadukkaan ja monipuolisen konserttielämyksen musiikinystäville ympäri Suomea. Yhteistyön virittäjänä on ollut myös halu tarjota yleisölle kuuntelukokemusta rikastuttavaa taustatietoa konserttien teoksista, säveltäjistä ja taiteilijoista. Konserttiesitysten isäntänä toimii muusikko, MuM Ville Komppa, joka johdattelee kuulijat nuottien takaiseen maailmaan.

Finnkino on tuonut runsaasti uusia kulttuurisisältöjä elokuvateattereihin viime vuosina. Tällä kaudella elokuvateattereissa nähdään muun muassa New York Metropolitan Operan esityksiä sekä Lontoon National Theatren ja Moskovan Bolshoi-baletin suoria esityksiä.

”Maailman ooppera- ja balettimetropoleista lähetettävien esitysten suosio on osoittanut, että näistä helmistä voi nauttia laadukkaasti elokuvateatterissakin. HKO:n konserttien esittäminen teattereissamme antaa hienon mahdollisuuden tarjota kotimaisia kulttuurielämyksiä entistä laajemmalle yleisölle”, sanoo Finnkinon projektipäällikkö Kaj Itämäki.

Digitaalinen taltiointi takaa laadun

HKO ja Finnkino haluavat tarjota klassisen musiikin ystäville laadukkaan konserttielämyksen. Äänen- ja kuvanlaadun toistumisen mahdollisimman luonnollisena ja korkealaatuisena takaavat HD-kameroilla tapahtuva kuvaus ja 5.1. -äänitys. Teattereissa konsertti esitetään digitaalisilta esityskopioilta D-Cinema -kuvaprojektoreilla 24-bittisen äänen kanssa.

HKO Screen -sarjan ohjelmisto keväällä Finnkinon teattereissa:

    to 19.4. Elokuvamusiikin konsertti
    Johtajana Nick Davies ja juontajana Peter von Bagh (taltioitu 6.1.2012)

    to 10.5. Richard Straussin lauluja
    Johtajana Okko Kamu ja solistina sopraano Soile Isokoski (taltioitu 21.4.2012)

    to 31.5. Gustav Mahlerin sinfonia nro 5
    Johtajana Pietari Inkinen (taltioitu 24.5.2012)

Esitykset ja liput: www.finnkino.fi

Lippujen myynti ensimmäiseen HKO Screen -konserttiin alkaa torstaina 5. huhtikuuta klo 10 Finnkinon verkkolippukaupassa ja teattereissa aukioloaikojen mukaisesti. Lipun hinta on 18 euroa.  

 

18.04.2012

 
   
| Tietoa sivustosta | | Sivun ylläpito: Kaupunginorkesteri | Palaute sivusta | | Alkuun |

Helsingin kaupunki - Kaupunginorkesteri