HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO - MUNKKINIEMEN RAKENNUSINVENTOINTI 2003-2005

As Oy Munkkiniemen Puistotie 1409103000190014001
Katuosoite:Munkkiniemen puistotie 14
Suunn. aloitus:1937
Käyttöönottovuosi:1938
Suunnittelija:Arkkitehti Helge Lundström
Muut suunn.:Arkkitehtitoimisto Blomstedt-Lampén, arkkitehti Ström-Tuomisto, arkkitehti Bertel Gripenberg, sisustusarkkitehti Juhani Halinen, arkkitehti Touko Neronen, sisustusarkkitehti Reino Rissanen, arkkitehti Matti Kärki
Alkuperäiskäyttö:Kerrostalot
Nykykäyttö:Kerrostalot
Rakennushistoria:

Vuonna 1952 haettiin lupaa pankkihuoneiston sisustamiseen rakennuksen ensimmäiseen ja kellarikerrokseen (Arkkitehtitoimisto Blomstedt-Lampén). Vuonna 1958 haettiin lupaa pankkihuoneiston sisustusmuutoksiin (arkkitehti Ström-Tuomisto). Vuonna 1967 haettiin lupaa ikkunoiden uusimiseen, parvekekaiteiden uusimiseen ja rakennuksen ulkomaalaukseen (arkkitehti Bertel Gripenberg). Vuonna 1967 haettiin lupaa pankkihuoneiston kellaritilojen laajentamiseen (arkkitehti Bertel Gripenberg). Vuonna 1971 haettiin lupaa pankkihuoneiston uudelleenjärjestelyihin, toisen kerroksen asunnon liittämiseen pankkihuoneistoon ja pihajulkisivun ikkunoiden umpeen muuraamiseen (sisustusarkkitehti Juhani Halinen). Vuonna 1983 haettiin lupaa pankkihuoneiston uusimiseen ja ensimmäisen kerroksen kolmen liikehuoneiston ja kahden asunnon liittämiseen pankkihuoneistoon (arkkitehti Touko Neronen). Vuonna 1997 haettiin lupaa uuden portaan ja invalidiliuskan rakentamiseen pankin sisäänkäynnin yhteyteen (sisustusarkkitehti Reino Rissanen). Vuonna 2004 haettiin lupaa talosaunan rakentamiseen ullakolle (arkkitehti Matti Kärki).

Kerroslukumäärä:Kuusikerroksinen rakennus, jossa on yksi kellarikerros.
Perustus:betoni
Runko:tiili, puu
Julkisivut:Rakennus on katettu pellillä. Julkisivut ovat vaaleaksi maalattua rappausta. Julkisivujen alaosa on terastirapattu. Sokkeli on päällystetty graniitilla.
Suojelutilanne:
Lausunnot:
Piirustusaineisto:RVVA
Lähteet:

 Arvotuskriteerit:
Rakennuksen arkkitehtuuri on harkittua ja viimeisteltyä.
Rakennukseen liittyy paikallishistoriallisia arvoja.
Rakennus on säilynyt hyvin alkuperäisessä asussaan tai tehdyt muutokset on onnistuneesti sopeutettu olemassaolevaan rakennukseen.
 
 Takaisin edelliselle sivulle