Meiju Niskala: Kommentti "Kaupunki muuttuu, rakkaus on ikuista" -artikkeliin

ke 26. marraskuuta 2008 15:06:34

Rakastua voi missä vain. Suojatiellä, vessajonossa, kirjaston portailla, suihkulähteen reunalla tai eduskuntatalon lehterillä keskellä julkista istuntoa. Rakastuakseen mieli vaatii tietynlaista sävyä, rauhallisuutta, lempeyttä, rohkeutta ja mahdollisuuksille avointa tunnetilaa. Saavutetaanko tämä tila seisomalla vilkasliikenteisissä risteyksissä, joissa tuntuu että voi kuolla joka suuntaan yhtä aikaa, tai teillä, joissa melu peittää uusien oivallusten syntyäänet? Umpeen rakennetuissa ympäristöissä, joissa puhureilla ei ole tilaa pöyhiä vanhoja ajatuksia? 

Minä rakastan ja rakastun paikoissa, joissa tuntee mahdollisuuksien läsnäolon. Kaikille avoimissa ja kohtaamisia tukevissajulkisissa tiloissa, puistojen penkeillä, kirjastohyllyjen väleissä, raitiovaunuissa. Uusien ideoiden ja luovien kombinaatioiden äärellä museoissa, mummokonserteissa, metroissa järjestetyissä korvalappudiskoissa. Yhteisesti jaettavien maisemien kainalossa Lauttasaaren nokassa, Pihlajasaaren kallioilla, Rhodorendronpuiston ruusupuskien alla tai Talvipuutarhan karppialtaan äärellä. Tai keskellä hiljaista kaupunkia Punavuoren kapeilla kujilla, takorautaisten pöllöjen vartioimilla sisäpihoilla, paikoissa, joissa on luonnetta ja rosopintaa paitsi uteliaisuudelle, myös mielikuvitukselle.

Esitys- ja mediataiteilija Meiju Niskala

meiju_niskala_4.jpg


Kommentointi

Aihe:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Kommentointi

Tällä sivustolla lokakuun loppuun mennessä annettuja kommentteja huomioidaan Helsingin seutu 2050 -projektin loppuraportissa. Voit yhä kirjoittaa ajatuksiasi artikkeleissa esitetyistä ideoista. Lue artikkelit ja kommentoi.

Greater Helsinki Vision 2050-kilpailu

Greater Helsinki Vision 2050-kilpailu oli vuonna 2006 julkistettu avoin kansainvälinen suunnittelukilpailu Helsingin seudun kehittämiseksi. Se oli kansainvälisesti katsottuna poikkeuksellisen mittava sekä tavoiteasettelun, suunnittelualeen koon, että palkintosumman osalta. Kilpailun sivulle, kilpailutyöt